Thursday, April 25, 2013

~pureen warehouse sale 2013~

hi all...
salam thursday utk semua...

hari tu ada cite pasal g pureen warehouse sale kan...
sbnar nya mmg unplanned pun..
mmg x bajet pun lagi nak beli brg baby bulan ni...
cadang nya bulan depan sbb list pun buat gitu2 je...x buat list yg proper lagi...
but, alang2 dah ada warehouse sale ni, and mr azam pun mcm ok je...
so, go on je la kita...

hari ahad tu awal2 pagi dah keluar...
kids mmg excited la bila bgtau nak g beli brg baby....
sampai2 sana, pukul 10pagi, tgk dah ramai org...
yg dah balik pun ada...huhuhu....
kalau x silap aku, dekat website tu bgtau bukak kul 10...
aku tersilap la kot...tp xpe la..kita lewat sejam je...
sampai2 je, terus rembat apa yg dlm list je...
and beli pun stok sebulan 2 je la sbb bajet pun x banyak kan...
tp mmg murah la...
murah sangat2 compare dgn harga kat luar....

part masa nak pilih baju paling mencabar...
sbb baju main longgok2 je...
selai baju rm3, selai seluar rm3...
kalau yg sepasang tu, ada rm6, rm8, rm12...
tu yg aku tgk la...aku tgk semua yg murah2 je la..hehehe...

yg tension bila jumpa baju, seluar xde..
so, kena pandai match kan la dgn yg ada...
kena cepat2 sbb takut mr azam bosan...
tu pun aku tgk muka dia dah lain mcm sbb aku x habis2 pilih baju....
padahal baju yg org bagi ms ajmal dgn aqil, ada berkotak2 x bukak lg...
and last, mmg x ambik banyak pun baju...
ambik buat syarat at least baby ada baju baru...
so, lepas ni mmg xde apa2 dah pembelian barang baby...
semua dah complete....



eh....ada lagi la x beli....
tilam....utk letak kat baby coat....
itu nnti next month la kita cari...
bantal2 semua yg aqil punya masih elok...
yg tu tok ma buat kan dgn kekabu...
rasa mcm nak guna yg tu je...
cuma nak tukar sarung je...
nnti nak cr kain, nak suruh tok ma jahit kan sarung bantal....
tp xpe ke erk..bantal kekabu kalau yg dah lama2 kita nak guna balik?
takut habuk la kan....erm...nnti la tnya pendapat tok ma....

lagi satu box utk letak baju2 baby pun xde lagi ni...
dulu ajmal dgn aqil mmg ada sorang satu...
then bila diaorg dah besar, box tu jADI tmpt letak toys diaorg...
ni kena cr ni....
eh..tetiba rasa mcm banyak la plak benda nak kena beli lagi...huhuhu....
ongkos...turun la engkau dari langit....
hahahaha....



4 comments:

Afne said...

amboi kemain shopping

Azmatun Ismail said...

semoga kali ni dapat baby girl pulok ada gak kawan kan:)

aThidEaN said...

hahaha ongkos turun dr langit tu paling lawak..
njoy shopping brg comel2

nieda said...

Best memborong kt pureen. Ramai blogger kata berbaloi warehouse pureen