Thursday, May 30, 2013

~balik kampung~

last week, balik kg...
menjenguk ma dan ayah....
dah lama x jumpa diaorg...
lg pun mr azam dah janji, before bersalin, dia nak ajak balik kg...
plan nya nak balik minggu ni...
tp last minit tukar plan....(i la yg memandai tukar plan)
balik last week...
tp ada hikmah jugak, sbb minggu ni sgt sibuk...
last week kebetulan i x sibuk <s>mr azam je yg sibuk</s>,
supervisor terbang ke germany, so, mmg x jumpa dia la...
and ada kelas yg cancel, so, jom la kita balik...

ralat jugak x dpt balik minggu ni sbb this saturday birthday my mum...
and ada sorang dua kawan satu sekolah kawin minggu ni....
tp xpela...nak buat mcm mn...
daripada x dpt balik langsung kan....

balik kali ni x ke mana2 sangat pun...
sbb i is x brp larat nak jalan....
xtvt makan2 pun x meriah sgt....
biasa2 je...lgpun kenduri kawin sana sini...
mana nak pegi kenduri lagi, nak g makan2 lagi....
makan kenduri sampai kan terkena cherry berry...
hahaha...kesian sungguh kami semua yg terkena....
nasib baik la x melarat....
cuma kesian la kat alya, next day nya (hari kami kena cherry berry tu),
dia kena pergi latihan menembak plak...dah la seminggu and dia x bw her phone....
xtau la apa nasib dia....hopefully dia terselamat dari terkena...
sbb hanya org2 tertentu je yg kena (kes makan satu jenis lauk ni)
kitaorg x sure alya mkn ke x lauk tu....
moga alya bertabah la kalau alya kena... :)

balik kali ni, sempat jugak sekejap ke KT,
misi mencari kain utk buat baju melayu kids...
mr azam mmg xnak baju melayu tahun ni,
and for me plak, hari tu MIL bg kain sempena hadiah birthday,
and kebetulan sama plak dgn one of baju melayu mr azam....
so, cr kain utk kids je la utk buat baju melayu....
senang kerja kan....tahun ni raya x beriya sangat sbb i dalam confinement (insyaallah)...
so, xde nak jalan2 sangat la kan...so, utk i mmg xde nak beriya sangat baju...
mr azam pun sama la, ye la..dah beraya kat trg..ke mana la sangat dia nak pegi beraya without me kan...

makan nasi dagang mmg perkara wajib kalau balik kg..
x kira la dari kedai femes ke x femes ke...
cuma kali ni x dpt cari yg betul2 menepati citarasa tekak...
setakat dpt makan je la...
kebetulan plak, pakcik dan makcik i yg bukak warung tu x buat nasi dagang...
takat pegi beli kat pekan je...sangat la x feel...tp alhamdulillah, dapat jugak makan kan...



dapat jugak makan lemang, and buat rendang...
ma mcm pelik bila aku buat rendang sbb our family, kalau buat rendang tu biasa time2 raya je...
tp sbb mr azam nak mkn dgn lemang, so, buat jugak la sikit kan...
licin rendang daging ku.....ayah pun makan jugak...hihihi.....:)

and dah alang2 ke KT tu, beli kan jugak keropok keping and serunding yg cousin mr azam pesan...
and beli jugak keropok utk lecturer and my supervisor and kengkawan also yg banyak tolong saya..

lain2 cerita balik kg xde la kot....
eh..sabtu tu jugak birthday amie..tp x celebrate pun...
konon2 la i nak beli kan 1 slice kek SR utk dia...
last2 anak den yg rembat....
balik dari KT,

aqil: pok mie, aqil ada belikan kek utk pok mie, jom kita makan sama2 ye...

pok mie dia dah gelak2 dengar,
last2 dia belasah kek tu sorang2...
hahaha...sorry la pok mie erk...next time ok...erk..maybe la...hahaha....

erm..lain2 kisah xde kot...
tu je la rasa nya cerita ceriti sepanjang balik kg hari tu....

oklah u ooollllsssss....
nak sambung key in data la plak....
see u soon.... :)



3 comments:

Sidratul Muntaha said...

yup
bula yg sibuk
kami dari bulan 5 lagi tak benti lagi ni
and tak amik order customer pun
huhuuhuh
ralat2...
minggu ni blik kg jugak
ade sepupu kwin
lps tu my birthday plak
entahlah labu.
ahahhaa

mama_umar_maryam said...

sonok aih blk kg..dh siap bj melayu dah dak 2 org tu yeee

watyz said...

menarik nye bungkus nasi jd bentuk gitu... :)