Monday, May 20, 2013

~hujung minggu~

minggu lepas, adalah minggu yang memenat kan...
sangat2 penat aku rasa....
bermula dengan ahad lepas, until wednesday,
tiap2 hari at least sekali, aku pegi jumpa sv bincang pasal project...
normally, once a week...
but now, lost track sikit, and my sv pun bz nnti,
so, time yg dia free ni, mmg di guna kan sepenuh nya....

ok lah, later2 la cite pasal sv tu....
so, bila dah stress sgt, hujung minggu adalah waktu terbaik utk spend masa dgn family tersayang....
biasa la, buat la aktiviti apa2 pun, janji bersama2 dgn diaorg,
heaven....

sabtu, pagi2 buat breakfast simple2 je..
roti dgn tuna je, sbb mama sgt tired....
then, tghri terus ke rumah in law ada hal sikit nak kena buat kat sana....
lunch kat rumah in law,
then, mama buat assingment sikit, at the same time layang kids buat xtvt melukis diaorg....
so, sama2 ada aktiviti yang di buat....
malam just masak nasi goreng for dinner..
alhamdulillah..semua orang kekenyangan.....




then, sunday morning, ajmal dah request nak pancake...
since yesterday nya tu lg...tp sbb semalam dah x buat,
so, hari ni kena la buat kan...
diaorg teruja utk join mama sekali buat pancake....
kali ni, letak milo sikit dalam pancake...
dlm website milo ada resepi milo pancake ni kan...
tp ni x ikut pun resepi tu, just ikut resepi yg biasa buat tu, and add-on milo sikit.....
lgpun, ni gara2 frust sbb x pegi malaysia breakfast day yg milo anjurkan semalam la ni....
hahahaha...sbb niat mmg nak pergi, tp tau2 je la...
aqil raziq, on weekend, mmg dia bangun lambat....
x smpai hati nak kejut kan....
so, jadi la milo pancake kat rumah as our breakfast yesterday....



 excited kemain lagi sorang2 nak buat breakfast.....

 so, ni la breakfast semalam....cekodok pisang and pancake milo...alhamdulillah...semua kekenyangan....cekodok pisang tu fav. aqil, and tu dia yg request, pantang nmpak pisang kat dapur, mmg cekodok pisang la dia akan request....

then, tghri tu, ke jusco sekejap, mencari hadiah utk hari guru. sekolah ajmal x celebrate lg hari guru. diaorg buat minggu ni, so, mama plan nak bg minggu ni je la...beli hadiah biasa2 je la utk diaorg....
and as usual la kan, kalau dah keluar tu, mmg ada la yg akan di capai nya...
so, diaorg nak sticker....

 sticker transformers, balik tu, terus lekat2 kat kertas....

gigih sangat kan......

so, begitu je la cerita hujung minggu kami...
hilang stress mama bila dpt spent masa dgn family, masak2.....
ok, jumpa lagi esok, nak g kelas plak ni....:)

4 comments:

A D I A said...

I tak reti la makan pancake2 ni, as breakfast pulak tu. pagi2 tekak i melayu skit.

Afne said...

rajinnya ana msk mcm2.

mama_umar_maryam said...

suke tgk ko masak2 pastu anak2 mkn sumer..nikmat ;)

fazilzura said...

kite pun x pi bfast day tu .. huhuhuh

wahh bfast pancake gitu kan ... kite bfast roti canai je..