Thursday, May 16, 2013

~mental ke??????~

kecoh kan skrg ni kat fb ke ig ke,
pasal kalau post gmbr mknan kat media social network, dikira org tu ada mental problem....
aku x faham betul la dgn org yg buat research tu...
ntah apa2 la kann...
mengarut je aku rasa....
huh....

tp ada aku kisah?
janji aku sukaaa....
mental x mental belakang kira...

ni gmbr 2-3 minggu lepas...
aqil x sihat, 2 hari x g sekolah...
2 hari jugak la dia request nasi ayam...
mama malas nak keluar g beli salad,
guna je bahan2 yg ada kat dapur tu..
janji anak kenyang........



ni utk dinner....
aku ni, kalau bakar ayam mesti bakar garing2...
pastu mula la ayam tu jadi kering...sbb lama sgt bakar...
ye la, nak kasi garing satu hal...
pastu x confident aku kalau bakar ayam kejap2 je..
takut x masak bhgn dalam...
tp rasa mcm x  juicy sgt la ayam tu even dah perap lama....
owh..ni ayam lemon rosemary...
buat potato salad, campur dgn tomato and carrot...
gravy tu, mushroom gravy...
since ada cendawan butang dlm peti ais,
campak2 je la bhn yg ada....


ni utk minum ptg....ada tetamu nak dtg...
buat bihun singapore dgn kek pisang...
alhamdulillah...
terima kasih pada tetamu sbb sudi dtg teratak kami...
nnti2 ada masa, dtg la lagi....dah duduk dekat2 ni kan...
senang la....:)

malam ni rasa mcm nak buat fish n chips...
tp bila tgk blog kak d buat chicken chop, rs mcm sedap jugakkkkk....
erm....tgk la dulu mcm mn....

owh...btw, sebelum terlupa...
hari ni hari guru kan,
selamat hari guru di ucap kan kepada semua guru2 di malaysia,
terutama kepada guru2 yang pernah mendidik saya dari tadika sampai la skrg ni.....

ingat ptg ni nak baked something nak bg kat cikgu2 ajmal n aqil kat school...
malam td penat sgt, x sempat nak buat apa2....
tp tgk la..tu kalau rajin la...:)


3 comments:

pink.plate.liyana said...

sy pong mental jgk..ekekeke..janji kite bahgia kan =)

nieda said...

Ntah apa2 research tu..bdk2 mmg suka mkn nasi ayam...nida kalau msk nasi ayam, ayam tu mesti rebus dulu then bakar..confident skit bhg dlm akan masak

Ermayum said...

d article is wrongly translated
post pic x mental