Tuesday, May 21, 2013

~siri bercakap dengan ajmal irfan~

# situasi 1

lokasi : meja makat (kat rumah)

ajmal : semalam kan, kat school, ada kawan tu, dia pakai baju oppa gangam style..tp baju tidur...mal tgk baju dia tu, mal rasa la mcm baju tidur, pastu mal fikir, eh, dia ni ada ke pakai baju tidur pegi sekolah...

papa : abis tu, mal tegur x kawan tu, x tanya dia, kenapa dia pakai baju tidur?

ajmal : x la pulak, ye la...nnti kalau mal tegur, dia marah pulak.....

hahahahaha.....
gelak sakan aku dengor...alahai anak........


#situasi 2

lokasi : dalam kereta, baru balik dr sekolah...

papa : tadi mama dgn papa pegi jumpa doctor, check-up baby...baby kata dia xmo keluar lagi, sbb abang2 dia xnak tidur bilik sendiri lagi..masih lagi nak tidur bilik mama papa...

ajmal : ala tipu....ye ke baby cakap mcm tu..baby mana boleh cakap lagi....dia duduk dalam perut mama kan, bila keluar nanti la baru boleh cakap....

hahahahaha....ajmal....ajmal....

#situasi 3

lokasi : dalam kereta on the way nak g sekolah

mama : bagus la anak2 mama hari ni, x buat perangai pun...kalau mcm ni, mama sayang lebih la.....kan bagus kalau hari2 mcm ni...

aqil : ok mama, set ( sambil angkat ibu jari-tanda nak calit dgn mama)

mama : ok, set...ajmal, set.....

ajmal : xnak la sbb mal tahu, nnti esok esok, mal akan buat perangai....

mama telan airlio je....huhuhu....

----------------------------------

ada banyak la situasi yg kenkadang buat mama dan papa terkedu dgn patah2 kata yang keluar dari mulut ajmal ni....
kenkdg x terjawab dgn soalan2 dia....
geram sangat dgn dia, rasa mcm kejap je masa berlalu,
dah besar dah dia....

baru2 ni xtau la cikgu2 kat school dia tu buat apa...
tp mcm sessi apa erk org panggil...
kita duduk dlm tmpt gelap, pejam mata and bayang kan sesuatu...
so, hari tu, cikgu2 dia suruh bayang kan pasal mak dan ayah...
ntah apa yg cikgu2 tu cakap pasal mak dan ayah, end of session tu,
ada la budak2 yg menangis la kan sbb sedih cite pasal mak ayah...
and ajmal one of them....
hahaha...masa cikgu dia cerita tu, mama gelak kemain lagi...
dah rasa mesti dia antara yg nangis tu,
dia ni mmg hati lembut sikit...
kenkdg, time tgh dok istirehat, dia datang kat mama, peluk mama, cium mama and cakap,
"mal sayang sangat kat mama dan papa"....
alhamdulillah...

then, cikgu bgtau, aqil x nangis pun...dia just tunduk je....
dlm kereta, aqil cakap, aqil dah rasa mcm nak nangis je...hahaha...
xyah la aqil..mama tahu aqil xkann nangis nya....hahaha...


mama sayang ajmal irfan...sayang sangat2......






1 comment:

| SUE | said...

situasi 3 sgt klakar ok!... hahaha..bebudak memang jujur