Monday, June 24, 2013

~bila mak yong mengidammmm.......~

hari sabtu tu, tgh bergolek2 atas katil, tetiba terbayang durian dan pulut durian....
argh...nikmat nya kalau dpt mkn ni.....
terus bgtau mr azam,
mr azam kata, lepas asar nnti kita keluar pegi cari....
yeay.... :)

lepas asar, maka, kami 4 beranak pun terus la menuju ke destinasi....
x lain x bukan, ke hulu langat la...
biasa area ni banyak durian....

cari punya cari, mcm x banyak je org berniaga durian...
dah putus harapan dah...
cakap kat mr azam, xpe la kalau xde....
nampak org jual lemang, terkeluar dari mulut,
"eh eh...lemang...."....
teruskan perjalanan lagi,
nmpak la ada bbrp tmp org jual durian...
ok la kan...
mr azam berenti kat satu tempat ni,
pilih punya pilih, ambik 3 biji=rm12.
kecik2 je....sbb aku x suka durian besor2....
setakat nak lepas ngidam mak yong je kan.....
on the way balik tu, mr azam berenti lagi kat gerai lemang....
beli lemang....
waaaa....terharu nya..padahal..sebut je lemang...x cakap pun nak...
hahahaha....tp tu la kan...mr azam dah tau sgt peel aku..hehehehe...

dalam kereta, x smpai rumah pun lagi.....

ngap terus dalam kereta...hahaha..buruk perangai..tp xpela kan..sekali sekala....

and yang ni pun join sama......

yg ni jgn cakap la...mmg hantu durian....tp nak pegi cari durian kat dusun tok ma, penakut..hahahaha....
esok nya tuh, dia bising2 nak durian lagi, g cari durian lagi....tp kali ni xde la masuk jauh ke dalam hulu langat sana....beli kat tmpt lain, sayang nya x brp sedap....huhuhu....xpela...lepas la rasa mengidam kan....
tp x sempat nak buat pulut durian sbb dah habis mkn dulu...hahaha....

lemang tu plak, pagi ahad tu br bukak...mr azam g cari rendang..bekpes lemang dgn rendang...
alhamdulillah....thanks mr azam sbb penuhi permintaan tekak isteri mu ini... :)

aku ni jarang mengidam...lebih pada teringin nak mkn.....
eh ke sama je tuh....hahaha...tp biasa nya jarang la kabo ke mr azam nak mkn itu nak mkn ini....
biasa nya mesti akan cr sendiri kalau rasa nak mkn apa..x pun masak sendiri....
mungkin kali ni yg mengidam kot, tu yg bgtau mr azam...
hahahaha...what ever la yea....:)

4 comments:

watyz said...

waa.. besar jugak hajat ngidam nye ye.. aku kalo bole x nak la ngidam menda tu... hahhaha

Masni Syafie said...

aduhhh...sedapnye doyan...lama xpekena doyan dgn pulut santan gula...ermm

Masni Syafie said...

aduhhh...sedapnye doyan...lama xpekena doyan dgn pulut santan gula...ermm

zety said...

syok wehhh dilayannn..hik3..samelah, ngidam tu tak..tp tingin je ;p