Tuesday, June 4, 2013

~chicken wrap~

hari ni malas nak menulis....
sbb masih dalam kesibukan buat assingment dan tesis...
tp dalam sibuk2 pun sibuk lagi nak update blog...

tulis blog ni fun...at least dpt hilang stress sikit sbb boleh merapu....
nak mengarang tesis mana boleh merapu kan...
hahaha....

ok, jom kita merapu...
tgh belek2 post, tgk ada draft ni...
so, hari ni jom kita belajar buat chicken wrap.....

1st, aku beli ayam yang ni....
chicken fillet nama dia....

ni plak garden salad...
korang boleh pilih salad jenis mana yg korang suka...
ni sebenarnya utk buat salag..tp aku belasah je....

ni plak mayonis....beli jenama ni..kewpie...
sebelum ni guna jenama lady's choice je....
sedap gak yg brand ni...


ni plak roti yg aku guna....
ada pelbagai perisa, nak plain ke, wholegrain ke, garlic, cheese...ikut suka korang...


ayam tu korang goreng dulu then potong kecik2....
salad tu pun aku siat2 kecik sbb senang nak gulung nnti...
roti tu sebelum guna, pre heat kejap dlm oven, dalam 1 minit la...
then, letak ayam, salad tu dalam roti, cuah kan sos cili, mayonis, thousand island,
kalau ada corn boleh jugak letak, tomato slice and apa2 je la yg korang suka....
then, wrap la...
pastu makan...

dah settle..jimat, xyah nak beratur g kfc sbb rasa nya lebih kurang je dgn pocket twister kat kfc tu.....

ok, done..
sekian..
nak makan..
lapo....

4 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

samalah kita ana .. blo tmpt therapy stress... kita pun suka guna wraps tu ..selalu beli yg plastic hijau.. ada onion, chives .. senanggggggg sgt2

fazilzura said...

huhuhu tinginnk wat tpppppp for now kalau ada waktu terluang rs nye beter zzzzzzzzzzzzzzz... huhuh

mama_umar_maryam said...

feveret aku ni ana!!

watyz said...

senang kan.. kalo wat fillet ayam panggang sendiri lagi sedap kan... :)