Thursday, June 27, 2013

~dental check-up during pregnancy~

salam and hi all....
bertemu lagi kita kan....:)
ni kisah bila ntah...
dah dekat sebulan kot....

skrg ni masa sgt2 terhad...
nak kejar utk jilid tesis lg,
nak kejar utk final lg...
projek sosiologi lagi,
nak preparation utk LM lagi...
haish..mcm2 la bnda nak kena buat...

since pregnant ni, x pernah lg buat dental check-up,
so, moh la kita.. buat kat PKU (pusat kesihatan universiti) je...
jimat sikit....eh bukan sikit...
mmg jimat sbb xyah bayor....
xyah dok tunggu lama2...hahaha...


so, check2 and suruh dentist cuci terus...
tp x polish la...
hasil nya xleh la nak expect mcm kita pergi kat private kan...
tp boleh la....



ada 2 batang gigi geraham nak kena tampal...
tp dentist x buat terus..dia suruh dtg next time....
ingat kan minggu depan nya tuh nak pegi...
tp dah start sibuk..smpai ke skrg x pergi2....

mmg dah tau ada 2 batang gigi nak kena tampal...dari dulu lagi kan..
last check up gigi, masa pegi klinik syafeera dulu...
tp lepas tu x pegi2 pun utk tampal......

dentist kata, kalau pregnant ni, nak tampal, scaling and polishing boleh je...
tp utk cabut not advisable la.....
aku mati2 ingat xleh tampal masa pregnant.....
boleh rupa nya...hehehe...



dentist bg ubat kumur, suruh kumur...
tp aku x guna pun.....
biasa aku guna listerine je...tp skrg ni malas bebenau nak kumur....
asala gosok gigi je pun ok dah....
hehehe....

dentist kata, gigi ok, cantik, xde masalah....
terus rasa nak senyum je sepanjang hari....
hahaha...poyo la ko ana......

oklah..jumpa lagi korang....nak g bw la kejap.....

2 comments:

aThidEaN said...

sy pun aritu check gigi gak. tp gi klinik gigi biasa je x gi gomen sbb sini jadual jumpa dentist seminggu sekali jer.
kawasan kampung2 hehehe

nieda said...

Senyum..tak perlu kata apa2...hehe