Thursday, June 20, 2013

~jerebu oh jerebu~

skrg ni dah makin teruk kan jerebu....
alahai...time2 aku pregnant ni la nak jerebu nya....
dah la skrg ni banyak masa mmg habis kan kat universiti je..
and bacaan IPU kat sini adalah antara yang tertinggi kat malaysia setakat ni....
semalam, masuk2 je kereta, nmpak habuk2 putih kat dashboard...
and bau asap sangat la kuat...
terus la maki dalam hati, sapa ntah yg buat pembakaran ni...
dah tau jerebu kan, xyah la nak bakar2 ni....
rupa2 nya kawan aku cakap, tu yg mmg berterbangan dr pembakaran kat sumatera sana...
amboi..jauh bebenor ko terbang smpai ke sini yea....

masuk fakulti, terserempak dgn lecturer2,
ada yg dok tegur apasal x pakai mask....
ptg semalam, abis kelas lupa plak nak g beli...
dgr2 nya kat area sini, mask sold out...
erm.....kawan2 di ijn, boleh kah saya meminta 10-20keping mask?
hahaha....kasihanilah mak yong ini......

apa2 pun moga2 jerebu ni cepat hilang la...
x tahan la...duk dalam rumah pun boleh bau asap dari luar....
apatah lagi duduk kat luar kan.....
ni gmbar semalam kat universiti....
agak teruk kan......

sapa2 yg nak check IPU terkini, boleh check kat sini



ok, tu je la nak cite hari ni,
nak siap kan jurnal ni...
jap lagi nak submit dah.....
ok kengkawan, jumpa lagi, bye...


No comments: