Thursday, June 6, 2013

~meredakan stresssss~

ok...skrg ni mmg saat2 genting la aku rasa...
nak exam pun x genting mcm ni...
viva next week...masih lagi nak membaiki mana yang patut utk tesis ni....
nak kata stress tu x jugak kot, even everything mcm kelam kelibut skit....
try to avoid stress utk kebaikan me and baby too.....
alhamdulillah, xde la kena migrain bagai.....
moh kita menulis blog sikit bagi meredakan sikit kekalutan ini....:)

ok, ni cerita 2 minggu lepas, sebelum cuti sekolah tu,
hari khamis last sebelum cuti tu, school ajmal dan aqil buat sambutan hari guru....
so, cikgu kata, kalau nak bw makanan, bw je la...tp x bw pun xpe....
my kids mmg excited la...masing2 dah request nak bw apa...
aqil siap cakap nak bawa cekodok....
haish aqil ni...dlm bnyk2 makanan, cekodok jugak yg dia nak bw....
mentang2 la fav. dia.....hahaha....

tp mama cakap, buat yg simple2 je sbb hari rabu tu mama sgt kepenatan...
balik pun dah lewat, so, kita buat kek coklat dgn apam polkadot je la...
both of them mmg excited la nak menolong...
siap pilih kan color lagi utk apa tu...
masing2 sibuk nak buat sama2 dgn mama, sampai kan mama tersilap sukat utk adunan apam polkadot...
nasib baik la x menjejas kan lagi taste dia....cuma a bit cair la adunan tu....


 see....masing2 sibuk je..nak letak tepung la, nak kacau la....


 kek coklat in the making......


 muka penuh kusyuk sorang2.....

dan ini lah hasil nya....tgk la apam polkadot tu..langsung x lawa kan sbb adunan jadi cair..nak paip kan pun susah sikit la.....

 sebab ada sambutan hari guru, maka, pakaian adalah bebas...diaorg request ambik gmbr dulu sblm masuk kelas...tp mama tersalah bajet, both of them tgh pejam mata....hahaha..xpe la nak, janji ada gambar kan..... :)..

ok, tu je utk takat ini,
nak sambung writing balik...lega sikit rasa bila dapat menulis blog ni....
jumpa lagi esok, insyaallah......





1 comment:

aThidEaN said...

wah dah nak abis.
semoga semuanya ok kak.
:)