Thursday, July 18, 2013

~hari ini....~

hohoho...i'm exhausted sangat la today.....
aku dapat jadual hari tu, kelas aku hari ni 8-10, 10-1....
pasrah je la ni kan kelas 5 jam direct...
last week kelas 10-1 tu x start lagi,
so, x la terasa sangat....

ok fine, abis je kelas kul 10, aku pun pergi la kelas 10-1 tu...
tgk2 xde orang...
keluar balik...pusing sana sini..
keluar masuk kelas....
dah la x simpan no hp student....
ni kelas yang kedua dgn diaorg...
kelas pertama selasa lepas, x sempat nak mintak no hp diaorg....
muka budak2 kelas pun aku x familiar....
ke hulu ke hilir aku dgn bag laptop, handbag,
file sebelah kiri buku sebelah kanan...
mmg penuh smpai student pun tgk semacam kat aku....

last2 aku dah penat sangat, aku duduk kat bangku,
datang la budak2 kelas yg 8-10 tu tnya aku,

student : madam buat apa kat sini?
me : saya ada kelas 10-1, tp cari kelas x jumpa...
student : xpe madam, madam duduk, kitaorg carikan kelas tu utk madam...
me : ok, saya ada kelas bla..bla...bla...dgn budak kelas bla..bla..bla...

x lama kemudian, diaorg dtg balik,

student : madam, kelas madam pukul 11 la.....
me : lor...ye ke.......(muka sgt frust)

bila check kat main jadual yg di tampal kat notis board, mmg pukul 11...
tp jadual yg di bagi pada aku, pukul 10...
alahai....penat je la ke hulu ke hilir cari kelas...
nak x nak kena la panjat tingkat 3, naik ofis sbb masa tu baru 1030...
malas plak nak tunggu lg 1/2 jam kat bawah dgn brg2 yg banyak tu....

now, terasa baby asyik mengeras je.....
kalau aku super duper penat, mmg mcm ni la...
baby akan mengeras je.....
sabar erk baby, tunggu lepas "hari keramat" tu, baby keluar erk.....

dah la pagi tadi penat melayan ajmal dgn aqil yang buat perangai....
ni boleh plak tersalah jadual...
xpe..dugaan..dugaan....
nasib la esok cuti...boleh rehat sikit..
huhuhu....


No comments: