Friday, July 12, 2013

~kisah aqil raziq~

salam jumaat semua,
asyik la cerita pasal puasa dan anak bujang no 1 je kan...
hari ni meh kita cite pasal anak bujang no 2 ni...
rasa mcm x percaya je dia dah besar...
rs mcm kecik je lg dia ni......


since duk kg ni, dia ok je....
bergaduh dgn abg ajmal adalah perkara biasa...
talk active smpai x terlayan tok ma dan tok ki dia..
dah la dia cakap tu ada pelat2 sikit....
sian la ke tok ma dan tok ki nak faham kan bahasa dia tu....
baby hariz suka main dgn dia tp dia x brp nak layan...
ikut mood jugak....
kadang2 dia layan la..kadang2 dia buat bodoh je.....



dia suka borak dgn baby dalam perut mama....
selalu tnya, baby tgh buat apa....
pastu mula la menyelak baju mama, nak tgk baby....
siap tnya, baby puasa x hari ni?
hahaha...mcm la dia puasa kan....
bila ajmal sibuk2 nak bangun sahur nak puasa, dia xde plak cakap nak puasa ke apa....
tp xpe la kan sbb mama dgn papa pun x paksa dia utk puasa...
sangat kuat makan....baru2 ni tok ki beli kan pisang....
dia boleh habis kan 4 biji pisang sekaligus...
geleng kepala tok ma tgk dia makan.....hahaha....
pastu pesan kat mama, suruh beli pisang, nak buat cekodok...
hahaha...mama xtau la kat mana nak cr pisang masak kat sini sayang...
kalau kat kl, cr je kat giant or kedai2 runcit, mesti ada yg jual pisang yg dah lembik2 ni...
sini rasa nya mcm susah je nak cari.....tp xpela..utk anak mama, mama cuba jugak cari erk....


2 comments:

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

ana..kalau mama dia masak confirm anak2 makan laju jer ....

fazilzura said...

lama x jmp hero2 awk