Thursday, July 25, 2013

~kisah cuak 2 hari lepas...~

2 hari lepas, yakni hari selasa...
dlm pukul 2 gitu, nak solat zohor, g toilet dulu...
tgk kat panty liner, ada brownish sikit kat p.liner...
terus dah cuak...tp buat2 cool....
call mr azam, bla bla bla...
decide abis keje la pegi hosp.
sbb pukul 3 ada satu kelas lagi....

so, abis je kerja, g beli kuih dulu kat bazar sbb takut nnti kena berbuka,
aku xde mknan, hahahaha.....
then withdraw duit jap, terus ke hosp.
otw ke hosp, call makcik yg mmg keje kat hosp. tu...
dia kata dtg je la...
then berkira2 nak call ma ke x sbb tau ma mesti tgh kalut nak masak pada waktu2 mcm ni...
ayah plak mesti kat masjid lagi...
kalu aku call, mesti lg kalut dia...dgn kanak2 ribena kat rumah tu lg...
last2, call je la bgtau yg aku balik lmbt sikit nak g hosp.
tp jgn kalut dulu, masak mcm biasa, buat mcm biasa...
aku call just nak bgtau yg aku balik lewat sikit...

at the same time, dari pukul 330 tu, WA dgn group kakak2 otai...
tnya pendapat diaorg...sbb kalau ikut aku, aku malas nak g lagi...
tp sbb kak eda kata pergi, baik lah...saya yang menurut perintah... :)

smpai2 je hosp, terus cerita keadaan aku....
nasib baik la masa tu doctor perempuan...
buat ctg, bla bla bla...
doctor decide nak check brownish yg  aku maksud kan tu...
so, dlm pukul 545 mcm tu, terbatal la puasa aku....
nak menangis rasa sbb dah nak dekat waktu berbuka kan....
tp redha je la....
so, results ctg ok2 je...contraction ada tp biasa2 je....
and brownish yg keluar tu adalah berpunca dari keputihan sbnarnya...
and bukan nya sign nak bersalin...

aku sbnar nya cuak jugak...ye la sblm ni x pernah keluar sign lendir+darah tu...
time ajmal dgn aqil, dua2 contraction yg kerap then pecah air mentuban...
tu yg cuak sbnar nya....
so, doctor bagi balik, and dia bg ubat letak ikut miss v tu utk 3 hari...
so, ok la kan xde apa2.....

balik tu, terus g umah makcik aku jap,
pastu terus balik umah....
balik2 tgk anak2 dah pakai lawa2...
bila tnya nak g mana, diaorg kata, nak g hospital la...
kan mama dah nak bersalin...
hahahaha....
kan aku dah cakap, ni yg malas nak call ma ni,
mesti kelam kabut....
rupa2 nya lepas aku call dia, terus dia mandikan ajmal dgn aqil,
tukar baju diaorg semua, siap2 nak g hospital dah...
alahai.....ajmal dgn aqil dah excited dah nak jumpa baby A ni....
xpelah nak....baby A ni syok lagi duk dlm perut mama...
dia xmo keluar lg la.....
bersabar je la ye......

so, skrg ni masih lagi menunggu dan terus menunggu.....

bersabar lah ana ye.....
moga semua nya di permudah kan.....insyaallah...

4 comments:

fazilzura said...

heheheh harus le anak2 xcited ... eh boy ke gurl bby A tu ?

Nurul Diana@Mama Adam + Aidil said...

alaahai..saspenssssssss jer .. insyallah takder apa2 ;-)

Afne said...

ana, dh keluar tanda tu get ready je lah. moga semuanya dipermudahkan & slmt, amin.

zety said...

fuh..aku lak yg debar..menghitung ariiii...detik demi detik..hehehe