Monday, July 15, 2013

~pregnancy check-up 36 weeks++~

pregnancy check up yang ke 36 minggu++...
actually ni last check up dgn prof sbb lepas tu, dah nak balik kg....
tp sayang plak, prof xde sbb meeting, so ganti dgn dr suraya....
masyaallah....dr suraya ni, ramah tamah gile...
ms dia tgk fail, siap dia bgtau lg, dulu kitaorg pernah jumpa,
kat emergency o & g...masa anak 1st awak kata nya....
siap tnya lagi ajmal mcm mn skrg ni....
hahaha.....
ramah sangat2 but i like...:)

so, check up mcm biasa,
berat naik sikit, jadi 57.5kg...
kencing kotor lagi, so, dia tukar ke antibiotic lain plak...
tukar pada zenna plak...so, kena on antibiotic ni selama 10 hari....
yang lain2 semua ok....
so, bgtau terus kat dr suraya yg lepas ni nak bersalin kat trg..
so, nnti dia suruh buat TCA baru kat trg...
kalau ikutkan, dr suraya nak suruh buat urine test and test dgn antibiotic apa yg sesuai...
sbb ni dah try 2-3 jenis antibiotic, kencing masih kotor,
tp since dah nak balik trg, dia kata x guna jugak buat..buat bazir je..
so, dia suruh on je dulu dgn antibiotic zenna ni.....

so, td pun ada check up kat sini...
check up yang ke 37 minggu ++
sini check up kat KK je....
nurse kata baby dah turun ke bawah....
dia siap tnya lagi, xde rs tanda2 lg ke...
mmg xde rasa apa pun lagi....
hb plak kat border, 11.6..nurse suruh jaga2 la..
kalau ikut kan ok je tp utk selamat, at least 12 ke atas la....
kaki ada bengkak sikit la.....
lain2 rasa nya xde la...semua ok la....

gmbr latest xde plak...
ni ada la sekeping gmbr aqil ambik baru ni...
minggu lepas sebelum puasa....
g makan nasi dagang...
pergh......sedap sungguh nasi dagang ni...
sebelum ni pernah dgr makcik aku cite je pasal kesedapan nasi dagang ni...
ni bila betul2 dpt rasa, erm...mmg menjilat jari la....
mr azam pun suka.....
erk...tetiba rasa nak mkn nasi dagang plak....:)

muka x mandi lagi, dah belasah nasi dagang...puas hati mama dan baby..:)


nasi dagang sedap di wakaf tapai.....mmg kuah dia cukup2 lengkap rasa.....puas ati makan even kedai cokia je......

eh td cite pasal pregnancy check up kan..pastu termasuk plak cite makanan...
belasah je labu..janji cite kan...:)

so, itulah kisah nya utk kali ni...
moga2 di permudah kan untuk bersalin kali ni....
moga xde sebarang komplikasi....
moga selamat semua nya....
insyaallah.....






2 comments:

Afne said...

kejap je ana dh 9 bln kan. moga semuanya baik2 & ana slmt melahirkan baby yg sihat :)

fazilzura said...

11 kire ok lg tu ... kite time amni 10 lebey je.. selalu je kne pening2.. adehh