Tuesday, July 23, 2013

~pregnancy check up 38 weeks++~

semalam ada check up utk minggu ke 38...
soalan cepu emas skrg ni,

BILA NAK BERSALIN NI.....

sebelum ajukan soalan tu kat aku, baiki dulu frasa ayat boleh x?
kalau la aku tau bila aku nak bersalin, dah lama aku annouce tarikh tu...
tu kan semua kerja tuhan, kita mana la nak tau....
kalau soalan;

BILA DUE?

hah...soalan ni aku boleh terima lagi la...

ok, dah, kita tinggal kan kisah emo2 kita...
check up semalam ok je..
alhamdulillah semua ok, kepala baby dah kat bawah sangat2 dah....
nurse refer jumpa doctor since antiobiotic untuk URTI hari tu dah habis....
so, jumpa la doctor semalam....
and as usual la, berjanggut tunggu turn...
mungkin bosan sbb sorang2 kot...
tp kat ukm specialist pun lama jugak kalau ikut kan....
ni mungkin jugak sbb puasa, so, xleh nak g makan2...lg la bertambah bosan....

alhamdulillah, kencing dah ok, no more URTI...
lepas ni kena keep maintain minum air masak banyak2...
tp aku ni jenis spesis malas, bila dah tau kencing ok, mula la malas nak minum air banyak2...
but hopefully ok la semua nya until bersalin nnti.....
ingat kan dr nak scan semalam since jumpa dia kan...
tp nan hado....dia just check denyutan jantung baby je...
and ok la...xde apa2 masalah la...
kaki mmg bengkak la...
even malam2 tido lapik bantal, tp x hilang sgt..
sbb hari2 kena berdiri, mengajar kan, pastu drive lagi..
nasib la skrg ni drive kereta auto dah...
mcm last week, drive kereta manual, rs mcm lg teruk bengkak tu...
lain2 semua ok la...

hopefully bersalin dalam masa terdekat ni sbb mama dah x larat dah....
kenkdg rasa mcm overdue je nih...
tp rs mcm x pun ada....
haish la...mcm2 la tgh fikir skrg ni pasal bersalin ni....
apa2 pun, moga semua nya di permudah kan...
insyaallah......


4 comments:

bibi yusof said...

ana, saya mase first pregnancy pon kencing kotor tambah lagi ngan keputihan yg melampau.. pakai macam macam ubat tak jalan.. hurmm..
dulu sy check up n bersalin ngan prof zainul kat UKM sc tu

aThidEaN said...

dah x lama dah..yaaayy
kite plak excited lebh
hujung2 ni mmg rasa tiring sgt.
saya paham
2 minggu rasa mcm 2 tahun dgn nak bawa perut besar , kaki bengkak, segala2 bengkak.
takpe, sabar banyak..semua perancangan Allah yg terbaik

watyz said...

waa.. dh dekat dah.. moga semuanya selamat yer.. :)

| SUE | said...

ana...semoga semuanya dipermudahkan