Wednesday, July 10, 2013

~salam ramadhan 1434H~

salam ramadhan untuk semua pembaca blog...
even semalam dah wish kan...
tp xpela...

tahun ni mmg sah2 akan tinggal puasa...
cuma xtau brp hari sbb now ni pun dah masuk 37 weeks....
hopefully baby keluar lambat sikit sbb mama xnak ganti puasa banyak2..:)
lgpun nak mkn makanan yg terdpt masa bulan puasa ni puas2 sebelum bersalin...:)





ni kisah abg baby plak...
dari minggu lepas lagi, dia remind us, suruh kejut kan dia untuk bersahur...
kata nya, nak berpuasa....
he called puasa as KUASA....
whatever la nak.....janji ko niat kan....

semalam alhamdulillah dpt g masjid sama2....
dia sembahyang gak la..tp sembahyang terawih tu x la...dia duk diam je...
sebelum tido, ajar dia niat puasa...
pagi tadi kejut kan dia bangun sahur,
alhamdulillah...senang je...
kejut kan nak pegi sekolah pun x senang mcm ni....
kejut 2x, bw g cuci muka dia, terus dia ok...
dia request nak mkn honey star dgn susu...
so, mama buat kan la....lepas tu minum air masak 1 cwn...and mkn vitamin....
lepas sahur, terus sambung tgk cartoon kat tv....
td pukul 1030 call, tnya dia lapar x...
dia kata x, nak puasa lagi.....
dah pesan dah kat dia, kalau rasa lapar, makan je la...
nnti balik tghri nak tgk mcm mn keadaan dia...
hehehe....teruja plak mama dia tgk anak puasa...
sebak pun ada sbb rasa mcm anak dah besar sgt.....
risau pun ada sbnar nya nak bg dia puasa ni..
sbb rasa dia mcm kecik je lg....
tp dia yg beriya2 nak puasa....
mungkin dia selalu tgk tok mimi dgn tok bakar dia selalu puasa sunat...
so, dia pun nak puasa jugak......

moga ajmal irfan bin noor azam hanif ni dapat la puasa penuh hari ni....
:)

abg baby lagi sorang mmg mama x kejut kan pun...
sbb mama x yakin lg dgn dia....
insyaallah tahun depan ye....:)

ok  u all...ptg ni nak masak apa utk berbuka....
nikmat rasa thn ni dpt berpuasa dgn family kat kg...
dpt merasa masakan ma....(bukan senang nak dpt peluang mcm ni..:))
kuar ofis 430, 440 dah smpai rumah...
heaven sbb x payah nak hadap jammed bagai kan.....
bersyukur dgn peluang yg ada ni.....even ada cons nya jugak kan...
<s>kena pjj dgn mr azam</s>

oklah..nak kuar ni...balik umah jap..:)

No comments: