Tuesday, August 27, 2013

~siri bercakap dengan anak2~

erm...x sempat nak update blog proper2 hari ni...
alahai.....padahal ada je mende nak cite...sokmo la mcm ni...
time ada cerita, masa tu singkat, time banyak masa, cerita plak terhad...


ok, back to the topik, ajmal irfan dgn aqil raziq, skrg ni masing2 dah 5 & 4 tahun dah...
since ada adik ni, alhamdulillah, diaorg ok je...
but sometimes ada la diaorg buat perangai yg boleh buat mama dia ni jerit smpai satu kampung dgr...
hahahaha...
kadang2 terlepas nak buat mcm mn kan..
patut duk kg ni kena control sikit suara sbb rumah dekat2, pastu tingkap banyak,
senang je suara soprano mama ni dgr smpai ke satu kg...

ni antara dialog2 yg selalu diaorg dok ulang2 bila sembang dgn mummy dia nih...

ajmal irfan; mama, ajmal nak baby girl lagi sorang boleh?
mama: kan ajmal dah dpt baby girl dah, cukup la tu...
ajmal irfan; mana boleh mama, mama dgn papa dan ada 2 org anak boy, kena ada 2 org girl jugak...nnti ajmal doa lagi lepas sembahyang, mintak tuhan bagi baby girl lagi sorang erk....

erm....mama terkedu, terus terbayang sakit bersalin kan arissa hari tu...huhuhu...

aqil raziq: mama, dalam perut mama ni ada baby lagi sorang kan...
mama: kenapa aqil cakap mcm tu?
aqil raziq: ye la...aqil nak adik boy lagi sorang.....

pening mama...sorang nak adik girl sorang nak adik boy..huhuhu....

ajmal irfan; mama, kenapa kita x nama kan baby kita ni nama aishah, kan ajmal dah pesan dari dulu, ajmal nak baby girl kita nama aishah..
mama; xpela...nama arissa alisha pun dekat2 dengan aishah jugak...
ajmal irfan; mana ada, x sama la...mama kena ada baby girl lagi sorang sbb ajmal nak bagi nama aishah...

huhuuhuhu...clueless mak ko ni nak....

aqil raziq; mama, tadi aqil dah mintak maaf dgn cikgu dan kawan aqil..(semalam dia gaduh dgn kawan dia)
mama: ye ke..bagus nya....
aqil raziq: cikgu peluk aqil pastu cium aqil....
mama: oooo ye ke...baguss la mcm tu...
aqil raziq: cikgu buat mcm tu sbb aqil comel kan...aqil kan hensem....

adoi laa.....ye la nak.....aqil mmg hensem dan comel pun... :)

tiap2 hari, ada je keletah diaorg yg buat mama pening, tersenyum...
tok ma, tok ki dan mokcik sgt pening dgn aqil sbb dia ni jenis banyak cakap...
bangun je tido, dia akan bercakap je....smpai la dia tido balik malam tu, baru la x dgr suara dia..
kalau jumpa mok kak, asyik nak cari gaduh je...hahahaha....







3 comments:

nieda said...

Keletah anak2 lah pengubat rindu..kdg2 poning nk fikir jawapan terbaik. Hehe

zety said...

kih3..bijak2 anak2 mama ana nih :)

watyz said...

bole je la mama sorang lagi bb girl... hehehhe