Wednesday, September 4, 2013

~1 bulan..~

hai all..dah berapa hari x menulis, jadi mcm janggal plak, xtau nak start dari mana...
xpe..hari ni kita up cite pasal baby la dulu....

last week ada check up sebulan utk baby arissa alisha...
sorry ye nak, kali ni kamu kena cucuk..
no kompromi...

berat dah 4.4kg..
panjang dan 57cm...




2 hari lepas kena gigit nyamuk..setepek merah kat pipi tu..xpe la nak...mak pasrah je....
dalam masa sebulan ni, alhamdulillah, xde la buat pangai sangat kan...ok je...
kembung perut sikit2 tu biasa la...normal la kan, dah nama nya dapat mama yg kuat makan, jenis nak rasa je apa yg ada, hah merasa la jugak bila cik mek arissa merengek kembung perut....
bila nak susu, kalau cik b mama tgh full, mmg kena pump dulu sbb cik mek arissa akan mengamuk bila susu kat cik b mama terlalu full...cik mek arissa akan jadi tersedak dan dia meraung...still bf sepenuh nya, alhamdulillah...di kurniakan susu yang cukup utk cik mek arissa..siap ada lebihan lagi, mama kena pump dan simpan...dah penuh freezer rumah tokma...xtau nak buat apa dgn susu tu, mama kan jobless lagi....

erm..cakap pasal jobless, kat company korang ada keje kosong? bahagian admin ke, i nak apply ni...i xnak demand2 ye....asal ada keje je...let me know ya...

ok sambung balik cite cik mek arissa, skrg ni dah nampak bayang2 orang..bila di agah, dia berpaling je ikut suara yg dia dengar tu....tok ma kata, time mandi, tegak je kepala...mama mmg x berani la nak mandikan dia lagi..tunggu la..nnti2 beforekita balik kl, mama training dulu dgn tok ma erk...

ok, lah...mama nak sambung buat keje, later2 update lagi erk.....

3 comments:

aThidEaN said...

uish bam bam ni
muka mama ni

nieda said...

happy breastfeeding...comey, nmpk mcm semangat badan tp berat 4.4kg je.

fazilzura said...

tahniahhhhhhhhhhhhh...

ku trtingal ketapi le kire nye ni ..

akhir nye ada gegurl yew... pantang kt ner