Tuesday, September 10, 2013

~bla bla bla......~

bla tiba hari selasa, mesti kelam kabut, kelas pagi petang, 
plak tu dah nak habis ni, banyak plak keje kena settle kan, which is kerja yg x patut i buat pun kena buat jugak, erm..mmg nasib la budak praktikal mcm ni kan...nak mengeluh??? apa yg i dapat kalau mengeluh pun, by hook or by crook mmg i yg kena buat semua tu...hopefully la nnti kalau la i jadi lecturer, i x mcm tu....fikir sibuk, semua orang sibuk, tp pandai2 la kita manage our time kan...allah dah bagi 24 jam sehari, pandai2 la...orang lain boleh je buat tp kenapa kita x boleh buat....erm...fenomena lepas tangan ni mmg perkara normal kan...x pasal2 i yg kena buat..dah la x faham sangat konsep CLO, PLO tuh...pastu nnti, bila dah buat, mmg sah2 la jadi lembu punya susu, sapi dapat nama? apa nak di kata lagi...nak mengadu, kang mengadu lebih2 payah jugak, i ni  in training je...mak pasrah je la...

ek eleh ko ni ana...bercakap pasal time management plak, mcm la ko terror sgt manage ur time kan...hahaha...

ok, biar kan kisah itu berlalu....bukak kisah lain plak...

semalam,  nak isi minyak, dah la bw keta mr azam, ni 1st time plak isi minyak kereta dia, tank sebelah kiri, i pergi pump sebelah kanan, sbb semua pump sebelah kiri penuh..gamble je, harap2 nozzle tu sampai, tup tup budak petrol pump kata x sampai, terpaksa la reversed balik kebetulan ada kosong pump sebelah kiri, terus masuk...tup2 x keluar kereta lagi, dah ada kereta tunggu kat blkg...omg, i dah cuak....ye la kalau lembap2 sikit takut la org blkg bising kan....nak bukak tank plak x tahu kat mana...alahai....kenapa la mcm ni, terus la mengomel sorang2, salah kan laki sbb x isi minyak sebelum tinggal kan kereta ni utk i...godek2 seb baik jumpa, kalau x, malu la...and lagi sekali org blkg kena tunggu sbb i isi full tank...dah la tank agak besar..menunggu la lagi org tu, then tunggu plak resit keluar...lembap sangat, takut kena maki, terus blah je..elok2 aku blah, tgk2 resit pun keluar..hasish la....lantak la...

rindu kat PR..PR tu small town di mana terletak nya lokasi my uni...rindu sgt kat classmates...rasa nak jumpa diaorg, lepak2, gosip...wow...heaven sekali, ingat lagi dulu lepas abis praktikal sem lepas, bila masuk kelas balik, seminggu pertama tu asyik la dok cite pasal pengalaman buat praktikal..lepak warung makcik tepi parit tu....pastu lepas kat kedai bubur nasi, makan roti canai dgn kuah kaki ayam yg sangat mavelessss....owh..rindu nya saat2 itu....

i'm so sleepy...so, ntah apa2 yg i merepekkan ni....ok lah..gtg, ada kelas plak...bye...



1 comment:

Afne said...

mai la turun BP. blh ke PR. sekali harung singgah kg afne sekali :)