Monday, September 30, 2013

~hujung minggu...~

hi all...salam monday,

ingat kan hari ni nak cerita pasal cik mek arissa, tp xleh nak upload gmbr plak...huhuhu..
nak knp hp ni skrg ni, susah nak transfer gmbr ke laptop....
semalam ingat nak mintak tlg mr azam, tup tup..bila dia duduk je sebelah, terus je boleh transfer gmbr tu...
haish...geram betul.....

yg i ni plak sengal, once dah dpt tu. patut nya transfer la semua gmbr ke laptop...ni ambik gmbr yg nak guna je...huhuhu....

hujung minggu korang ke mana? kitaorg just duk rumah, spend masa bersama2 je...pagi sabtu tu keluar, ada urusan sikit...eh x pagi jugak...dalam pukul 1130 jugak la...settle urusan semua dekat pukul 4, then terus ke rumah PIL hantar buah duku yg my parents  kirim dr kg, then nak ambik kereta lagi satu...then plan nya nak g beli groceries sikit....lepak2 sana, dekat pukul  6 jugak baru gerak..tu pun  papa suruh tinggal je arissa sbb takut dia x selesa...nasib la tesco tu dekat je dgn rumah PIL....so, beli2 barang, lepas maghrib baru balik rumah...haish..rs bersalah plak sbb arissa masih kat luar rumah even dah malam...kalau kat kg, mmg dah lama kena marah...tp nak buat mcm mn..time management mmg out la hari tu...balik tu, mr azam prepare dinner....wah...mr azam prepare dinner tu..korang percaya? hahahaha..nnti i upload apa yg dia prepare utk dinner kitaorg hr tu....

ahad plak mr azam nak g ofis siap kan keje dia sikit...tp 1 hour lepas dia keluar, dia balik...x boleh pergi ofis sbb bnyk jalan tutup and dia malas nak naik train...aqil plak ajak pegi lake valley...dari semalam lagi..so, pegi la lake valley...dah panas sgt dah..duduk kejap je melayan diaorg kat playground...then aqil bising2 nak feeding fish...tp x bw roti mcm mn...mengamuk la jugak dia sekejap kat situ..lepas pujuk2 baru ok...balik tu, rehat2 then masak utk lunch...ptg tu kemas2 bilik sikit, kemas stor then buat cekodok utk tea time...suka la aqil sbb mama buat fav food dia..hahaha....mr azam plak jaga arissa...arissa asyik merengek sbb kembung perut...boleh plak terlupa i pegi bantai makan kacang buncis...lunch tu goreng kacang buncis...alahai..smpai ke malam dia merengek...sian comel mama nih....

so, itu je la cite hujung minggu kami..eh..arissa terjaga la..ok babai...

No comments: