Friday, September 27, 2013

~kenduri kesyukuran arissa alisha~

alhamdulillah, dah selamat buat kenduri kesyukuran untuk arissa...
dah 3 minggu lepas kalau x silap...tp biasa la mak nya bz la sgt konon..asyik bertangguh nak buat entry ni...

mmg xnak buat majlis cukur jambul  sbb ada bbaca pasal cukur jambul ni sebenar nya bidaah....
boleh baca artikel kat SINI.. lepas bc artikel tu rasa mcm ya allah berdosa nya aku..sbb dulu time ajmal dgn aqil mmg buat majlis cukur jambul bagai...

bila bincang dgn ma, ma pun cakap benda yang sama...tp ma kata xpe la...kita dah lama x buat kenduri...so, buat kenduri kesyukuran la..bersyukur sbb di kurniakan anak yang sihat tubuh badan, cukup sifat..ok, so proceed la....



arissa di hari kejadian, thanks to auntie kila sbb beli kan dress yang comel utk arissa ni....terus je pakai kan, x sempat basuh pun..hahaha..

abang2 ikut tetamu baca doa selamat...

alolololo comel mama...

 mama dan papa...dah lama x bergmbr berdua..ni pun aqil yg tlg ambik kan..ingat nak ambik gmbr berlima...tp nan ado...huhuhu...


antara lauk hari tu, daging masak black pepper, gulai ayam, ikan tongkol masak merah, budu, sambal belacan and ada lagi la 2-3 jenis lauk. semua nya di masak secara bergotong royong oleh ahli keluarga..terima kasih banyak2 pd semua ahli keluarga yang menolong......

alhamdulillah semua nya berjalan dengan lancar...

6 comments:

iduraz said...

comeinyer arissa alisha kamu...

zety said...

haih geram tgk anak dare ni haaa...best weh laukpauk tu!

nieda said...

Owh yaker, baru tau pasal cukur jambul tu. Pernah dgr ustazah bgtau sunat cukurkn rambut anak, then kalau berkemampuan rambut tu ditimbang dgn harga emas semasa dan sedekahkn kpd yg memerlukn. Kena tanya balik dgn yg lbh arif.Wallahualam...
Comelnya Arissa

nieda said...

Owh ok ana, baru baca artikel tu..maksud nieda bukan buat majlis cukur jambul tp kita botakkan je rambut baby.. tq for sharing info.

ieka dyiana said...

blogwalking dear...alololoo...comelnye...geram tengok...

watyz said...

comel nye alisha.. ensem abg2 pakai baju melayu... :)