Wednesday, September 11, 2013

~pasar....~


ni pasar pagi depan poli ni...jarak nya x sampai 50 langkah pun dari sini, isnin ada pasar tani, selasa pasar malam, rabu pasar pagi...so, dari ahad-khamis, mmg aku dok pandang pasar ni je la...kenkdg pegi la kenkdg malas jugak...nak menapak ke sana, even x smpa 50 langkah pun....

korang suka g pasar? aku suka pegi pasar...cuba pergi pasar chow kit, pasar pudu..fuh..meriah..kat pasar chow kit tu nak nak pegi malam yg diaorg berniaga tepi jalan, time tu kalau korang nak cari sayur2 kampung mmg banyak..since dah x keje ni, dah jarang pegi pasar chow kit...dulu, kalau bln puasa, hampir setiap hari waktu lunch, pegi sana...now, mr azam selalu bw pegi pasar pudu je. pasar pudu, nak kata dekat, x dekat jugak dgn rumah..dulu ms duduk DP, mmg ke pasar pudu je la kalau weekends, x pun pasar pagi kat bandar tun razak..since pindah cheras ni, kalau mr azam ajak pegi pasar, mmg ke pasar pudu la..kalau x, pasar kat rumah ni je la..tp tu pun x best sgt....hah....kat blkg giant prima saujana kajang tu setiap sabtu pun ada pasar tani..agak besar la..best gak pegi situ...ada jugak tgk signboard pasar borong selangor kat area balakong sana...tp x pernah lg pegi...

since minyak naik ni, x perg lagi pasar..nak pergi pun takut...takut tgk harga barang...since minyak naik ni, yg aku tau, gas dah nak rm50sen...ni info dari kawan yg ada kedai runcit...minyak naik 20sen je tp gas naik sampai 50sen. lepas ni kita tgk lagi apa yang naik...

kat pasar, aku suka buat compare harga barang, kualiti barang...contoh nak beli buah..nak beli nya 3 biji limau je tp pusing nya satu pasar mencr yg murah dan limau yg cantik...hahaha...setakat limau kan, apa la sangat nak cantik bagai..end up masuk mulut jugak..tp nak buat mcm mn kan..i is cerewet...hahaha...

eh ok lah..nak sambung marking paper student...banyak bebenau nak kena marking ni..ingat td nak pegi pasar jap since hari ni kan hari rabu, so, ada pasar pagi...tp td lepas kelas terus naik bilik, jadi la kemalasan plak nak turun g pasar...kita dgr je la org dok melelong barang dari sini...huhuhu......

p/s: kak ina, ingat x zaman2 kita pegi pasar chow kit time bulan puasa dulu? kak ina la kan 1st2 ajak saya g situ...terus rs nak pegi je...hahaha....kak shida x pernah pun join kita kan sbb dia pentingkan tido yang berkualiti dia tu...hahaha...

1 comment:

zety said...

hheehe..terigt plak zmn blaja dulu pasar mlm section 7 kt PJ..sllau monteng klas petang sbb nk g situ ;p