Thursday, September 5, 2013

~sate ikan...~

hi all.....banyak org tgh emo pasal minyak naik kan..even dah brp hari berlalu, tp sana sini, masih lagi org cakap pasal minyak naik ni....xmo la cakap lebih kan, nnti panjang plak statement i, so, meh la kita cite yg lite-lite je....cool sikit, lupa kan pasal minyak naik tu sbb nanti kalau meleret2 kita plak jadi naik minyak kan...

i'm not sure la kat kl ada ke x sate ikan ni...tp dah bertahun duk kl, rasa nya x pernah jumpa lagi kot....kat trg mmg dah lama la..since kecik2 dulu lagi mmg dah ada sate ikan ni...dulu ms zaman sekolah rendah, 1 cucuk sate ikan ni seposen je...SEPOSEN ok...hah siap caps lock bagai sbb nak bgtau murah nya...tp now, dah berpuluh tahun  dah kan, even rasa, rupa, bentuk sama tp harga dah x sama...dah jadi 4 batang rm1...rm0.25 sebatang....pasrah je la kan...kuah dia warna merah, ada 2 jenis, kuah manis dan kuah pedas..masa beli tu boleh bgtau nak kuah yg mn satu....

hari tu ada la ternampak org jual sate ikan ni, pastu belikan la utk ajmal dan aqil...just beli rm2 je sbb x sure diaorg suka ke x...1st time belikan utk diaorg, beli kan kuah pedas, then diaorg merungut pedas....tp pedas2 pun habis jugak kan.....hahahaha.......siap cakap, kenapa mama beli sikit je...hahahaha...diaorg suka...and the next week nya tu, my cousin bukak stall depan rumah my mom ni and berniaga sate ikan ni. actually dia dah lama berniaga sate ikan ni, tp since puasa hari tu, dia stop berniaga kejap, ni sambung balik...apa lagi budak2 2 org tu..suka la....

tamak nampak......


close up sikit, ni la rupa nya sate ikan tu...

ok, nampak jari dia tuh? so, tu dah menggambar kan dia mmg suka dgn sate ni....

tp suka-suka pun, rasa nya xde la mak nak g godek resepi nya nak......so, awak dapat merasa sate ni time balik trg je la erk....hahahaha.....

4 comments:

fazilzura said...

sate ikan kcik2 kan .. huhhu x puas mkn

bibi yusof said...

rindu sate ikan... jarang jumpa dah skrang ni.. my kecik kecik dulu fav.. tapi mak tak kasi beli.. hehehe..

zety said...

aah,jmpt kt tganu je sate ikan nih..tp mase bli aritu mcm kureng plak rase die..ker penjual tu xpandai buat..huhu

nieda said...

Owh...ada kawan kt kelanyptan pun bgtau pasal sate ikan ni. X pernah rasa lagi tp nmpk mcm sedap