Wednesday, October 2, 2013

~23 september...~

23 september hari tu birthday mr azam....
dah seminggu lebih dah br nak update....
tp xpela...janji i ada cite kat blog, nnti boleh ingat, time birthday u thn ni, apa i buat....
mcm tahun lepas dah jadi tragedi berdarah kan....
dah kitaorg pun dah balik kl kan, mr azam pun ambik cuti,
nak bw kitaorg keluar jenjalan kata nya sbb meraikan kitaorg yg dah balik ke kl balik...

so, 23hb tu, plan nya nak ke ikea, tup tup, x jd...so, nak ke mid valley sudah....
on the way tu, mr azam kata nak renew lesen dia. sbb lesen dia dah expired...
so, ke JPJ bandr tun razak...turn yg ke 300++ .
masa ambik nombor tu, baru 100++....ok, fine...
then pergi la rumah baby sitter ajmal dan aqil dulu...
dah dekat situ jugak kan....
alhamdulillah, even skrg dah x hntr ajmal aqil kat sini,
tp hubungan kami dgn diaorg tetap rapat...
kenkdg bw jugak ajmal aqil melawat diaorg..tiap kali raya pegi raya rumah diaorg....

then lepas borak2 pegi balik ke jpj, mak ai...x smpai lagi turn kitaorg..masa tu dlm 20 org lagi..
i cakap kat mr azam., alang2 tunggu je terus....
dah smpai turn, lembap la plak...dari satu ke satu kaunter nak kena pegi...
haish....tension i...

siap semua dah dekat p ukul 3...
tp pegi jugak mv sbb mr azam dah janji kan...
kalau ikut hati i, nak balik umah tido je..tp sbb hari tu birthday dia, maka,
xyah la nak ikut perasaan kita....

smpai mv, jalan2 pusing2...
beli groceries sikit since brg kat dapur mmg xde kan..
dah 2 bulan tinggal kan dapur, so top up la sikit2...
beli itu ini tgk bil, dekat rm70++...
hoh...baru secuit brg dah dekat seratus...aduhai...tension haku...

ajmal aqil sibuk nak belikan kek utk papa diaorg,
so, ke sr je la...mana lagi kan..
beli 3 slice je..and birthday boy la pilih cake kan.....

cukup la, satu dari i, satu dari aqil dan satu lagi dr ajmal...arissa x reti lg, so xyah la...:)


balik tu pegi rumah mama kejap sbb mr azam ambik tag..dia tertinggal kat kereta lagi satu...mama buat kuih ni...kuih talam dgn seri muka....

balik tu mr azam singgah kedai makan, just tapau from kedai je la..hari ni xyah masak lagi katanya...lgpun letih balik dr kg x hilang lg, letih berjalan2 lagi...so, tapau je la...

to mr azam: happy birthday, moga panjang umur, murah rezeki selalu, dan berbahagia selalu di samping ur wife yg kuat membebel ni dan anak2 yg comel...:)..sorry thn ni i x bg apa2, bg cake tu cukup la..tunggu la i dpt kerja nnti insyaallah i beli kan ipong kat u erk...:)...

3 comments:

Cho Zila said...

L.O.V.E. itulah yang penting.... selamat hari jadi...

Rose Azadir said...

Salam, sy blogwalking kat sini, jemput datang ke blog saya http://ibu2ahmad.blogspot.com...sy follow sis kat cni n kalau sudi follow la sy blk yer...

zety said...

dh dpt adiah bb girl comel lote tu cukup dahhhh hehehehe