Thursday, October 17, 2013

~aidiladha 2013~

salam hari khamis,
hari ni mesti ramai yg dah keje kan....
so, camna dgn hari raya korban korang?
kitaorg biasa2 je...x beraya ke mana pun...kat rumah and rumah PIL....

pagi2 raya, mr azam bw ajmal dan aqil ke masjid untuk sembahyang raya...
balik tu dalam pukul 9 lebih, kata nya org x sembelih pun lg lembu...
so, ajmal dgn aqil setakat tgk lembu je la..:)
ada 9 ekor semua nya....hahaha...mr azam malas nak tunggu sbb takut lambat sgt kan...

diaorg balik dr masjid, then, makan2...
i buat kek coklat and rendang ayam then ada lemang jugak...
malam raya tu kami ke hulu langat cr lemang...
rm12/ batang..beli 2 batang je cukup la....
1 utk mkn kat rumah, 1 bg kat PIL....

ni gmbr keluarga kecil kami yg senonoh sikit..ingat kan bila pegi rumah PIL, nak ambik gmbr elok sikit la...erm....dah jumpa geng..xde makna nya la...

 lemang rm12 sebatang...

juadah di pagi raya...

then bersiap2 nak ke rumah PIL,
kawan mr azam msg kata nya otw ke rumah kitaorg...
nak hntr nasi dagang....
weeeee......nyum nyum nyum....
tp me xleh nak mkn banyak sbb tu kan pulut...
dah mkn lemang jugak so, beringat2 la...
nnti perut arissa kembung...

so, tunggu la kwn mr azam dtg, dia lepak2 kejap,
then, lepas dia balik, kami terus gerak ke rumah PIL...
dekat je..10 minit je pun...hahaha....

smpai2 sana, sorg cousin mr azam dgn family dia dah ada...
adik ipar dgn wife dia pun dah ada...
so, tlg mama prepare food utk mkan...
mama buat nasi bukhari...nyum nyum nyum....



 
arissa rileks je....:)


kids plak jumpa geng sorang....
main sekeliling rumah, best la diaorg....

bukan main seronok lagi main kejar2 ye....





lepas main kejar, makan plak, bagi makan kat luar je..senang sikit kalau tumpah xyah nak kena mop bagai..hahaha...mmg dasar mama pemalas kan...

lepas makan, sembang2, ptg tu kitaorg pun balik la ke rumah plak..
mr azam ajak g rumah abg...
tp call abg x berangkat...so, terus la balik rumah, rehat...
tu je la cite hari raya aidiladha kami....
semalam, semua org dah balik pd rutin asal, pegi kerja, pergi sekolah....

5 comments:

watyz said...

selamat hari raya korban buat ana sekeluarga!
geram la tgk arissa tu.. nak geget dia... :)

LYAfrina said...

salam aidiladha..

meriahnyer..bnyak menu di pagi raya

Afne said...

seronoknya tgk bdk2 tu bermain. slmt hari raya aidiladha utk ana sekeluarga :)

nieda said...

Salam aidiladha...meriah juga dgn baju kebangsaan

lily lotus said...

salam aidiladha dan salam perkenalan :)