Tuesday, October 22, 2013

~home deco..~

hi all....lambat plak bersiaran hari ni, since arissa dah tukar jaduak tido dia skrg ni, susah sikit nak mengadap laptop di pagi hari...
ok, ni kisah lama dah ni, masa kami baru balik kl....
kan masa duduk kat kg hari tu, mr azam je la duk kl sorang2...
so, 2 minggu sekali dia akan balik jenguk kami kat kg...
minggu yg dia x balik tu, rupa2 nya dia ada buat 'aktiviti' dia.....
projek home deco....
hahahaha....home deco la sangat kan....
tp ok la...i suka la kan.....
sapa x suka kalau rumah nampak lawa kan....

as usual la, bab2 deco rumah ni, susun atur perabot, mmg mr azam la yg buat semua,
i ni as an advisor je...hahaha....
 ok, jom intai2 apa yg dia dah buat kat rumah kami....



 ni kat master bedroom, satu side color koko, satu side color pink....
ni kat master bedroom jugak, kat wall color koko, and tampal sticker bunga2 color pink ni....


ni kat tangga nak naik atas, dia cat color kelabu and tampal sticker bunga2 color putih...

erk...quality gmbr x lawa la kan....

ada satu side lagi kat hall bawah, dia cat color purple....
cat tu beli cat murahan je sbb kat dalam rumah je kan...
x kisah la sgt la....
sticker tu, dia beli kat viva home...ada satu stall kat tingkat paling atas yg jual sticker ni...
i pernah jugak pergi sekali dulu....
mmg rambang mata tgk.....

hehehe...teruja i and kids bila masuk rumah hari tu....
tp i dah dpt agak dah, mesti dia akan 'buat something' kat rumah tu....
since pindak duduk rumah ni, mmg kitaorg x buat apa2 pun lg renovation or make over...
mmg ada plan nak buat, tp tunggu la ada bajet lebih sikit.....
kenkdg ada jugak rs xnak buat apa2 pun sbb plan nak jugak dapat kan rumah idaman.....
apa2 pun syukur la sbb ada rumah sendiri untuk berlindung kan...
alhamdulillah......

1 comment:

Afne said...

best kan klu dpt deko rmh sendiri. afne msh menumpang lg nnti tunggu ada rezeki dh ada rmh sendiri msti gila tgk blog org deko rmh hehe