Wednesday, October 23, 2013

~ketagih...~

salam hari rabu semua, 
hari ni nak cite pasal ketagih..
bukan la ketagih mende2 x elok.....
ketagih makan ni ha....
cream cracker jacobs....

i dr dulu, dr zaman sekolah menengah dulu mmg makan cream cracker jacobs ni...
layan jugak jenama lain tp kadang2 je la...
tp jacobs punya biskut mmg kena ada stok kat rumah...

so, masa berpantang hari tu, mmg layan biskut ni je..
ye la masa berpantang kan asyik lapar je...
nak makan roti x boleh sbb nanti perut ku berangin..
so, kena cari makanan yg x berangin la....
biskut jacobs la jawab nya....
ambik cream cracker yg original je la....
sbb kalau ambik yg weetameal or hi-fibre and lain2 tu takut angin jugak....

 kalau beli dalam tin, best sikit...sbb banyak..tp tu pun kadang2 seminggu je bertahan sbb pagi ptg siang malam asyik makan biskut ni je....

 ni dlm pack kecik...tp beli yg ni kureng sikit sbb dia hangit sikit biskut dia compare dgn yg tin and kotak...

 hah yg ni refill pack...yg ni pun ok jugak x hangit sangat biskut nya....

yg ni dalam handy pack...tp x pernah beli lagi sbb sah2 la kejap je kan......

skrg ni pun mmg makan ni je kat rumah..hari2 makan ni je as breakfast sbb malas nak buat apa2...
nak kuar pun malas sbb arissa tido lagi pagi2...
so, buat milo secawan, cicah biskut ni...heaven sungguh....
hahahaha.....

2 comments:

Afne said...

ana, bila ada baby kecik ni mmg mkn je apa yg sempat & mudah kan. asalkn kita mkn/mnm sbb kita bf baby.

mmg ye la ana, masa pantang aritu asyik lapar manjang. skrg ni dh kurg sikit. mungkin sbb dh sbk dgn kerja seharian so x de lah asik nk ngadap mknn hehe

watyz said...

aty suka makan kalo pic ana yg 1st tu kan.. sblh kiri yg bulat2 tu.. yg tu je aty suka... :)