Tuesday, October 8, 2013

~kisah majlis konvokesyen~

alhamdulillah, selesai sudah majlis konvokesyen master...
bersyukur sgt2 sbb dah habis belajar, dapat konvo...
setelah setahun setengah, menghabis kan masa untuk belajar balik,
sanggup berenti kerja even ramai org kata rugi resign, sbb dah keje kat establish company,
tp xpela..
banyak sangat halangan, rintangan, yang di lalui dalam masa setahun setengah ni....
rasa x ter cerita...dulu masa awal2 ada jugak mengadu damba kat twitter, tp dah x larat la..
banyak sangat kisah pahit manis yang berlaku, x terluah kat sapa2 dah...simpan dalam hati je....

turun je dari pentas tu, rasa macam nak sujud syukur kat situ jugak, nak peluk mr azam dan anak2,
nak peluk ma, ayah dan che ngah, pil...rs mcm....
ntah la...x terungkap dgn kata2 rasa nya....
poyo ke? x kisah la nak kata apa,
mungkin sbb banyak kisah pahit, rintangan yang pelbagai yang di lalui,
sbb tu rasa sedih sangat2.....

ok, back to the story, konvo kali ni, ma dgn che ngah je dtg dr trg....
tp xpela..x kisah la sapa2 nak dtg pun kan..x paksa pun....
last minit buat keputusan xnak bermalam kat sana since ajmal x brp sihat,
so, nak overnight pun mesti x best sgt....
lgpun, ahad malam ma dgn che ngah dah nak balik trg, kalau hari ahad baru balik kl, mesti terkejar2....
gerak dari kl pukul 8am, pukul 1030am sampai pt raja, singgah umah kawan, ambik jubah, tumpang mandi kan arissa, bersiap2 terus....
then masuk campus, jumpa kengkawan, bergmbr sekejap.....
then, gerak ke dewan....
yg duk risau skrg ni ialah takut x boleh keluar utk bf kan arissa...since masuk dewan pukul 2 dan di jangka habis pukul 5...
but alhamdulillah, dapat jugak kejap2 keluar dewan...tp kesian diaorg kat luar sbb panas sgt...
plus skrin pun x clear sgt..so, x dpt tgk gmbr i naik stage....
ajmal dgn aqil frustrated sgt sbb x nmpak mama...dah la masa i naik stage tu, ada kesilapan teknikal, diaorg x sebut my name and nama x appear...
ntah kenapa, ada dekat 20 org kot jadi mcm tu masa sessi tu...sedih sgt...

habis majlis dekat pukul 6, g hantar slip utk gmbr, then itu ini, dah dekat maghrib,
ingat kan lepas solat maghrib nak gerak terus,
tp ada sorg member lama ni yg rumah dia betul2 depan u beriya ajak singgah,
so, tapau makanan kejap, bw ma dgn che ngah g beli kerepek, then pegi singgah rumah kawan tu...
borak2, tgk2 dekat pukul 930 malam jugak baru gerak dari pt raja..
penat xyah cite la...tp xpela..alhamdulillah semua dah lepas...

cuma ralat sbb x sempat nak ambik gmbr banyak2 dgn kengkawan,
x sempat nak cari supervisor kesayangan, nak ambik gmbr dgn dia...
x sempat nak bergambar dgn pensyarah2 yg telah banyak berjasa memberi tunjuk ajar...
and x sempat nak singgah rumah afne...sbb plan nya nak g rumah afne..x jumpa baby hani....
tp xpela..insyaallah ada rezeki, panjang umur, jumpa lagi....

gmbr banyak cilok dr fb kawan...yg gmbr dr kamera sendiri x brp banyak....
xpela..ada juugak dr xde kan...:)












xperlu buat caption la..biar gmbr je menceritakan segala2 nya...
apa2pun, alhamdulillah, semua nya berjalan dgn lancar...syukur pada mu ya allah...
insyallah ada rezeki, di kurniakan sihat tubuh badan, boleh la nak sambung phd plak...
erk...sanggup ke tapi nya??? hahaha...

1 comment:

AdanyaKauUntukku said...

congratulations...seronok ok tgk orang pakai jubah!!