Friday, October 25, 2013

~malam ni nak masak apa????~

hari ni rasa x sedap badan...pagi td dah rs panas badan..demam..
erm...x suka la mcm ni...
tp fikir positif la..sakit ni kan penghapus dosa-doa kecil....
pasrah la..

mungkin 2-3 hari ni x cukup rehat kot...
stress sikit, plus sibuk ke sana ke mari uruskan itu ini..
tido lewat malam, kepenatan, kurang minum air,
maka, terjadi lah sakit tekak, hidung berair dan pagi ni dah demam....
kejap lg nak kena pegi cari 100 plus nampak nya, then nak kena minum air masak banyak2 la...
sakit kepala pun ye..huhuhu..
bertabah la....

hari ni pun kalau ikut kan banyak kerja nak kena buat dalam rumah ni..
tp slow2 la, harap2 sempat settle kan semua nya...
skrg ni yang asyik dok berlegar dalam kepala otak,

MALAM NI NAK MASAK APA?

as a mum, korang selalu x pening fikir nak masak apa utk breakfast, lunch, tea time and dinner?

being me as a mom yg ada anak yg tgh membesar yg kuat makan,
yg ada husband yg prefer makan home cook,
i jd pening bila fikir nak masak apa....

dulu masa kerja, i akan plan menu utk seminggu terus.......
tp skrg ni dah x plan gitu...
knp ntah...mungkin malas nak fikir pun ye...
mungkin kebuntuan idea utk masak pun ye kot...
utk dinner, weekdays, biasa i akan selang2 makan nasi, roti, or pasta...
not everyday makan nasi for dinner,
so, kalau hari ni makan nasi, esok mungkin buat ayam roasted, lusa buat pasta...
mcm tu la lebih kurang nya....

skrg ni, tea time pun kena fikir nak buat apa utk tiap2 hari..
sbb ptg2 balik school, ajmal dan aqil akan mintak mknan...
so, nak x nak mmg kena ada snack utk diaorg kunyah2...
semalam eh ke 2 hari lepas, ada tgk wanita hari ini pasal snack utk kanak2 tu..
tp x sempat tgk dr awal..tgk dah separuh jalan...
so, x sure sgt menu apa yg diaorg bincang kan..

menu mmg 100% by me...
kalau tnya anak2, almost everyday jawapan dia, mushroom soup, tomyam, pizza, kfc...
huhuhuu...and kalau tanya mr azam, jawapan dia xtau...

so, malam ni mmg kebuntuan idea ni,
rasa mcm nak buat lasagna...tekak teringin nak mkn cheezy2 la...
but rs mcm nak buat pizza pun ada....
tgk la mcm mn....
korang plan masak apa utk dinner mlm ni ye....

1 comment:

LYAfrina said...

kalo lya mmg x reti nak masak western2 ni..biasa kalo buntu2 buat nasi goreng je..