Thursday, October 10, 2013

~marathon gunting & cukur rambut~

ni kisah lama...masa kat kg lagi..sebelum balik kl.....

tgk rambut ajmal dan aqil panjang sgt, so, ajak diaorg potong rambut dulu sblm balik kl..
senang skit xyah nak buat lawatan ke barber kat kl plak nnti...
plus, kos nya cheaper than kl..
rm3 per person..mana nak dpt kat kl kan....
last diaorg potong rambut 3 hari sebelum raya...
dalam sebulan je panjang balik...
erm......

 aqil refused nak duduk seat tu sorang2 even ada bangku khas utk kids...dia nak mama dia teman kan...so, mama terpaksa la jugak duduk atas seat tu sebelah dia...kesian adik yg potong rambut tu...terkial2 nak potong takut tersentuh mama.....sebelum ni papa yg pangku dia..tp nak tunggu papa balik takut x sempat plak....

ok, ni dah hensem dan..lepas potong rambut, ni la hasil nya...xde la nmpak serabut sgt....kemas je...

 ni plak turn arissa...dah plan dgn mr azam, sebelum balik kl, nak botak kan rambut dia...mmg masa ajmal dgn aqil pun buat mcm ni, sebelum balik kl, botak kan rambut diaorg siap2...senang...lgpun dah ada yg expert kan..so, kita serah kan pd yg expert...:)

 alhamdulillah, arissa x menangis pun masa cukur rambut dia...berbeza la dgn abang2 dia..padahal ambik masa yg agak lama utk cukur sbb rambut dia lebat sgt...

 lepas cukur, terus mandi kan dia...tok ma dgn mok cik dia duk buang daki2 yang lekat kat kepala dia, senyap je dia duduk...

lepas mandi, bf kan dia, terus tido...malam tu sekali je terjaga mintak susu....lena betul dia tido..agak nya rasa ringan kepala kot.....

alhamdulillah..selamat sudah botak kan arissa...lepas ni tunggu je la rambut tumbuh balik.....:)

2 comments:

nieda said...

Baby botak itu sgtlah comel...meh aunty nk kiss skit. Muah muah wanginya bau baby

watyz said...

makin bulat la arissa dh mutak.. hehehe