Monday, October 21, 2013

~puasa...~

minggu lepas...eh silap..2 minggu lepas, hari rabu malam, lepas dinner, mr azam tetiba bersuara,

"ayang, jom puasa esok.."
kita ni terkebil2.....mcm terkejut pun ada..x sangka suami plak yg ajak puasa...hahaha....
me: "oklah...erm..tapi, kenapa mcm tiba2 je???"
mr azam: x boleh ke i nak ajak u puasa sama2?
me: hahahaha...(gelak besar)...boleh je..oklah..esok puasa...

si isteri ni x sedor2 diri lagi..puasa dah la tinggal banyak hari tu sbb bersalin kan arissa....
masih la x reti2 nak mengganti....
(baru teringat hari tu lepas bersalin kan arissa, dah remind kan mr azam awal2, ajak dia puasa sama2 dgn kita nnti....ok sikit ada geng kan...:)....)
padahal time puasa ni, dia kat ofis, i kat rumah..huhuhu.....

berdoa je la semoga arissa ok je esok nya tu...
risau je, nnti perut masuk angin, effect kat dia jugak nnti.....

alhamdulillah, xde la penat sgt pun....
cabaran pun xde la..ye la..ko duk rumah 24jam, keluar pun pegi ambik anak kat school..
nak mencabar pekebenda nya....

so, bila ptg tu, plan nak buat ayam roasted je la....
masak jugak nasi ayam sikit utk kids takut dia org nak nasi kan....
and buat apple crumble pie tu...


alhamdulillah...kenyang semua orang....

malam nya tu, perut masuk angin skit sbb melantak banyak sgt....
orang time berbuka mkn sikit2 kan...ni x reti2 lg.....huh....
so, jumaat nya tu arissa meragam la skit....
nasib la mmg melepak kat rumah je, x ke mana2....
so, xde hal sgt la....

plan nak puasa lagi ni...
banyak hari lagi harus di ganti ni....
abg, jom..puasa lagi.....

2 comments:

zety said...

kih3.samelah.pose ganti byk nih.baru aritu pose mase ari arafah, tp best sbb maghrib masuk kol 7.03 minit hahaha

nieda said...

Selamat ganti puasa ana...