Thursday, October 24, 2013

~update laju-laju...~

hari ni nak kena update laju2 sbb ada banyak hal yang nak kena settle, so, xnak membebel2 hari ni, letak iklan cukup la ye....
sila cuci mata...:)

PRODUK 1:

EPHYRA-i rasa dah ramai org tau apakah itu ephyra kan..skrg ni meletup2 produk ni kat pasaran. so, ni meh nak promote sikit la pasal produk ni... 
even i'm not a user ephyra ni, tp bila bc testimoni2 yang melambak2 kat internet ni kan, dah tau produk ni bagus kan..i bukan xnak pakai, tp ongkos xde lg..maklumlah tgh tanam anggur kan....:)

TENTANG EPHYRA

EPHYRA memperbaharui dan melindungi kulit anda dengan 2 kunci bahan utama

1.Memperbaharui
·         Kolagen
- Menyokong struktur kulit untuk memperbaiki tona kulit, keanjalan, tekstur dan membantu anda kelihatan lebih muda
-Membantu melegakan kesakitan tulang dan sendi, dan menguatkan rambut dan kuku
- Menyuburkan kulit untuk mencegah penuaan, mengekalkan keanjalan kulit, mengurangkan kedutan dan  garis halus dan seterusnya melambatkan proses penuaan.
2. Melindungi
·         Acai Beri
·         Akasia Gam
·         L-Glutathione
·         Astaxanthin
·         Acerolla Ceri
·         Ekstrak Bunga Marigold
·         Serbuk Tomato
·         Superberi

 - Melindungi sel-sel  terhadap proses pengoksidaan yang merosakkan yang menyebabkan pertambahan melanin pada kulit (pigmentasi )

-Mencipta proses putaran antioksida , iaitu satu proses di mana agen antioksida bekerjasama untuk memaksimumkan pembaharuan sel-sel baru yang sihat dan melambatkan proses penuaan.
- melindungi anda terhadap tekanan pengoksidaan yang menjadi punca utama penyakit-penyakit berbahayaseperti penyakit jantung, kanser, arthritis dan lain-lain.

Siapa Yang Memerlukan EPHYRA?
Umur 20 thn dan ke atas
Kulit Kering & kedut
Kulit kusam & kendur
Pigmentasi dan kulit bermasalah ( jerawat)
Proses Pemulihan lambat
Mudah Rasa Penat
Daya Ingatan Merosot
Sakit-sakit badan / sendi
Metabolisma rendah


Khasiat dan keistimewaannya
1.Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri
2.Merangsang penghasilan kolagen yang diperlukan oleh tubuh
3..Membantu memulihkan wajah yang bermasalah seperti jerawat dan jeragat
4. Membantu memulihkan masalah kulit eczema
5..Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
6.“Astaxanthin” menghindari daripada barah, tekanan darah tinggi, diabetes dan masalah kulit
7. Menguatkan rambut dan melambatkan uban ,Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar
8 .Melancarkan sistem pencernaan dalam  badan, menurunkan berat badan dan mengawal nafsu   makan
9.Mengurangkan kadar kolesterol dan menjauhi risiko sakit jantung
10.Membantu menyeimbangkan tekanan darah
11.Meningkatkan tenaga dan daya ingatan
12. Meningkatkan sistem ketahanan badan.
13.Melindungi retina dan mencegah penyakit mata akibat kerosakkan termasuk faktor usia
14. Melegakan kesakitan sendi dan arthritis
15. Melegakan kesakitan pedih ulu hati dan gastrik dalam perut.

Korang kena paham ok.. semakin usia kita meningkat.. kulit kita akan kurang keanjalan.. akan start dah nak kendur sana sini.. itu yang cepat nampak tua.. kita boleh lah actually nak melambatkan proses penuaan tu.. semua kena rawat dari dalam.. setakat sapu cream kat luar tak lut..

Jom tengok apa yang terkandung dalam EPHYRA sampaikan rasa dia tu sedap bebenooooo.. hahaha... 

Kandungan EPHYRA dan khasiat 
1.Kolagen Ikan Laut Dalam
- kolagen tulen yang dihasilkan daripada spesis ikan putihlaut dalam dari PERANCIS
- Mengembalikan keremajaan kulit anda
- Mengandungi agen antioksida semulajadi yang melindungi sel-sel daripada radikal bebas.
- Menyokong penambahan lapisan kolagen untuk mengekalkan keanjalan kulit yang sihat dan dan tegang.

2. Buah Acai
- Buah Keajaiban dengan manfaat yang besar, seperti anti-penuaan, anti-bakteria, anti-kanser, anti-radang dan  menguatkan sistem kardiovaskular
- Kaya antioksida, mampu untuk mengurangkan risiko mempunyai kanser dan membantu melambatkan proses penuaan.
- kaya dengan sumber vitamin dan mineral, termasuk kandungan tinggi omega 6 dan omega 9
- Kaya dengan serat pemakanan, membantu untuk meningkatkan kesihatan sistem kardio vaskular, saluran penghadaman dan membantu mengawal paras kolesterol.

3. Gam Akasia
- Membantu meningkatkan tahap kolesterol HDL (kolesterol baik) dalam badan
- Membantu menyingkirkan toksin berbahaya yang terkumpul dalam sistem pencernaan
- Kaya dengan Serat yang menyerap toksin yang kemudiannya dikeluarkan melalui proses penghadaman

4. L-glutathione
- memperbaiki kulit untuk menjadi lebih lembut,halus dan dan lebih muda
- Satu agen yang kaya antioksida yang melindungi kulit terhadap kerosakan sel hasil proses pengoksidaan sekaligus melambatkan proses penuaan.
- Mengurangkan proses pembentukan pigmen , memberikan kulit anda penampilan yang lebih cerah dan berseri
- Membuang toksin dari dalam badan untuk meningkatkan sistem imunisasi

5. Asthaxanthin
- Memulihkan kesakitan sendi,sakit otot dan arthritis.
- Sangat bagus untuk mengurangkan kedutan dan garis halus, meningkatkan tahap kelembapan dan keanjalan kulit, menjadikan kulit lebih halus dan cerah berseri
- Meningkatkan daya tenaga dan stamina dalam badan


6. Serbuk tomato
- Mengandungi banyak vitamin A dan C
- Berkhasiat tinggi untuk meneutralkan radikal bebas yang berbahaya dalam aliran darah
- Membantu pesakit kencing manis untuk menjaga tahap gula darah mereka di bawah kawalan
- Vitamin A dalam tomato akan membuat rambut anda kuat dan berkilat,juga bagus untuk mata, gigi dan tulang.

7. Acerolla ceri
- Meningkatkan sistem imunisasi dalam badan , menguatkan hati, memperbaiki keadaan kulit  dan meningkatkan keupayaan badan untuk memulihkan dan memperbaharui tisu dengan cepat
- kandungan vitamin C yang tinggi dapat meransangkan pembentukan kolagen dalam badan, yang dapat menggantikan sel kulit menjadi sihat, halus dan lebih anjal.
- Membantu menguatkan sistem imunisasi dalam badan dan melindungi daripada penyakit kardiovaskular dan  masalah mata

8. Marigold bunga ekstrak
- Mengandungi pelbagai  karotenoid antioksida membantu melindungi sel-sel daripada kerosakan yang disebabkan oleh radikal bebas, atau molekul berbahaya.
-berkesan dalam merawat pelbagai masalah kulit radang, kulit berjerawat dan eczema
- Menstabilkan kelembapan pada kulit anda, sekali gus ini bermanfaat bagi mereka yang mempunyai kulit yang sangat kering dan sensitif

9. Superberry
-diketahui mengandungi kandungan antioksida yang sangat tinggi.
-melindungi sel dari pengoksidaan dan meneutralkan radikal bebas.
-sumber terbaik untuk Vitamin C, Zat Besi, dan Potassium.


PRODUK 2:

TUPPERWARE BENTO SET.

alkisah semalam tersalah kira order, so bila pergi ambik barang, terlebih rupa nya....
maka nya, i nak let go dgn harga murah2 la...

ni la bento set tu..dia dua dalam satu set...nak beli satu pun boleh, beli 2 pun boleh...divider tgh2 tu boleh bukak, so, in case korang bawak mihun goreng je..x payah la letak divider kan, tp kalau bw mihun goreng dgn telur mata, telur mata tu boleh la letak sebelah, xyah campur dgn mihun tu....(apa kes ko ni ana, pagi2 dah cite pasal mihun goreng....)



ok, untuk kedua2 produk di atas, kalau berminat, boleh email saya di :
bakawali0797@yahoo.com

cepat2 jgn ketinggalan ye....:)

and sapa2 yang berminat nak beli barang tupperware dgn harga yang menakjubkan, boleh email je  nak brg apa. free delivery utk selected area ya.....



2 comments:

watyz said...

masyuk.. masyuk... :)

Queen said...

bab ephyra tu setuju.. sbb sen takde je. kalu tak mmg nak continue