Friday, November 1, 2013

~arissa alisha 3 bulan~

salam jumaat...sekejap je masa berlalu kan, hari ni dah jumaat dah.....
ok, hari ni nak cite pasal arissa alisha...anak perempuan kami....
alhamdulillah, dah 3 bulan dah umur nya....
baru 3 bulan, tp dah mcm2 ragam yang keluar......
baru2 ni g check up utk 3 bulan...

perkembangan terkini;

berat-6.5kg
x meniarap lagi
tengkuk masih x tegap lagi..tp kalau baringkan dia, dia try to push up kepala dia....
tp masa check up hari tu diaorg kata xde apa pun, ok je kalau x tegap lagi...
dah pakai pampers saiz M...ni since 2 bulan hari tu lagi....
eh..x cecah 2 bulan pun lg dah tukar ke saiz M sbb saiz S mcm ketat je...
baru2 ni pakai drypers, utk stok bulan ni saja tukar ke huggies...
but huggies ni, sometimes dia leaking kat tepi tu...sometimes ok je...
suka bersembang....amboi cik mek arissa kita ni..suka bebenor bersembang...
suka sgt kalau kita agah2 dia....bukan main rancak lagi...
nmpak gaya mmg menurun gen mama ni..kuat sembang...hahaha...
then dia dah pandai tgk  tv....i mean kalau letak depan tv, dia boleh tgk tv x kelip2...
so, ms tu boleh la berkejar buat kerja2 rumah kejap...
tp x lama la bertahan...dlm setgh jam gitu je...lepas tu kena layan dia sembang balik...
dulu awal2 dia layan cite kartun je..kalau tgh siaran movie or selain dr kartun, dia x layan sgt..but now, semua cite dia layan...hahaha....

 dia ni x camera friendly sgt...kalau tgh senyum, tetiba tgk mama pegang kamera nak ambik gmbr, terus buat muka masa....huh....

 tgk tu..muka masam lagi....

eh sorry..lupa nak rotate...yg ni boleh la...senyum x ikhlas....hahaha....

ok, selamat berhujung minggu semua,
sure isnin ni ramai org cuti kan sebab selasa PH...
apa2 pun, selamat bercuti semua,
pada yg nak balik kg, g bercuti tu, berhati2 di jalan raya ya...:)


4 comments:

AdanyaKauUntukku said...

wooOoOoOo bulatnyaaaaaaaaaa

Afne said...

tembamnya mek ni :)

fazilzura said...

wahhh tembam nye anak dara niiii .. geram btl tgk pipi dia..

bile le nk ketemu ni

watyz said...

alamak tuan... ai...
geram nye... nak gigit2 dia...