Monday, November 11, 2013

~hujung minggu...~

salam hari isnin,

camna hujung minggu korang, kitaorg plak, very packed...
sabtu tu, lepas masak breakfast, pegi pasar, then singgah rumah PIL,
melawat MIL yg x brp sihat...
then balik rumah dah ptg, mmg x buat apa sgt la..
malam tu mr azam ada dinner and i just masak simple2 je utk kitaorg bertiga...
masak mee rebus trg style... :)


then hari ahad, dah rasa dah mesti penat sbb nak kena attend 2 event...
satu nya, ada meet up utk International Babywearing Week at Putrajaya...
even x kenal sapa2 sgt kat group tu,eh..kenal sorg je..ms roshilla...
rs sangat nak join sbb nak try ssc...
yes..now dok aim ssc...:)
alhamdulillah, dpt jugak test semalam....
so, mari lah kita penuh kan tabungan kita...huhuhu...

so, pagi semalam, gigih semuaorg bangun awal and terus shoot ke putrajaya..
diaorg buat kat lake club putrajaya....
so, ms sampai tu, x brp ramai org lagi,
best la dpt test lama2 sikit jenis2 wrap yg ada kan...
dpt jumpa otai2 dlm baby wearing ni....
kongsi ilmu...
pergh...best gile rasa nya, lepas ni mmg nak join la event2 mcm ni...
sbb best...and diaorg ni helpful sgt....
banyak sgt xtvt diaorg buat...satu nya cabutan bertuah...
hahaha..mengharap jugak sbnar nya, mana tau dpt RS ke....
tp sbb nak balik awal, so, cabutan yg awal2 je la dpt tau no naik ke x...
lepas tu xtau la..since kitaorg duk situ, ada la cabutan jugak,
tp xde pun no kitaorg naik..huhuhu...
pukul 1130, diaorg announce utk budak2 masuk coloring contest...
mr azam bleh plak tnya ajmal, nak masuk ke x,
of course la dia nak kan...nak tunggu coloring contest start pukul 12,
end up pukul 1 kitaorg balik sbb nak pergi attend wedding....
masa tu diaorg x announce lg pemenang utk coloring contest tu..
ajmal tanya, kenapa nak balik dah, diaorg x bg hadiah lg...
hahaha...terpaksa la explain lebih2 sikit biar dia x buat perangai...
alhamdulillah, dia ok je when we promise nnti we bw lagi dia masuk coloring contest...



 usha2, je..jeling2 je dulu...:)
 kak shida, ajar mcm mn nak pakai ssc...yg i try ni from snuggababy....


 kak liza from snuggababy buat giveaway...tp x sempat nak join sbb nak balik..huhuhu...

 ni aktiviti utk kids, sand art...suka la ajmal dgn aqil buat.....

 ni tuk coloring contest...tgh dgr penerangan la tu..kusyuk....







color nak jgn x color...hahaha...

balik je dr event ni, terus bergegas ke ampang, wedding officemate mr azam...
balik dr wedding, semua kepenatan..
belum smpai rumah, ada cousin mr azam call bgtau nak dtg...
so, bg kids rest, mr azam and me kemas rumah kejap,
cousin mr azam dtg, diaorg ajak kuar makan..
so, ke ana ikan bakar petai....
balik rumah, semua kepenatan, kitaorg tdo awal la...
sangat2 penat....
hari ni mau rehat puas...:)



No comments: