Friday, November 15, 2013

~jalan2 bukit bendera~

ok, ni kisah nak naik bukit bendera ni x plan pun...
lepas g makan nasi kandar line clear, cousin and kawan dia ajak jalan2,
bila tanya nak ke mana,  masing2 xtau..last2 decide ke bukit bendera je la...
elok gak tu, sbb mmg plan nak pegi since diaorg dah tukar train baru skrg ni kan..
tp plan u berlegar2 dlm minda i sorang je....
so, bila org dah ajak, kita pun on je la...
ajmal dgn aqil happy la sgt, plak tu ada my cousin and kawan dia yg rajin melayan,
lagi la happy.....

kitaorg mmg 5 beranak serabai sungguh ptg tu..
ye la sbb x plan nak g jalan2 kan..ingat just g mkn nasi kandar je..
i plak baru berjinak2 dgn shawl, 1st time pakai shawl ni, mmg comot sungguh2 rasa....
anak2 lagi la...hahaha...
ni kira nya 2nd time naik bukit bendera ni...
1st time dulu, masa aqil kecik lagi...


 ok, ni harga tiket ye...kitaorg dpt pakej yg 2 adults+2 children tu

 sebelum naik train..sempat lg posing....


say cheeseeeee...:)

 apa ko jeling2 ana oi....

 now dah ada sediakan teropong ni utk tgk view penang, kena bayar ni...rm1 kalau x silap...
kemain lagi excited tgk teropong....

 masing2 muka happy je....

 arissa dah lalok2 dah nak tido...kitaorg x duk lama pun kat atas tu, sbb hari dah nak gelap kan....sekadar minum2 kejap, pusing2 area situ, dah...malam tu ada pesta halloween..ajmal dan aqil dah takut2 dah tgk org pakai pelik2, hahaha..x nyempat2 ajak balik.....so, xde la sewa buggy mcm dulu....


 nampak bendera trg, harus la bergamabr dulu kan..... :)

ok, bye.....

so, itu la je kisah cuti2 kat penang,
bila ntah lagi nak balik sana....
insyaallah, panjang umur, murah rezeki nnti boleh balik lagi,
lepas ni, plan nak balik trg plak....
mmg skrg ni xde tmpt lain la kalau nak g bercuti...
either balik trg or balik penang je la...
:)

ok korang, selamat berhujung minggu semua...:)

1 comment:

Chekgu Azrine said...

baru je naik last cuti sekolah..
tp macam takde apa sangatkan??