Tuesday, November 12, 2013

~jeruk madu pak ali~

hi all....
hari ni nak cite pasal jeruk madu pak ali...
cite2 lain masa cuti2 kat penang, ikut turn la yea...
up cite ni je la dulu...

hari khamis tu, bgtau mr azam nak g cr jeruk...
so, ke chowrasta la kita...bgtau kat mr azam nak cr jeruk pak ali...
google tgk xde plak kat kwsn chowrasta, erm...dah smpai dah chowrasta,
nak xnak kena la beli jugak kan, mr azam xkan nya nak pegi pusing2 lagi tmpt lain...
pusing2 cr parking, hujan plak, mr azam nampak jeruk aishah,
dia suruh je beli situ sbb ada parking nearest dgn kedai tu....
tp i xmo...pusing2 lagi, tgk2 ada parking kosong depan sikit dr chowrasta tu...
turun2 tgk2 rupa2nya depan kedai jeruk madu pak ali ni...
hahaha....alhamdulillah, rezeki kan...

sampai2 tu, tanya dia, nak ambik sendiri, campur2 bleh x,
staff dia kata xboleh, ambik je yg dah siap2 packing2 tu...
ok, fine...ms dok memilih tu, ada staff dia tgh nak bancuh jeruk ke buat apa ntah...
betul2 depan kedai tu, so, bila i duk mundar mandir tgk jeruk ni, muka dia masam je..
sbb mcm menghalang kerja dia,
sbb awal2 tu i dah kena sound, 'tepi sikit boleh, nak lalu ni...'
ok fineeeee.....
so, beli la jugak kan...ambik yg siap dah packing tu...

then balik rumah, up kat fb pasal jeruk ni, ada lg yg order...
so, plan nak g yg kat sungai nibong je la..dekat sikit dgn rumah SIL ni..
tup2 masa pergi ke seberang, nmpak kat permatang pauh kalau x silap, ada jugak kedai ni..
so, singgah sini beli terus...yang kat sini, staff sgt2 friendly,
baik2 senyum, mesra pelanggan....

my MIL kata, dia selalu beli kat penang road jugak tp bukan area chowrasta ni,
apa ntah nama kedai jeruk tu..
situ ok jugak katanya, murah sikit dr pak ali ni....
so, lepas ni boleh la try yg situ plak,
kitaorg mmg x makan jeruk ni, biasa beli utk org kirim je la...
korang suka jeruk x???





 ni kedai yang kat chow rasta...



price list....





1 comment:

Afne said...

afne hari tu pegi penang konon nk beli kt kilang pusing2 x jmpa beli trs kt area bustand mana ntah.