Tuesday, November 19, 2013

~random.....~

hi all...
salam hari selasa,

nak menaip tp banyak sgt keje nak kena buat sbb semalam x sempat nak buat apa sangat...
weekend baru ni full aktiviti....

so, random2 udah la ye...

1. arissa alisha demam..huhuhu..demam agak teruk la, demam, batuk berkahak, selsema..xtau dpt dr mana sbb her brothers xde pla batuk selsema....sedih sgt tgk keadaan dia...nak tido x selesa, menyusu pun kurang, semalam bw pergi klinik, doctor dah bg ubat semua, hopefully hari ni dah makin ok la sbb doctor kata kalau esok x ok lagi, kena bw g klinik balik. alhamdulillah..bersyukur jugak dgn status SAHM ni, bila jadi mcm ni, berpeluang jaga anak sendiri, x perlu nak apply leave bagai kan....

2. tgh memikirkan apa aktiviti nak buat dgn kids bila diaorg cuti sekolah nnti. skrg ni diaorg still pergi sekolah lagi, next month baru start cuti...nak kena fikir aktiviti utk di buat, nak kena fikir, foods yg nak di masak, utk breakfast, lunch, tea time, dinner, semua kena fikir dari skrg, senang mama nya nak buat...

3. hari tu ada buat choc chip cookies, then bila dah selalu sgt dok buat choc chip cookies ni, ada la plak kengkwn yg tanya, x ambik order ke? so, dengan ini, saya bukak order, sapa2 nak beli choc chip cookies ni, boleh email me at bakawali0797@yahoo.com

cookies akan di buat berdasar kan tempahan. makna nya org order baru buat, fresh from oven....

so, ni la gmbr cookies nya, update kat insta, biasa la dok main edit2... :)

so, sapa2 berminat, boleh email saya erk.....
then, dengan ini jugak, saya bukak balik order utk sapa2 berminat nak order oreo cheesecake, boleh email kat saya jugak ye...:)

4. owh 2-3 hari ni ternmpk kat fb, org dok post pasal villa nabila kat jb tu...erm..mcm2 la kan...kenapa tetiba je jadi famous erk..even dia haunted, tp kenapa 2-3 hari ni jadi famous?? i xde la bc sgt pun details of the story, ada baca kat satu link ni je..tp tu pun banyak version, biasa la kan, bila dah jadi buah mulut org ni, banyak la perisa di tambah, pedas, masin, masam, pahit, manis, semua ada....i malas nak bc banyak2 pasal cite2 yg scary ni, nnti susah nak bergerak dalam rumah...hahahaha..knowing me..penakut yang amat....last week pun ada terbc cite scary..terus terbayang2, nak buat kerja kat dapur sorang2 pun takut..hahaha...

oklah..tu je rasa nya kot...td sebelum menaip mcm banyak je idea nak di random kan....
ok, arissa dah terjaga, nak wash up dia kejap....ok, bye...



5 comments:

Cinta Cinta said...

cuti sekolah ni memacam nak cari idea untuk anak2 makankan.. saya pun saya juga..

pasal villa nabilla tu.. org je suka buat cerita.. tapi dah jumpa pun budak tu..

Chekgu Azrine said...

Xbaca lgsg psl villa tu..tp ada dgr..huhu..takut nk baca

ibuayu said...

Bila cuti seklh kena gak fikir aktiviti anak2 ya

nieda said...

Bila anak2 dh cuti mulalah mak busy fikir menu utk memasak kan

zety said...

alahaii cian arisa..plg puas hati bile dpt jage sendri xyah pening2 apply leave etc kan..hikmah besar tu..aku pon tgh blurr nk kasik xtvt ape kt bdk2 nih