Thursday, November 7, 2013

~tidur berasingan...~

hi all, salam hari khamis,
tajuk penuh spekulasi kan..hahaha...
xdelah, skrg ni, baru je minggu ni,
both of us (me & my husband), decide utk tidurkan ajmal dan aqil kat bilik diaorg...
rumah ni ada 3 bilik, tp jenis rumah lama, yg toilet atas kat luar, dalam bilik master xde toilet..
sebelah bilik master, bilik no 3....
blkg, bilik no 2 dan toilet...
sblm ni ada tanya ajmal, dia nak bilik mana,
kata nya nak bilik no 2 tu...cat color dark blue...
gigih la mr azam cat bilik tu, end up, xnak pun tido situ...
masa tu x tegas lagi, so, xpela..biar je la dia tdo sekali dgn kitaorg pun...
then, ms pregnant hr tu, buat perjanjian dgn diaorg,
bila baby keluar, abg2 kena tido bilik sendiri...
tp x jugak..nak jugak berkepit tido dgn kitaorg...

baru2 ni, dah mmg tekad, tanya diaorg betul2 nak tido bilik mana,
ajmal kata bilik no 3...
so, kemas2 sikit mainan diaorg sbb bilik tu kitaorg letak mainan diaorg...
then masukkan tilam diaorg kat situ...
letak glow in the dark tu bagi nmpak menarik sikit...

malam pertama,
ok la..ajmal ok je, tp aqil yg x ok...
tgh malam, dia masuk bilik kitaorg mintak air masak..
padahal dah letak air masak siap2 kat tepi tilam dia....
lepas bgtau air masak dah ada kat tepi tilam dia, terus dia masuk bilik dia dan tido sampai ke pagi...
alhamdulillah.....

malam kedua,
bergaduh...sorang nak tutup pintu, sorang xnak tutup pintu...
sampai la i pasang kan table lamp & tutup pintu, baru la ok...

and utk malam seterus nya ok la...
dah xde rengekan or apa2 masalah..
cuma ada la diaorg cakap,

"mama, panas la..nak tido bilik mama bleh..nak air cond"

hahahaha....so, kitaorg x on pun aircond..
makesure diaorg tido dulu, baru on kan aircond....

hopefully berterusan la mcm ni....
lgpun diaorg dah besar kan...
nnti lagi lambat train diaorg, lg banyak masalah plak yg timbul...
moga2 di permudah kan semua nya...insyaallah.....


dua org cinta hati mama dan papa....

No comments: