Friday, December 27, 2013

~kisah anak2~

salam hari jumaat.....
lama nya alahai x menulis blog...
rindu nya nak menulis mcm dulu2...
hari2 ada cerita....
skrg ni bukan xde cerita...
cuma masa je terhad sikit....
:)

my kids skrg pun dah makin membesar...
rasa mcm baru je lagi lahir kan diaorg....
since dapat arissa ni, rs dah jarang cerita diaorg keluar kat blog kan..
bukan blog je, ig, fb pun sama...
asyik2 muka arissa je...
:)
hehehehe....
ok, hari ni kita cite pasal ajmal dan aqil plak...

ajmal,
alhamdulillah, boleh di harap menjaga adik2....
selalu la dok agah2 arissa,
and arissa plak, kalau tgk ajmal, mesti sengih2 je...
manja sgt....:)
hati lembut mcm tisu...hahahaha
dah pandai membaca....
kalau 3-4 bulan lepas, risau sgt tgk dia...
mcm x reti apa2..
but alhamdulillah, tetiba je tgk dia makin rajin membaca...
buat maths yang simple2, tambah tolak tu dah boleh dah.....
dalam rajin dia, ada jugak part malas dia...
but alhamdulillah, mana yg dia x brp suka nak buat tu,
aqil yang buat.....


aqil,
erm....
talk active...
dah la suara nyaring macam mama
kalau arissa tido, dgr suara dia dalam bilik tu, arissa boleh terjaga...
sgt rajin, kemas, sentiasa nak nmpak smart je...
perkembangan kat sekolah, mcm biasa je...
prestasi dia x mcm ajmal masa ajmal baya dia dulu...
but, x kisah sgt sbb dia masih budak2,
xnak la push sangat....
dia sangat 'keras', keras hati.....
tp dalam pada keras hati tu pun....
manjajugak ini budak....
tp dia manja dgn mama je,
asyik nak berkepit dgn mama je.....
tdo pun kadang2 masuk bilik mama, cari mama...
dpt space sikit pun xpe la..janji sebelah mama....
hahahaha...
rajin pun ye...
selalu tlg mama,
kalau mama masak cake, biskut
mmg cepat je offer nak tlg....

alhamdulillah, di kurniakan 2 orang anak lelaki yang saling melengkapi antara satu sama lain...
ajmal dan aqil, walaupun keluar dr perut yg sama,
tp dua2 mempunyai karakter yg sangat2 berbeza....
dan karakter itu la saling melengkapi...
alhamdulillah...bersyukur pada mu ya allah.....
best jugak bila ada anak rapat2 ni...
sbb diaorg sgt close.....

cuma x tahan bila aqil suka kacau ajmal
ada je yg dia nak usik ajmal..
sehari kalau ajmal tu x nangis, x sah la....
dek kerana di kerjakan oleh adik nya....

2 orang cinta hati mama.....semoga menjadi anak yang soleh, berjaya di dunia dan akhirat... abaikan mama nya yg selebet tuh... :)

*tetiba plak rasa sayu....hahahaha..


3 comments:

~ As ~ said...

pose tu tak tahan tu kpop sangat..

watyz said...

ana dh kurus!!! hehehe

ayu Ismail said...

Anak2 pelbagai ragamnya.. selalu berfikir mcmana org yg anak ramai kan