Tuesday, December 31, 2013

~kisah suka duka 2013 & impian harapan 2014~

assalamualaikum dan selamat pagi....
alhamdulillah, di pengakhiran hari pada 2013 ini,
di iringi dgn cuaca yang redup, (at my area lah..)
bersyukur kerana masih lagi di beri peluang bernafas di bumi allah s.w.t ini.....

cerita pasal kenangan dan impian...
semua org ada kenangan dan impian....
cuma impian tu sama ada di realisasikan ke x je....

bila org tanya, what is the best thing happened to you in 2013?
sudah tentu lah tercapai impian, nak dapat baby girl, dan juga dapat master...
rasa mcm mimpi...

dapat baby girl, 
semua tu ketentuan allah, kita hanya boleh merancang..
allah yang tukang bagi nya....
kita boleh berdoa dan terus berdoa....
alhamdulillah...doa di makbul kan....

dapat grad master..
juga rasa mcm mimpi..
sbb x pernah terfikir akan pergi sejauh ini..
dr kecik dulu mmg x pernah termimpi utk dapat kan master...
rasa nya sampai degree pun dah cukup...
but alhamdulillah, dapat melangkah tinggi sedikit.....
walaupun banyak kisah sedih di sebalik kegembiraan ini...
tapi xpelah....
allah itu maha adil...allah maha berkuasa....
ada hikmah di sebalik apa yang telah terjadi....
apa2 pun bersyukur sbb di beri peluang untuk sambung belajar sampai ke tahap ini...
terima kasih yang x terhingga pada mr azam yg banyak support,
x lupa jugak utk ahli keluarga yang banyak membantu di saat susah dan senang.....

and kisah duka pulak ada la jugak...
tp yang boleh cite, yang ni la....

kisah kami accident...
antara kisah duka yang x mungkin akan luput dari ingatan...
bersyukur jugak sbb tu allah hanya uji sikit je...
kalau allah uji lagi banyak mcm mn agak nya....

untuk tahun 2014 ini,
i wish utk capai apa di impikan...
semoga semua nya berjalan dengan lancar...
moga career baru ini akan memberi sinar untuk kami sekeluarga....
insyaallah.....

nnti nak letak dream board kat sini lah..
senang sikit..biar gambar berkata2...:)

harapan utk tahun 2014 ini,
moga dapat menjadi/membuat apa yang lebih baik daripada 2013....
moga dapat tingkatkan keimanan, perbaiki kelemahan serta kekurangan diri..
kena sentiasa beringat...tidak ada yang sempurna di dunia ni
moga kehidupan kita mendapat keredhaan Allah swt . InsyaAllah ....




selamat tahun baru 2014 untuk semua pembaca blog ini...
jumpa lagi esok, insyaallah... :)

1 comment:

LYAfrina said...

1001 kenangan suka duka.. mudahan 2014 mberi warna y lbh baik dalam kehidupan kt semua.. y lps jdkan kenangan utk kt jdkan khidupan kt di masa depan lebih baik..