Thursday, December 5, 2013

~musim hujan...~

alhamdulillah....banjir kat kg dah surut....
bhgn dapur rumah pun dah cuci semua...
terima kasih kepada adik beradik, sepupu sepapat yang ada kat kg,
yg tolong uruskan perihal banjir kat kg...

bila dah musim2 hujan ni, pakaian pun lambat nak kering...
tension bila tgk bakul laundry semua penuh....(kitaorg masing2 ada bakul laundry masing)...
dulu masa kerja ijn, x kisah sangat sbb kat ijn ada self service laundry machine..
masukkan syiling, masukkan baju, g sambung buat kerja, lagi 45 minit dtg balik...
waktu lunch boleh lipat baju...:)

tu dulu la kan...
skrg ni xkan nak g sana semata2 nak kering kan kain...
idok la teman....
hari tu ternampak kat shop lot prima saujana ada self service laundry machine ni..
tp x sure pukul brp bukak pukul brp tutup...
masa tu dah malam br teringat...
malas la nak pegi kan...kang pegi..tutup plak, x pasal2 rugi masa....

end up, basuh baju, letak downy lebih sikit, jemur dlm rumah...
alhamdulillah..cepat je kering and pakaian x berbau pun...

and hari ni tgk cuaca pun dah cerah sikit..
alhamdulillah...so, ingat nak buat laundry lebih sikit la hari ni...
ok, gtg....nak basuh baju plak.....bye...:)

1 comment:

Eyriqazz said...

kena berhati2 musim hujan ni...