Friday, June 28, 2013

~kegilaan pada masa kini.....~

salam jumaat, salam yang penuh barakah,
moga jumaat ini membawa 1001 keberkatan kepada kita semua.....
ceh...kemain lagi intro aku kan......

patut nya, hari ni ada check up dgn prof,
tp aku plak ada hal yg x dpt di elakkan,
postpone minggu depan...
and minggu depan plak pun, aku ada hal jugak lagi....
nak x nak, yg minggu depan, aku kena cancel kan...
and pegi check up la jugak
ye la...ni dah masuk 34 minggu kan....
xkan nak skip2 check up....
saat2 genting dah ni kan.....
nak masuk full term dah kalau ikut bahasa perubatan.....
<s>hahaha...poyo sangat la smpai guna bahasa perubatan</s>

ok, hari ni jom kita cite pasal game yg super duper famous skrg ni....
CANDY CRUSH SAGA...
alhamdulillah, aku x terjebak lagi...
selalu la aku tgk kat fb tuh, ada notification org ajak main game ni....
mintak maaf la...so far, x terpengaruh lagi...
dengan komitmen pada assingment pun aku x terlayan...
ni kan plak pada game ni......





alkisah nya, hari tu, aku cakap kat mr azam,

me: abg, u xde ke game candy crush kat ipad tuh...(aku mmg x ambik port sgt mende2 apps yg ada kat ipad tu, sbb aku x suka sgt guna ipad)...i tgk ramai sungguh org dok main game tu skrg ni..
mr azam:  game apa erk......

x lama kemudian, aku tgk dia tgh main dah candy crush ni kat ipad....
and berlarutan la.....
pantang ada masa free, mmg game ni la dia dok main.......
kalau sebelum ni, ada gak dia download movie2 yg cerita bersiri omputih and masa lapang, dia akan tgk la movie2 tu.....
ni xde makna nya weh....
mmg candy crush ni la kegiilaaan dia skrg ni....
huhuhu....

haish...apasal la aku pegi gatal2 tnya dia pasal game ni..huh...
tp xpela....
bukan nya dia dok hadap game ni smpai lupa tanggungjawab....
so far, ok je lg....
dia main pun time dia free je.......

oklah korang, selamat berhujung minggu....
have a great weekend....
bye..:)



Thursday, June 27, 2013

~dental check-up during pregnancy~

salam and hi all....
bertemu lagi kita kan....:)
ni kisah bila ntah...
dah dekat sebulan kot....

skrg ni masa sgt2 terhad...
nak kejar utk jilid tesis lg,
nak kejar utk final lg...
projek sosiologi lagi,
nak preparation utk LM lagi...
haish..mcm2 la bnda nak kena buat...

since pregnant ni, x pernah lg buat dental check-up,
so, moh la kita.. buat kat PKU (pusat kesihatan universiti) je...
jimat sikit....eh bukan sikit...
mmg jimat sbb xyah bayor....
xyah dok tunggu lama2...hahaha...


so, check2 and suruh dentist cuci terus...
tp x polish la...
hasil nya xleh la nak expect mcm kita pergi kat private kan...
tp boleh la....



ada 2 batang gigi geraham nak kena tampal...
tp dentist x buat terus..dia suruh dtg next time....
ingat kan minggu depan nya tuh nak pegi...
tp dah start sibuk..smpai ke skrg x pergi2....

mmg dah tau ada 2 batang gigi nak kena tampal...dari dulu lagi kan..
last check up gigi, masa pegi klinik syafeera dulu...
tp lepas tu x pegi2 pun utk tampal......

dentist kata, kalau pregnant ni, nak tampal, scaling and polishing boleh je...
tp utk cabut not advisable la.....
aku mati2 ingat xleh tampal masa pregnant.....
boleh rupa nya...hehehe...



dentist bg ubat kumur, suruh kumur...
tp aku x guna pun.....
biasa aku guna listerine je...tp skrg ni malas bebenau nak kumur....
asala gosok gigi je pun ok dah....
hehehe....

dentist kata, gigi ok, cantik, xde masalah....
terus rasa nak senyum je sepanjang hari....
hahaha...poyo la ko ana......

oklah..jumpa lagi korang....nak g bw la kejap.....

Tuesday, June 25, 2013

~alhamdulillah......~

alhamdulillah, finally dah abis viva...
semua nya berjalan dgn lancar...
ada kena edit2 sikit..format banyak lari...
xpela...at least dah lepas satu beban..
skrg tinggal nak jumpa sv pastu dapat kan tanda tangan dia,
then jilid.....lepas jilid, nak kena mengadap final exam plak...
final exam 3 days in row....
mmg la hazab kan, tp sbb nak habis exam cepat n nak start latihan mengajar plak...
x sabar nya nak habis kan semua ni...dah penat dah.....

tp apa2 pun alhamdulillah...
moga di permudah kan semua nya..insyaallah....

Monday, June 24, 2013

~bila mak yong mengidammmm.......~

hari sabtu tu, tgh bergolek2 atas katil, tetiba terbayang durian dan pulut durian....
argh...nikmat nya kalau dpt mkn ni.....
terus bgtau mr azam,
mr azam kata, lepas asar nnti kita keluar pegi cari....
yeay.... :)

lepas asar, maka, kami 4 beranak pun terus la menuju ke destinasi....
x lain x bukan, ke hulu langat la...
biasa area ni banyak durian....

cari punya cari, mcm x banyak je org berniaga durian...
dah putus harapan dah...
cakap kat mr azam, xpe la kalau xde....
nampak org jual lemang, terkeluar dari mulut,
"eh eh...lemang...."....
teruskan perjalanan lagi,
nmpak la ada bbrp tmp org jual durian...
ok la kan...
mr azam berenti kat satu tempat ni,
pilih punya pilih, ambik 3 biji=rm12.
kecik2 je....sbb aku x suka durian besor2....
setakat nak lepas ngidam mak yong je kan.....
on the way balik tu, mr azam berenti lagi kat gerai lemang....
beli lemang....
waaaa....terharu nya..padahal..sebut je lemang...x cakap pun nak...
hahahaha....tp tu la kan...mr azam dah tau sgt peel aku..hehehehe...

dalam kereta, x smpai rumah pun lagi.....

ngap terus dalam kereta...hahaha..buruk perangai..tp xpela kan..sekali sekala....

and yang ni pun join sama......

yg ni jgn cakap la...mmg hantu durian....tp nak pegi cari durian kat dusun tok ma, penakut..hahahaha....
esok nya tuh, dia bising2 nak durian lagi, g cari durian lagi....tp kali ni xde la masuk jauh ke dalam hulu langat sana....beli kat tmpt lain, sayang nya x brp sedap....huhuhu....xpela...lepas la rasa mengidam kan....
tp x sempat nak buat pulut durian sbb dah habis mkn dulu...hahaha....

lemang tu plak, pagi ahad tu br bukak...mr azam g cari rendang..bekpes lemang dgn rendang...
alhamdulillah....thanks mr azam sbb penuhi permintaan tekak isteri mu ini... :)

aku ni jarang mengidam...lebih pada teringin nak mkn.....
eh ke sama je tuh....hahaha...tp biasa nya jarang la kabo ke mr azam nak mkn itu nak mkn ini....
biasa nya mesti akan cr sendiri kalau rasa nak mkn apa..x pun masak sendiri....
mungkin kali ni yg mengidam kot, tu yg bgtau mr azam...
hahahaha...what ever la yea....:)

Friday, June 21, 2013

~finally....~.

alhamdulillah...finally dah dapat approval dari prof utk proceed ke viva....
masa print nak hantar ke penilai tu, rasa macam lega sangat even x viva pun lagi...
but xpela...alhamdulillah, separuh kaki dah lepas.....

cuma terkilan sikit sbb x dapat nak viva dalam minggu ni (patut nya kena settle minggu ni)
penilai plak x available, so, mmg x dpt la..proceed ke next week....
lepas viva, kena buat correction (if ada la, tp biasa nya ada la sikit2),
then, kena dapat kan approval dari supervisor, then, baru boleh jilid....
fuh.....moga2 di permudah kan semua nya, insyaallah....

oklah..mesti korang bosan kan, x abis2 cite pasal belajar aku ni...
padahal buat master je pun....
tp xpela...sbb nak jadikan kenangan...setahun setgh ni, mcm2 perkara yg di lalui....
pahit manis masam kelat, semua ada.....

erm..
oklah, nak keluar la kejap ni....
ada nak kena settle hal rumah DP sikit....
ketemu lagi ye korang...
selamat berhujung minggu.....

Thursday, June 20, 2013

~jerebu oh jerebu~

skrg ni dah makin teruk kan jerebu....
alahai...time2 aku pregnant ni la nak jerebu nya....
dah la skrg ni banyak masa mmg habis kan kat universiti je..
and bacaan IPU kat sini adalah antara yang tertinggi kat malaysia setakat ni....
semalam, masuk2 je kereta, nmpak habuk2 putih kat dashboard...
and bau asap sangat la kuat...
terus la maki dalam hati, sapa ntah yg buat pembakaran ni...
dah tau jerebu kan, xyah la nak bakar2 ni....
rupa2 nya kawan aku cakap, tu yg mmg berterbangan dr pembakaran kat sumatera sana...
amboi..jauh bebenor ko terbang smpai ke sini yea....

masuk fakulti, terserempak dgn lecturer2,
ada yg dok tegur apasal x pakai mask....
ptg semalam, abis kelas lupa plak nak g beli...
dgr2 nya kat area sini, mask sold out...
erm.....kawan2 di ijn, boleh kah saya meminta 10-20keping mask?
hahaha....kasihanilah mak yong ini......

apa2 pun moga2 jerebu ni cepat hilang la...
x tahan la...duk dalam rumah pun boleh bau asap dari luar....
apatah lagi duduk kat luar kan.....
ni gmbar semalam kat universiti....
agak teruk kan......

sapa2 yg nak check IPU terkini, boleh check kat sini



ok, tu je la nak cite hari ni,
nak siap kan jurnal ni...
jap lagi nak submit dah.....
ok kengkawan, jumpa lagi, bye...


Tuesday, June 18, 2013

~pregnancy check-up @ 33 weeks~

last friday, ada monthly check up...
skrg ni mmg check up kat ukm specialist je la...
malas nak g sana sini check up 2-3 tmpt...

kali ni pergi sorang2 je...
cakap kat mr azam, xyah cuti..jimat sikit cuti kan...
so, pergi sendiri, bw kereta manual...
mencabar sikit la sbb keluar awal pagi kan....
dah fikir, mesti teruk nak kena hadap jammed kat taman connought tu...
but surprisingly, hari tu taman connought x jammed langsung...
alhamdulillah tuhan permudah kan...
sampai2 pun, senang je dapat parking....

dpt turn no 16...
tp masa tu dah giliran ke 6 dah...so, xpela tunggu sikit kan...
seb baik la wifi kat situ laju, dah siap2 bw ipad bagai...
boring online kat fon, guna ipad plak...
hehehe....

dah smpai turn, check2 macam biasa,
prof tanya;

prof; hari ni dtg sorang ke?
me; ha'ah prof...
prof ; husband drop kan je erk...
me; x la prof, i drive sendiri la....
prof; masyaallah....awak ni....

hahaha...nak tergelak pun ada...
prof ni caring sangat2 la....
prof xtau, masa pecah air ketuban utk anak yg 1st pun, saya drive lagi...
hahaha....
tp xpela...dah prof jenis mcm tu kan....
menjaga kebajikan patient.....

bila scan, berat baby 2.5kg...
then dia tnya, abg2 dia dulu berat brp....
aku cakap la, anak saya stok keluar kecik2 je...
yg 1st 2.76, yg 2nd 2.67....
so, doctor estimate yg ni berat sikit la dr abang2 dia...
but prof pun kata, kalau boleh dia xnak baby besar sangat sbb badan aku pun bukan nya besar sgt....
nnti susah nak push, and x kesian sbb nak kena tampung baby besar...
tp xpela...x kisah la, janji baby sihat....
prof buat estimation, berat baby ><2kg je..dia biasa akan minus 300-500gm....
so, dia kata, kalau betul 2kg, xpe la..cuma dia worried kalau betul 2.5kg...
sbb banyak minggu lagi kan.....
tp dia rasa mcm 2kg sbb kat tepi kiri kanan, dia dpt rasa ada space lagi...
tp mmg aku rasa pun, pregnancy kali ni, perut lebih besar daripada sebelum2 ni...
huhuhuh....

air ketuban cukup,
berat dah naik jadi 57.1kg...
naik ><2kg dr last month...
tp prof xde cakap apa la....so, kira ok la tu....
prof scan nak tgk muka mmg x nampak la....
sbb dia berada dlm posisi sujud...
gender mmg nampak la....
kedudukan baby mmg x berubah, kepala ke bawah.....

aku tnya la kenapa kerap rasa sakit kat chest sebelah kanan...
prof kata, sbb kaki baby yg menolak,
so, mungkin akan rasa sakit sikit la...
and maybe dia x selesa pada kedudukan tu.....
lain2 semua ok...

eh..ada satu yg x ok...
kencing kotor lagi....
adui la..xtahu dah nak buat apa lg....
air barli dah minum, air masak dah minum banyak....
so, prof bagi antibiotic...
sbb prof mmg xnak bg infection kat baby...
hopefully semua ok la...insyaallah.....
TCA dah start 2 minggu...
so, lg 2 minggu jumpa prof balik......

erm....gmbr mak yong yg terkini xde la plak...
eh ada je..tp x lawa...
x berseri langsung...
muka mcm apa je....
mungkin kah anak saya ini telah mengambil seri ibu nya?
hahaha...ko sgt poyo ana......
okla....letak je la satu gmbr ni....
sbb dah lama xde entry bergmbr kan.... :)

muka x berseri langsung, bedak ntah ke mana, lipstick ntah ke mana...blusher lg la xyah cite la..daah brp bln x sentuh kot..... :)


ok, tu je update kali ni.....
bye...:)

Monday, June 17, 2013

~random~

ok, dah ptg2 hari ni, meh la kita buat random2 post je la...
nak bercerita dah malas...
lgpun dah kul 3 dah ni kan...perut pun lapar,
nak makan tp malas..

1.finally i finished to write my thesis, chapter 1-5....sebenar nya mmg dari minggu lepas lagi dah siap...tp bila sv baca, itu x puas hati, ini x puas hati..itu ini kena tambah, so, hari ni, xtau la kali ke brp amend yg aku buat...but, hopefully la, prof xde nak amend apa2 dah lepas ni.....so, i can proceed to viva....moga di permudahkan semuanya, insyaallah....

2.ajmal and aqil ada exam mid term esok smpai khamis, moga2 diaorg dpt buat even mid term je pun and kat kindy je pun....tp biasalah...dah jd mak ni, mesti gelabah lebih2....sorry, mama x dpt nak ajar ajmal dgn aqil buat revision due to mama punya study yg tgh tahap kritikal ni....good luck anak2 mama....

3.dah lama x masak2, x baking2...rindu sangat2 nak buat semua tu....tp masa mmg mencemburui la...mmg terhad sangat2...x sabar nak habiskan study, nak kembali menjadi suri rumah.....dan nak kerja jugak...:)

4.rasa mcm penat lain macam skrg ni, mungkin sbb pregnant, study, tugas2 sebagai suri rumah, travel tiap2 minggu....rasa nak rest yg betul2 rest...tp aku tahu, lambat lg la kot..maybe bila habis study nnti....masa berpantang nnti pun maybe x dpt rest betul2 sbb nak jaga baby kan...masa tu la jugak nak kena buat latihan mengajar lagi..pasrah je la ana...sapa suruh ko ngandung time study....eh..xpe...susah senang, biarlah aku tanggung kan...ni semua kan rezeki dari allah swt...rezeki dpt sambung belajar, rezeki dpt anak, alhamdulillah dgn kurniaan dari ilahi ini....

ok..dah stop...baru dapat call, prof nak jumpa jap lagi...terus mood nak menulis dah hilang...
ok bye...

Friday, June 14, 2013

~kembali ceria~

hai semua....
salam jumaat...
hari ni lambat sikit bersiaran....
pagi td ada check up...

hari ni rasa dah ok sikit...
even badan masih tired, x cukup tido dah nearly 1 weeks....
xpela...aku pasrah je....
kalau sv xnak lepas jugak utk aku viva sem ni..
(that's mean kena repeat sem depan)
aku pasrah je....
dah takdir aku mcm ni....
kadang2 kita xtau mungkin ada hikmah di sebalik semua ni kan....
now, aku berusaha je...
berusaha siap kan thesis ni,
harap2 di terima, dan dapat viva before end of last date...
tgk la mcm mn minggu depan....
nak kena jumpa penyelaras viva dulu....
apa2 pun. aku PASRAH....

td ada check up...
tu nanti2 la cite...
ada yg x brp nak sedap di dengar dr gynea...
tp xpela...
doa je moga semua nya baik2 aja.....

ada juga lagi cite best dan x best..
tp xpela...apa2 pun kita kena kembali pada pencipta kita...
apa2 jua yg berlaku, mungkin ada hikmah...
sekelip mata allah bagi kita rezeki, sekelip mata jugak la allah boleh tarik apa yg kita ada...
apa2 pun, kena ingat, apa yg kita ada/dapat semua ni,
semua nya rezeki dari allah swt.....

jumpa lagi minggu depan...
insyaallah.....

Thursday, June 13, 2013

~mencurah rasa~

pergh..poyo ko ni ana...
tajuk kemain lagi kan....
mencurah rasa la konon....
hahahaaaaaa.....

project sarjana masih belum siap...
patut nya minggu ni dah viva dah....
tp atas sebab2 yg x dpt di elak kan,
erm....xtau lagi bila nak viva....
xpela...doa2 la moga, supervisor lembut hati,
moga penilai2 pun beri komen yg memberansangkan....
moga xde banyak correction nak kena buat....
mungkin ada hikmah di sebalik semua ni...
who knows kan......
pujuk la hati sendiri selagi boleh pujuk.....

zety, ko suruh aku lari sekejap dari supervisor,
hahaha, mcm mn la aku nak lari, dah last2 minit ni,
mmg ada je dia kejor aku....
dulu ms aku bg semua report, xde plak nak baca bagai.....
bila dah last minit, baru nak baca,
itu salah..ini salah.....
sampai aku fobia sekejap dgn hp....
kalau hp bunyi je, aku dah cuak....
berdoa bukan dia yg call.....
tp nak xnak aku kena hadap gak semua ni kan......
dah 2 sem dah aku dok pulun buat benda ni...
xkan nak give up mcm tu je.......

apa2 pun, bertabah la...
semangat mesti kuat,
dalam pada x larat ni, kena juga buat2 larat...
dah x lama pun lagi....
semoga dipermudah kan semua nya.....insyaallah.....

Wednesday, June 12, 2013

~wordless wednesday-me~



rasa dah give up....
x terluah dgn kata2 dah....

Tuesday, June 11, 2013

~cheese nan yang famous di jalan tuanku abdul rahman~

ni kisah dah lama...tgk date kat resit tu, bulan 1 lagi.....
teringin nak merasa cheese nan yg tersohor kat jalan tar tu.....
so, ajak la mr azam n anak2 pegi...
sebelum tu, google tempat dulu...
kang nnti sesat, x pasal2 ada org sentap plak.....
hahaha.....

ok, dah sampai, order la cheese nan tu......

cheese nan terbaikkkkk.....tp bila mkn banyak2 muak la sikit....rm6 satu.....


mr azam order ni jugak, kari kambing....bapak besar portion dia....
x habis sbb x brp sedap......
rm12 satu plate ni.......

ni org yg paling happy sbb dpt makan nan yg penuh dgn cheese...


kusyuk lagi makan.......

ni kuah dhal...utk mkn dgn cheese nan..dia caj rm2....mkn cheese nan dgn kuah ni je pun ok..xyah order kuah kambing td......

total makan malam tu.....x habis pun cheese nan tu, (order 3) sbb muak bila makan banyak2.....
so, tapau bw balik esok nya mkn dgn kuah kari kambing yg di tapau jugak......

hari tu, kalau x silap ada kuar kat jjcm.....
mesti lagi ramai org pegi lepas tu....
hari tu ada ambik call card dia, tp lupa plak letak mana...
owner dia melayu....
ingat kan mamak.....
tp ok la...lepas ni boleh pergi lagi...
tp bila tu, xtau la...
hehehe....

ok, nak bersiap g jumpa prof,
moga di permudah kan semua nya...insyaallah.....


Monday, June 10, 2013

~masih di sini.......~

salam semua,
salam pagi isnin,
moga isnin ini menceriakan hidup anda...
eh...dah tghri la...
masa tulis draft ni, jam pukul 1130..
pagi lagi kan.....

nak menulis...nak lepas kan gian utk menulis kat blog...
tp otak dah tepu....
sbb baru bangun tido...
semalam waktu tido aku, kul 1-2am, then 5-645am....

perasaan aku skrg ni mcm...
ntah lah..sukar utk aku luah kan....

selama 3 sem ambik master,
baru skrg rasa kesengsaraan...
sengsara yang betul2 sengsara....
tp alhamdulillah....supervisor, in out sangat2 membantu....
beruntung jugak dpt prof....
bukan beruntung sikit2....tp banyak2....
sbb banyak benda yg aku belajar...
dari aku xtau apa2 pasal research ni...
smpai la aku tahu semua apa yg patut researcher buat...
even i'm not fully master reserach (i'm coursework student)...
terlalu2 banyak benda yg aku belajar dalam nak buat research ni sahaja....
now baru aku tahu, keperitan yg student2 master lalui...
mcm mn ye, org yg ambik phd tu.....
mmg betul2 permanent head damage la aku rasa...
hahaha...aku ni kira half je kot damage nya....

tp jgn la rasa takut plak nak sambung master ni...
ok je aku rasa...lg ok kalau dpt supervisor yg jenis,
asal u buat je, ok..proceed...
tp mcm aku ni xleh la..
dapat supervisor yg semua kita kena tahu, kena kaji,
kena tahu kenapa, bagaimana,

eh....dah la..PA prof dah call....
mintak aku email kan full tesis kat dia...
i'm hoping......sangat2...x banyak benda kena betul kan...
moga semua ni cepat la berakhir...
aku dah x sabar nak abis belajar ni...
sangat tidak sabar......





Thursday, June 6, 2013

~meredakan stresssss~

ok...skrg ni mmg saat2 genting la aku rasa...
nak exam pun x genting mcm ni...
viva next week...masih lagi nak membaiki mana yang patut utk tesis ni....
nak kata stress tu x jugak kot, even everything mcm kelam kelibut skit....
try to avoid stress utk kebaikan me and baby too.....
alhamdulillah, xde la kena migrain bagai.....
moh kita menulis blog sikit bagi meredakan sikit kekalutan ini....:)

ok, ni cerita 2 minggu lepas, sebelum cuti sekolah tu,
hari khamis last sebelum cuti tu, school ajmal dan aqil buat sambutan hari guru....
so, cikgu kata, kalau nak bw makanan, bw je la...tp x bw pun xpe....
my kids mmg excited la...masing2 dah request nak bw apa...
aqil siap cakap nak bawa cekodok....
haish aqil ni...dlm bnyk2 makanan, cekodok jugak yg dia nak bw....
mentang2 la fav. dia.....hahaha....

tp mama cakap, buat yg simple2 je sbb hari rabu tu mama sgt kepenatan...
balik pun dah lewat, so, kita buat kek coklat dgn apam polkadot je la...
both of them mmg excited la nak menolong...
siap pilih kan color lagi utk apa tu...
masing2 sibuk nak buat sama2 dgn mama, sampai kan mama tersilap sukat utk adunan apam polkadot...
nasib baik la x menjejas kan lagi taste dia....cuma a bit cair la adunan tu....


 see....masing2 sibuk je..nak letak tepung la, nak kacau la....


 kek coklat in the making......


 muka penuh kusyuk sorang2.....

dan ini lah hasil nya....tgk la apam polkadot tu..langsung x lawa kan sbb adunan jadi cair..nak paip kan pun susah sikit la.....

 sebab ada sambutan hari guru, maka, pakaian adalah bebas...diaorg request ambik gmbr dulu sblm masuk kelas...tp mama tersalah bajet, both of them tgh pejam mata....hahaha..xpe la nak, janji ada gambar kan..... :)..

ok, tu je utk takat ini,
nak sambung writing balik...lega sikit rasa bila dapat menulis blog ni....
jumpa lagi esok, insyaallah......





Tuesday, June 4, 2013

~chicken wrap~

hari ni malas nak menulis....
sbb masih dalam kesibukan buat assingment dan tesis...
tp dalam sibuk2 pun sibuk lagi nak update blog...

tulis blog ni fun...at least dpt hilang stress sikit sbb boleh merapu....
nak mengarang tesis mana boleh merapu kan...
hahaha....

ok, jom kita merapu...
tgh belek2 post, tgk ada draft ni...
so, hari ni jom kita belajar buat chicken wrap.....

1st, aku beli ayam yang ni....
chicken fillet nama dia....

ni plak garden salad...
korang boleh pilih salad jenis mana yg korang suka...
ni sebenarnya utk buat salag..tp aku belasah je....

ni plak mayonis....beli jenama ni..kewpie...
sebelum ni guna jenama lady's choice je....
sedap gak yg brand ni...


ni plak roti yg aku guna....
ada pelbagai perisa, nak plain ke, wholegrain ke, garlic, cheese...ikut suka korang...


ayam tu korang goreng dulu then potong kecik2....
salad tu pun aku siat2 kecik sbb senang nak gulung nnti...
roti tu sebelum guna, pre heat kejap dlm oven, dalam 1 minit la...
then, letak ayam, salad tu dalam roti, cuah kan sos cili, mayonis, thousand island,
kalau ada corn boleh jugak letak, tomato slice and apa2 je la yg korang suka....
then, wrap la...
pastu makan...

dah settle..jimat, xyah nak beratur g kfc sbb rasa nya lebih kurang je dgn pocket twister kat kfc tu.....

ok, done..
sekian..
nak makan..
lapo....

Monday, June 3, 2013

~kesibukan~

sekarang dah minggu ke 13 pembelajaran...
tinggal seminggu je lagi untuk habis kan...
minggu depan jugak viva...
tp masih lagi bertungkus lumus buat analisis...
try utk tidak stress kan diri...
mr azam x habis2 bagi semangat dan dorongan...
kenkadang aku rasa mcm nak berenti pun ada sbb dah penat sangat....
tp xpe la..bertahan la ana...
tinggal 1 minggu je la...
lepas je viva ni aku rasa nak menjerit...
tp tKUT jugak nnti..takut kena hentam dengan penilai....
tapi apa2 pun, pasrah je...

aim aku, nak habis kan master ni tahun ni jugak,
x sempat konvo tahun ni ke, transkrip x dpt ke, lain cite....
yg penting habis belajar...
dah penat rasa...
ok..nak sambung buat analisis...
penat sgt nih..
jumpa lagi esok...insyallah...