Thursday, August 29, 2013

~superman datang!!!~



2 orang superman nak balik kl jumpa papa.....
we miss u so much papa!!!!!

skrg ni cukup susah nak ambik gmbr diaorg berdua, ada2 je aksi  yg buat gmbr jd x cantik..
mcm kat atas ni la, tutup muka la, mulut la....excited nak bergmbr kemain lagi...
tp bila suruh bergmbr, mcm2 gaya yg x semenggah....

Wednesday, August 28, 2013

~wordless wednesday-anak papa...~

anak papa........:)

mata tertutup sambil burp anak...:)
hehehe....




Tuesday, August 27, 2013

~siri bercakap dengan anak2~

erm...x sempat nak update blog proper2 hari ni...
alahai.....padahal ada je mende nak cite...sokmo la mcm ni...
time ada cerita, masa tu singkat, time banyak masa, cerita plak terhad...


ok, back to the topik, ajmal irfan dgn aqil raziq, skrg ni masing2 dah 5 & 4 tahun dah...
since ada adik ni, alhamdulillah, diaorg ok je...
but sometimes ada la diaorg buat perangai yg boleh buat mama dia ni jerit smpai satu kampung dgr...
hahahaha...
kadang2 terlepas nak buat mcm mn kan..
patut duk kg ni kena control sikit suara sbb rumah dekat2, pastu tingkap banyak,
senang je suara soprano mama ni dgr smpai ke satu kg...

ni antara dialog2 yg selalu diaorg dok ulang2 bila sembang dgn mummy dia nih...

ajmal irfan; mama, ajmal nak baby girl lagi sorang boleh?
mama: kan ajmal dah dpt baby girl dah, cukup la tu...
ajmal irfan; mana boleh mama, mama dgn papa dan ada 2 org anak boy, kena ada 2 org girl jugak...nnti ajmal doa lagi lepas sembahyang, mintak tuhan bagi baby girl lagi sorang erk....

erm....mama terkedu, terus terbayang sakit bersalin kan arissa hari tu...huhuhu...

aqil raziq: mama, dalam perut mama ni ada baby lagi sorang kan...
mama: kenapa aqil cakap mcm tu?
aqil raziq: ye la...aqil nak adik boy lagi sorang.....

pening mama...sorang nak adik girl sorang nak adik boy..huhuhu....

ajmal irfan; mama, kenapa kita x nama kan baby kita ni nama aishah, kan ajmal dah pesan dari dulu, ajmal nak baby girl kita nama aishah..
mama; xpela...nama arissa alisha pun dekat2 dengan aishah jugak...
ajmal irfan; mana ada, x sama la...mama kena ada baby girl lagi sorang sbb ajmal nak bagi nama aishah...

huhuuhuhu...clueless mak ko ni nak....

aqil raziq; mama, tadi aqil dah mintak maaf dgn cikgu dan kawan aqil..(semalam dia gaduh dgn kawan dia)
mama: ye ke..bagus nya....
aqil raziq: cikgu peluk aqil pastu cium aqil....
mama: oooo ye ke...baguss la mcm tu...
aqil raziq: cikgu buat mcm tu sbb aqil comel kan...aqil kan hensem....

adoi laa.....ye la nak.....aqil mmg hensem dan comel pun... :)

tiap2 hari, ada je keletah diaorg yg buat mama pening, tersenyum...
tok ma, tok ki dan mokcik sgt pening dgn aqil sbb dia ni jenis banyak cakap...
bangun je tido, dia akan bercakap je....smpai la dia tido balik malam tu, baru la x dgr suara dia..
kalau jumpa mok kak, asyik nak cari gaduh je...hahahaha....







Monday, August 26, 2013

~dapat free gift, sapa x suka kannnn...:)~

hari tu masa uruskan proses nak discharge dari hospital tu,
tup tup, nurse tu bagi satu beg...
kata nya, gift dari hospital...

terus la hilang rasa nak marah kat nurse pasal malam tadi...
hahaha...poyo sgt kan...
xde la...ye la..dapat brg free kan, sapa x suka...
lupa plak nak rotate gmbr ni..belasah je la...ni beg yang diaorg bagi tuh...

dalam dia ada 4 benda ni, kotak dettol tu, ada hand sanitizer, pencuci dettol, and sabun, then drypers punya pack, ada pamper 4 keping and sebotol kecik bedak, x pernah try plak bedak brand drypers ni....pastu yg bawah tu, kotak johnson's baby tu, ada mandian, shampoo pastu apa ntah lagi..lupa plak...and last, kotak petpet ni ada pamper 3-4 keping....
ok la kan, barang free, xkan nak complaint lebih2, dah dapat tu, bersyukur la kan..
boleh guna time2 terdesak....

Thursday, August 22, 2013

~random...~

ok, hari ni malas nak tulis entry bergmbr...
so, kita up entry dgn kisah2 random sahaja la yea....

#random 1;
rindu kat rumah kat kl....
moga di beri kesabaran yang lebih lagi....
sbb rindu sgt2....

#random 2;
baby arissa mencecah 4.4kg pada hari ke 20...
semua org terkejut...
nurse yg dtg check pun terkejut...
hahaha...mama terkejut jugak tp dah faham dah...
anak2 mama ni stok besar kat luar, means masa lahir x berat sgt...
tp makin lama makin membesar dgn jaya nya....:)
alhamdulillah..berkat susu ibu....

#random 3;
alhamdulillah, susu mama masih banyak lagi...
cukup la kot utk supply kat baby...
so far x ambik apa2 supplement lg utk banyak kan susu...
kena pump jugak sbb lepas baby hisap, cik b masih lagi penuh....
dah penuh freezer kat rumah ma...
rasa bersalah plak sbb ma xleh nak simpan stok brg ayam,ikan....
tp xpela...tu rezeki anak kan, lagi pun x lama dah lagi..
lepas ni angkut je la semua susu bw balik kl....

#random 4;
rasa x sabar nak kerja balik....
harap2 la lepas ni di permudah kan utk dpt keje...

#random5
nak makan yong tau foo...
tp kena tunggu balik kl la...sbb nak mkn yong tau foo kg pandan...
akak syida gojes, nnti dating sesama erk..g makan yong tau foo.....

eh eh..xleh nak sambung la....
ada keje plak nak kena buat ni...ok..ok....see u later ye....

Wednesday, August 21, 2013

~kisah abang2 pulak~

hi all....
asyik la letak cerita arissa je kan,
hari ni kita cite pasal 2 orang abang ni pulak la...
nnti aku cite mcm mn reaksi diaorg bila dah ada adik ni erk..tu next2 entry la...

skrg ni, 2-2 mmg duduk dgn mama kat kg...
so, sementara ni, tumpang school kat kg dulu..
alhamdulillah so far so good....
diaorg seems happy sangat2 duduk kg... everytime papa ajak balik kl, mesti xnak...
nak balik kl if mama and baby ikut sekali...
kalau x, nak duduk kg dgn mama dan baby...
tiap kali tanya, best ke duduk kg?
and jawapan diaorg, 'mestilah best'...
kat kg ada macam2....
mama fikir, mesti sbb kawasan kg ni luas..senang nak bergerak bebas...
rumah tok ma tok ki ni pun agak besar dr rumah kat kl, so,
berlari je la keje nya...selalu kena marah sbb berlari dalam rumah...
ye la..kalau berlari kat bahagian atas rumah tu, bising la bunyi, pastu gegar2 la sikit..
sbb bahagian atas papan...x tau nak cakap mcm mn dah suruh jgn berlari...tp mmg x reti2 nak jalan...
hahahaha..
hari tu awal2, aqil ada complaint, rumah kg ni panas la, xde aircond mcm rumah kl...
tp bila tido malaam, hah baru tau mcm mn sejuk nya rumah kg....
hahaha...


ni aktiviti lepas maghrib....kalau x mengaji, mama akan suruh diaorg buat buku aktiviti tu...
xnak la asyik main je kan....
kat kg ni, sekolah nya smpai tghri je...so, balik sekolah, bagi diaorg rehat2 jap..
dlm pukul 2-3 ptg tu suruh diaorg buat buku aktiviti x pun bagi diaorg tgk tv...
lepas asar baru bagi diaorg main kat depan rumah...
before 7 mmg kena masuk rumah, mandi semua....

tu je la aktiviti diaorg sehari2 kat kg ni...
tp kenkdg bagi jugak diaorg g keluar dgn tok ki or g rumah makcik...
kesian jugak kat diaorg takut bosan kan.....


Tuesday, August 20, 2013

~raya 2013~

raya kali ni x banyak sangat gambar nya....sbb mmg x beraya sangat..ye la nak beraya ke mana la sangat kan ate nya tgh berpantang...

raya pertama tu as usual la, sedara mara mmg x putus2 dtg rumah...baik belah ma or belah ayah...semua dtg serbu rumah...tambahan plak, ayah x berapa sihat time puasa tu, so, melarat sampai ke raya...maka nya ramai la yg dtg jenguk ayah...

and for my small family, raya thn ni ala kadar je...ye la, dgn aku yg masih belajar, so, persiapan semua ala kadar je la..aku plak mmg pakai la baju kurung time raya, kain tu mama yg bagi as a birthday gift, so, buat je la baju raya...baju tu tanah hitam ada bunga color biru, pink sikit dan cream...maka, buat la baju melayu anak2 color biru, sbb aku pun pakai tudung biru..mr azam dia nak pakai je baju melayu hitam dia yg lama tu, so ok la kan...arissa plak, mr azam ada belikan dress color hitam purple, tp kain dia mcm tebal sikit, last2 tok ma dia pakai kan dress yg mokcik dan mok anis belikan, color biru...(thanks a lot mok anis n mokchik) match la jugak...tp sayang, xde gambar 1 family...sedih nya...lagi satu part yg x jadi bergambar bila tghri tu, aqil mintak papa dia dukung, dia terpijak poket baju melayu papa dia then terkoyak, erm...bila mr azam dah tukar baju, mmg xde mood la lagi nak bergambar...huh....

raya pertama as usual kalau beraya di trg, kak eda dtg...kak eda ni kenal thru blog ni la, very friendly..tiap kali raya mmg dia balik trg..so, kalau aku beraya kat trg, tghri 1st day raya tu mmg dia dah sampai la rumah aku...x sempat nak bergmbr dgn kak eda..segan pun ada sbb mak x brp nak kurus lagi la nokssss...hahahaha....

menu raya, as usual la, ada lemang yg di buat sendiri, rendang daging akak yg buat, rendang ayam chik yang buat, sate yang chik tempah, nasi tomato che ngah yang buat and biasa nya ada la sedara mara yg dtg bawa juadah diaorg sikit2...tp mmg aku x merasa sgt la..takat rendang tu berani lagi nak rasa, tp lemang, ketupat palas, mmg x berani nak sentuh sbb pulut..ada la aku bantai itu ini sikit2, malam tu arissa meragam sbb kembung perut..huhuuuhu...tebal telinga kena leter dgn ma..sabar je la..sendiri buat, tanggung la kan...

raya ke dua mmg x ke mana2, saudara mara belah ma dari manir dtg serbu...penuh rumah..lemang rendang mmg sekejapan je terus licin...che ngah dtg bawa mihun goreng satu periuk, licin jugak...

raya ke tiga, anak2 dah bising sbb x keluar beraya, so, diaorg nak beraya dgn aku, xmo g dgn papa..huhuhu..ma bagi kebenaran keluar beraya, tp dekat2 je....so, tukar baju, g lepas rumah che ngah..hahaha..ptg balik rumah, ada kawan baik ms sekolah rendah dtg..x sempat plak nak ambik gmbr sbb asyik bersembang...dia tgh sarat gak tuh...anak2 kita org, 3-3 semua sebaya, cuma beza jantina je...dia dah ada sepasang dah and yg ketiga ni expected girl, and aku plak dah ada 2 hero sorang anak dara...:)..nnti kita plan utk next la plak erk..hahaha...

raya ke empat, abg nak g beraya ke ktrg, so, pergi la 3 buah kereta ke gong badak, rumah sepupu ayah..balik tu singgah nak mkn ikan, sotong, udang celup tepung tp yilek pocik...dah licin semua...telan ailio je la abg erk...hahahaha...balik tu semua kepenatan....

raya seterus nya mmg x ke mana la..duk rumah je, abg n family pun dah gerak balik kl,
tahun ni collection duit raya anak2 x brp banyak..sbb beraya pun di kg je kan...habis seminggu raya habis la kan..kalau sambung balik beraya kat kl, mmg sebulan la kan....hari tu kira sorang dpt dalam rm200++ je...
tp arissa mmg extra sikit la...alhamdulillah..rezeki anak2..nnti mama bank in kat bank erk...

so, gmbr raya mmg x berapa banyak la...tp layan je la mana yg ada kan....
gmbr tuan blog mmg xde la sbb tuan blog masih berusaha nak turun kan lagi berat ni...
lemak2 kat perut ni degil sgt..tunggu nnti dah kurus, i enter frame balik erk kat sini..:)

 ni arissa on 2nd day raya...with her dress yg mr azam belikan..


 ni on 1st day raya....


ni gmbr raya ke dua...mama tukang ambik gambar je..huhuhu...

so, gitula cerita raya tahun ni, x brp nak best sangat..tp xpela..insyaallah panjang umur, berjumpa lagi dgn syawal di lain tahun, moga kemeriahan lagi berganda....insyaallah....

Monday, August 19, 2013

~puasa 2013~

yes..yes... i know,
skrg ni musim raya dah kan...apa kehal nya nak update cite puasa lagi kan...
tp xpela..dah kata ni blog ni kan personal i kan, ikut suka hati i la kan...
puasa tahun ni ada best dan ada jugak yg x best nya..

yg best of course la sbb duduk kat kg,
dapat makan makanan yg jarang2 jumpa masa bulan biasa,
mcm aku ni, mmg prefer pada kuih muih la kan..
kan banyak kuih muih yg x jumpa time bulan2 biasa tu kan,
masa ni la aku makan semua nih...since kawin ni, mmg susah la kan nak duk kg lama2 time puasa ni...
so, di kesempatan yg ada, kita makan cukup2... hahahaha....
tp yg x best sbb ada jugak yg x sempat makan, sempat bersalin dulu.. hahahaha...
tp xpela...x kisah la..janji aku puas dah dpt rasa banyak jenis dah makanan sebelum bersalin tu kan...

yang part x best nya of course la sbb terpaksa pjj dgn mr azam...
even duduk dgn family sendiri, tp husband jauh di mata...
ni dugaan paling sedih la aku rasa..mmg la org kata kejap je masa berlalu,
tp kami yg hadap ni, sangat la rasa masa tu macam lambaaaaaaat sangat...
tiap2 hari menghitung masa, bila dapat jumpa lagi....
puasa kat kg dgn puasa kat kl lain..mmg totally lain la...
ada kelebihan dan kekurangan la..
 ada satu masa tu, terasa nak sgt berbuka puasa kat luar...
mr azam balik, dia ajak pergi berbuka puasa kat KT,
so, nak ajak ma dgn ayah pergi sekali...
tp ma dgn ayah plak xmo pergi, so, mmg x la kan aku nak pergi...
rasa x sedap plak, kita makan sedap2 kat luar,
tp ma dgn ayah berbuka kat rumah je.
so, thn ni mmg xde langsung berbuka kat luar...
xpela..insyaallah tahun depan berjumpa lagi dengan bulan ramadhan al mubarak ni...

so, sepanjang puasa thn ni, sebelum aku bersalin tu, balik2 je kerja,
mmg kerja aku buat kuih muih...ma mmg fokus masak lauk nasi je...
ayah biasa nya lepas balik dari terawih, dia akan makan kuih muih,
so, aku akan pastikan tiap2 hari akan ada at least sejenis kuih atas meja tu..
kalau x larat, aku singgah la bazar dulu cr kuih muih sebelum balik...
tp biasa nya aku buat je sendiri....

ni nama nya sekaya...buat masa awal2 puasa....shedapppppp... :)

ni puteri mandi kelapa...fav ayah...

ada satu hari ni, mmg penuh meja dgn makanan...nekbat ma masak untuk ayah, aku goreng cekodok utk anak2 mmg goreng lebih utk berbuka jugak, pastu goreng popia jugak...popia tu pun buat sendiri je.. kuih yg tgh2 3 biji tu ayah beli..kuih apa ntah, kuih yg hijau 4 biji tu, ada sepupu bagi...alhamdulillah..kenyang dgn kuih hari tu....

ni saja masak utk bagi lauk banyak sikit.....sambal bilis, kentang then letak sosej utk anak2, licin..alhamdulillah.....

ni bubur lambuk cousin bagi jugak....sedappppp...:)

ni badak berendam, buat sendiri gak ni...tiap kali buat kuih ni, atau puteri mandi mesti anak2 mintak doh dia sikit nak buat main...haish la korang ni....semua benda nak buat mainan....

lompat tikam...sedap jugak...ma beli kat makcik yg mmg tiap2 kali puasa, dia akan buat lompat tikam dan cendol....

popia tu beli je...bw anak2 g bazar, ajmal mintak popia, x sedap langsung....bazir je..ajmal mkn satu je, geram betul, merengek nak popia kemain lagi, mkn nya satu je...pulut panggang tu pun beli kat bazar, sedap jugak..tp mahal la aku rasa, rm50sen satu..mahal la bagi aku, sbb pendek je...puding caramel tu makcik tersayang buat, dia bg satu loyang terus...sedap gile..dia mmg terror buat puding caramel...karipap dgn kuih apa ntah sebelah dia tu, yg tu beli je....

yg ni sekaya again...tp yg ni makcik tersayang la yg buat...sedappppp...

ada satu hari tu, poli buat xtvt pengagihan bubur lambuk percuma, so, gotong royong masak bubur lambuk, staff pun dpt la jugak...sedap jugak.,...

ni cendol oleh 2 org pembuat yg berbeza...2-2 sedap....

nyum..nyum nyum.....
ada jugak buat onde-onde, pastu 2-3 jenis kuih lagi tp x sempat ambik gambar.....

rindu plak dgn suasana bulan puasa, tp sayang la sbb puasa thn ni dpt separuh bulan je...
amal ibadat pun x dpt nak buat dgn proper sangat...
apa2pun, harap2 la dapat berjumpa lg dgn ramdhan di tahun hadapan..insyaallah....


Friday, August 16, 2013

~kronologi kelahiran arissa alisha~

ok, hari ni kita sambung kisah baby arissa alisha lagi...
ate nya dapat baby baru kan...so, eksited harus lebih dari cite raya la kan..hehehe......

kalau ikut, xnak tulis pengalaman bersalin arissa kat sini...
tp sbb nnti x fair so, tulis la jugak..masa tua2 nnti kalau dah lupa, boleh la bc balik.. :)

bersalin kali ni kat hospital gov...
even check up kat ukm specialist, tp sbb bersalin kat trg,
maka, terpaksa la bersalin kat gov hosp. kat kat trg ni, private hosp sgt2 limited..
ada tu ada tp gynea nya lelaki...
so, no point la....proceed je la gov pun gov la..belum cuba belum tau kan service diaorg mcm mn...

sgt2 dilema sebenar nya, boleh jadi sedikit stress bila mikir takut nak bersalin kat gov hosp.
tp sbb xde choice, mmg pasrah je la..berdoa je moga dipermudah kan semua nya....

hari jumaat 26/7 tu, tghri tu dah start rasa contraction..
tp sgt2 la sikit je...so, xmo layan sgt...
tghri tu ajak anak2 g jalan2 umah makcik...
lepak2 kat umah makcik smpai ptg...
dah cakap kat ma, ptg ni xyah masak sbb aku nak masak nasi ayam...
ayah x berbuka kat rumah ptg ni...so, buat nasi ayam je la...
ptg tu, lepas asar, contraction makin kuat,
bgtau kat makcik, makcik tnya,

"nak g hospital ke?"
aku cakap xmo lagi...tunggu dulu la....
nak balik umah tp sebelum tu nak g market jap beli ayam...
ajmal dgn aqil plak tido, so, tinggal kan diaorg kejap,
aku g pasar cari ayam, singgah bazar ramadhan,
beli kuih muih jap since dah balik lambat ni, mesti x sempat buat kuih....

  perut i di minggu ke 39....huhuhu..melebor sangat....

jalan2 kat pasar, then dpt rasa contraction makin kerap...
call mr azam....dia kata nnti dia akan bertolak balik..
lepas beli barang, balik umah makcik, ambik anak2, terus balik umah...
masak2 sambil borak2 dgn ma...
masa ni contraction makin kerap...
tp aku boleh lagi masak nasi ayam kat dapur...
hahaha...kalau arissa malas nak ke dapur nnti, mama piat telinga tu tau...
mama ni time2 arissa nak keluar, gigih lagi masak....hahaha...

lepas berbuka, call makcik nak ajak pergi hospital...
since ayah xleh nak drive malam, mintak tlg adik aku drive anto g hospital...
smpai hospital, check itu ini, bukaan dah 3cm...
ok....so, anak2 dgn tokma balik dulu dgn mokcik..
tok ngah tlg jaga since tokma pun x brp sihat....
masa ni sedih je tgk aqil dgn ajmal...
tp x layan sgt kesedihan tu sbb sakit contraction lagi kuat...
dgn mr azam nya yg x sampai lagi dari kl, mmg sedih sgt...
tp mmg buat2 kuat je time ni...betul2 pasrah je la...

1030pm tu masuk ward, nurse bg briefing apa yg boleh dan x boleh buat...
peraturan itu ini, kalau sakit,  KENA JALAN g kaunter nurse, suruh nurse check bukaan...
ok, fine...jauh kot dr bed aku ke kaunter nurse tu aku rasa....
start duduk atas bed, contraction dah menggila....
mulut x henti2 berzikir,
menangis sorang2 atas bed tu menahan sakit....
aku xnak la g jalan kat kaunter nurse tu suruh check bukaan sbb takut nnti bukaan x banyak lagi..
kang nnti kena marah kat nurse saja je kan....
sekali tu paaaaapppppppppppppp...air ketuban pecah...
aku plak x sempat nak panggil nurse, tp ter push....
call makcik kat luar suruh masuk....
tgk2 yg dtg, guard bersama dgn nurse2..
nurse tnya kenapa, aku cakap, air ketuban dah pecah....
terus diaorg kelam kabut, sambil sorang nurse ni cakap,

"yang awak pergi panggil makcik awak tu kenapa, kan td dah pesan, kalau sakit, panggil nurse..jalan la ke kaunter nurse tu..bukan susah pun....nak kata BODOH X BODOH..."

masa ni aku pasrah je la...ko cakap la nak cakap apa pun, sakit aku bukan ko yg rasa......
terus diaorg transfer aku ke bed lain, tolak aku ke bilik utk check bukaan...
sekali tu sorang nurse ni jerit,

"terus ke LR, dah bukaan dah full dah ni"

terus la aku di tolak ke LR, sambil nurse yg 1st td tu, membebel2...
argh...lantak ko la...
nurse yg lain2 plak suruh tahan jangan push lagi....
takut baby keluar sbb time tu dah nampak kepala....

1235am masuk LR, dgn 3x teran, keluar la arissa alisha pada jam 1239am dengan berat 3.1kg...
(paling berat antara adik beradik dia)
huhuhu....
lepas bersih kan arissa, diaorg letak atas dada....
nak bagi baby cam bau mama dia, so, nnti senang kalau nak BF, dia dah cam bau mama dia...

part jahit tu mmg mencabar...
berganda2 sakit dari bersalin kan aqil...
jahitan pun banyak, nurse kata, macam bersalin anak sulung plak....
ni kes sbb aku push dulu, kepala baby dah tolak, so, terjadi la koyakan, then bila smpai LR,
diaorg terpaksa gunting sikit sbb takut baby lemas...
so,my fault jugak la kan..sapa suruh x bgtau nurse dah sakit sangat2....
merasa la 6 jahitan.....huwaaaa....nangessssss......


 1st time kuar kan tangan.....


gambar pertama lepas keluar melihat dunia.....

dalam pukul 3am, nurse dtg check bp, dia tnya lg kenapa x panggil diaorg..
tp nurse ni ok la..bukan la yg mulut laser td tu.....
aku just say sorry je la....and mengaku je la salah aku kan....

esok nya dlm pukul 7am, ada doctor dtg check, dia kata kalau xde apa2 hari ni boleh discharge....
pukul 11am, waktu melawat, tp yg boleh masuk 2 org pelawat sahaja...
kanak2 below 12 y.o xleh masuk...bising la aqil dgn ajmal kat luar sbb diaorg x sabar nak tgk baby....
nak tunggu doctor dtg check nak bgtau boleh discharge ke x mmg berjanggut...
prosedur nak discharge pun lama, kena g check jahitan dulu la, then g bayar bil, then ambik ubat...
pastu g kat kaunter nurse bgtau itu ini, baru la boleh keluar...
dekat pukul 3pm jugak la baru boleh keluar, huhuhu....

so, gitu la alkisah nya....
lepas ni kalau nak bersalin lagi, mmg kalau boleh nak elak la pergi ke gov hosp...
bukan la nak berlagak ke apa...tp pada aku, time kita sakit ni, kalau boleh kita nak layanan yang baik la kan...service tu pun penting jugak kan....
bukan la nak kata gov. hosp semua mcm ni...
mungkin nasib aku x baik dpt nurse mcm ni kan....
mungkin time korang, dpt nurse yg ok, sapa tau kan...
aku baca review, tnya pengalaman sepupu sepapat, semua kata ok bila bersalin sini..
lgpun nurse tu sound pun sbb salah aku kan..
kira nya bukan salah dia je la sbb mulut laser dia tu...

aku just bayar rm25 utk bersalin ni...
kos yang paling murah antara 3 beradik ni.....pada aku, berbaloi la apa yg aku dpt dgn membayar rm25 tu...
HOSPITAL MANA??????
sorry, aku xkan bgtau la hosp mana..kat trg ni berlambak gov hosp kan.... :)
kenkdg kita perlu jugak jaga sensitiviti kengkawan, sedara mara yg keje gov kan...
bukan la nak kata service kat gov sector ni x bagus...
skrg ni yg aku dgr, makin banyak improvement...
aku dgr, ramai je kengkawan yg bersalin kat gov hosp ni dpt layanan bagus...
tp tu la kan, kenkdg kerana nila setitik, rosak susu sebelanga....

apa2pun ni la pengalaman yang paling berharga la....
x sangka plak, 1st time bersalin kan anak perempuan, dpt plak pengalaman mcm ni...
tp apa2 pun dah ketentuan ilahi kan...
dah tertulis takdir aku bersalin kan anak perempuan yg sulung dgn gini gaya kan....
so, pasrah je la...
so, begitulah alkisah nya....

Thursday, August 15, 2013

~rumah ku syurga ku~

kes rindu nak balik kl...
rindu sangat2..nak tido atas tilam sendiri...
rindu suasana kat kl...
betul la kata org, rumah ku syurga ku...
once kita dah ada own family, rumah sendiri, bila berjauhan...
sentiasa rasa rindu kan....
statement poyo.. :)


bertabah la...bersabar la....
x lama pun lagi kan...
huhuhu...

Wednesday, August 14, 2013

~cerita raya ke cerita baby...~

xtau nak start menulis dari mana...
rasa mcm banyak cerita nak tulis,
dari tadi dok bw, cari idea nak menulis cite apa...
tp yilek..idea x jugak2 datang....
kalau ikut kan skrg ni mmg cite raya je la kan...
sana sini blogger dok buat cerita pasal raya masing2....

tp bila nak tulis pasal raya, teringat plak kat baby...
kalau tulis cite raya, cite baby..
tp xpela..slow2 kan...
ambik mood dulu utk menulis...
dah lama x menulis, otak jadi tepu nak mengarang cerita,
tangan jadi kejung sbb lama x menaip...
hahahaha...sangat poyo la ko ni ana.....

xpe2...
sabar erk...nnti2 kuar la semua2 cite ni...
insyaallah......

ok, hari ni letak gmbr ni la...
gambar 3 beradik...
dah anak 3 dah...rasa mcm x percaya je..huhuhu....


Tuesday, August 13, 2013

~berhabuk sudah & presenting our princess...~

fuh..fuh...
lap habuk dulu.....
dah lama betul tinggal kan dunia blog ni...
line internet mmg suam2 kuku,
so, mood nak berblogging mmg kelaut la...

 ok sebelum tu, nak ucap selamat hari raya aidilfitri.. maaf zahir dan batin kepada semua kengkawan, pembaca blog ni...
mana la tau kan, kot2 sepanjang aku menulis ni, ada tersalah kata, tersilap bahasa, buat korang sentap kan.... kita ni manusia biasa..mmg x lari dari buat kesilapan....

ok, next...
alkisah nya, 27 julai 2013 bersamaan dengan 18 ramadhan,
i've safely delivered a beautiful baby girl (sapa lagi nak puji anak sendiri kalau bukan mak dia kan..)
alhamdulillah, semua nya telah selamat dan segala urusan di permudah kan oleh Nya...


my 1st princess in our family....
gambar pertama selepas beberapa jam
ARISSA ALISHA BINTI NOOR AZAM HANIF melihat dunia.... :)

will update more story and pic later2 ya...
:)