Saturday, November 30, 2013

~bersawang...~

fuh....fuh......lap habuk sana sini sikit....
dah lama x update blog rasa nya...
sian plak kat blog ni..terabai plak....

haish....minggu ni tersangat2 bz la.....
even x keje, tp super duper penat...
sebelum ni asyik terperap je kat rumah...
minggu lepas, hampir everyday kot keluar rumah....

pergi sana pergi sini....
insyaallah moga apa yang di rancang kan ni akan mendapat hasil nya nanti...
insyaalllah moga rezeki berpihak kepada kami.....

dah lama jugak x menjengah blog kengkawan..
ada la jugak jengah kejap2 tp tu pun sekadar baca di angin lalu je..
huhuhu...
hari ni dan esok pun penuh aktiviti...
hopefully next monday, dapat rest sikit la...

korang apa xtvt weekend ni?
erm...g kenduri kawin mesti ada termasuk dlm list kan...
dah cuti sekolah ni, mmg kenduri kawin sana sini la kan...

oklah...nak iron baju la plak...jap lagi nak keluar dah..
hari ni ada kenduri kawin and birthday party....
jumpa lagi...insyaallah....

Tuesday, November 26, 2013

~alhamdulillah.....~

alhamdulillah.....
makin beransur sihat....
dr hari sabtu, demam on off on off...
selsema, batuk.....
tp dalam pada tu pun sempat juga jengah mom's expo kat midvallet sabtu lepas...
x membeli apa2 pun....
even tgk banyak brg murah....
tp bukan sbb keperluan, so, tanam kan sahaja niat nak membeli tu...

alhamdulillah....
makin ramai plak yg order cookies and cheese cake...
ini la yang di katakan rezeki kan..
kenkadang x terduga pun ada org nak order dgn kita...
tp alhamdulillah..dah kalau tu rezeki kita..mmg x ke mana....

alhamdulillah.....
arissa dah beransur pulih...
cuma tinggal batuk je yang x hilang lagi...
kalau nangis, kenkdg suara jd serak sbb batuk kuat sgt....
dah start balik noormal routine dia sebelum ni...
kalau x, masa demam baru ni, terlepek je.....
alhamdulillah.....



Friday, November 22, 2013

~salam hari jumaat....~

salam hari jumaat yang penuh barakah.....

2-3 hari ni badan rs x larat sgt...mungkin penat kot sbb jaga arissa...
ye la...jaga baby yang x sihat kan....
pastu makan pun terabai...minum air masak pun kurang...
semalam terus rs mcm nak demam...
hari ni kena paksa diri jugak utk minum air masak..
kalau i demam, lagi susah..

arissa now dah ok sikit la...
demam dah xde, batuk tu masih lagi la...
selsema pun dah kurang...
kesian bila tgk dia batuk...seksa sangat....
kahak pun makin hari makin berkurang...
ubat mmg bg la...
selain tu try jugak natural remedy...

skrg ni cuaca redup je kan....
bila jemur kain pun ambik masa nak kering....
kat kg, alhamdulillah x banjir lagi...
harap2 tahun ni x banjir la..

alhamdulillah, ramai plak yang meng order choc chip cookies i..
x sangka plak kan..ingat kan bukan musim raya xde org order....
alhamdulillah...rezeki.....

kena cari masa, kekuatan, bila nak start buat cookies ni...
moga semua nya di permudah kan...
insyaallah......

oklah...dah hujan la plak,
nak tarik selimut la balik... :)
selamat berhujung minggu semua...

Thursday, November 21, 2013

~wa group~

hi all.....
thanks pada yang mendoakan kesihatan arissa...
alhamdulillah..getting better...cuma batuk x hilang lagi..
kahak banyak sangat...

korang ada wa (whatsapp) group x?
rasa dgn kecanggihan teknologi zaman skrg ni, hampir semua org yg pakai hp,
mmg akan ada guna wa ni kan....

i ada la jugak 3-4 group...
family members, kengkawan, kengkawan tu semua ada,
time master, blogger, sekolah.....
and baru2 ni, last week kalau x silap...
sorang kwn ni buat group wa utk batch kitaorg form 6 tahun 2000.
satu batch dekat hundred jugak kot sbb ada 3 kelas....

mak oiii...x henti2 msg wa tu bunyi ok....
ye la...mmg masing2 dah lama x jumpa...
bila di satu kan balik di 'alam maya' ni..
masing2 x reti nak berenti bercakap....
sekejapan je, tgk2 msg dah 200++...
pernah bangun pagi tu, tgk2 900++ msg...tu pun last msg i bc pukul 11malam....
bayang kan dr 11 malam smpai 6am...900++ msg....

tp best jugak sbnar nya...
sbb dpt jumpa dgn kawan2 lama balik...
even x face to face...
tp borak kat wa pun rs mcm jumpa depan2...
sebelum ni mmg contact dgn 2-3 org je...
sekali bila ada group ni..hah..mcm2 cite keluar....
mcm2 topik yg nak di borak kan...
and of course la soalan yang paling famous,

"anak ko dah brp oran??"

hahaha....mostly anak mmg 3 org la...
kira nya ok la tu kan...
and ada jugak yg x kawin lagi...
tp xpe la...tu semua x penting...
lagipun tu semua kerja allah s.w.t...
yang penting, kami semua dpt jumpa balik...
dpt jalin kan balik ukhwah persahabatan yang terputus...
alhamdulillah....

plan nak buat gathering...
mostly mmg duduk trg...so diaorg mmg plan nak buat kat sana...
and yg area klang valley/ selangor pun plan nak buat jugak...
of course la i yg mastermind nya kan...hahaha..
tp bukan la i sorang je..semua yg duk area kl ni kot...
masing2 x sabar nak jumpa.....
sbb area klang valley/selangor ni x ramai sgt yg aktif...
so, senang la skit nak arrange...
skrg ni tgh set time semua org free....

baru2 ni diaorg ada letak gmbr zmn sekolah...
hahaha...rs mcm nak letak tp i is malu....
hahaha.....

ok, see u later...
insyaallah....

Tuesday, November 19, 2013

~random.....~

hi all...
salam hari selasa,

nak menaip tp banyak sgt keje nak kena buat sbb semalam x sempat nak buat apa sangat...
weekend baru ni full aktiviti....

so, random2 udah la ye...

1. arissa alisha demam..huhuhu..demam agak teruk la, demam, batuk berkahak, selsema..xtau dpt dr mana sbb her brothers xde pla batuk selsema....sedih sgt tgk keadaan dia...nak tido x selesa, menyusu pun kurang, semalam bw pergi klinik, doctor dah bg ubat semua, hopefully hari ni dah makin ok la sbb doctor kata kalau esok x ok lagi, kena bw g klinik balik. alhamdulillah..bersyukur jugak dgn status SAHM ni, bila jadi mcm ni, berpeluang jaga anak sendiri, x perlu nak apply leave bagai kan....

2. tgh memikirkan apa aktiviti nak buat dgn kids bila diaorg cuti sekolah nnti. skrg ni diaorg still pergi sekolah lagi, next month baru start cuti...nak kena fikir aktiviti utk di buat, nak kena fikir, foods yg nak di masak, utk breakfast, lunch, tea time, dinner, semua kena fikir dari skrg, senang mama nya nak buat...

3. hari tu ada buat choc chip cookies, then bila dah selalu sgt dok buat choc chip cookies ni, ada la plak kengkwn yg tanya, x ambik order ke? so, dengan ini, saya bukak order, sapa2 nak beli choc chip cookies ni, boleh email me at bakawali0797@yahoo.com

cookies akan di buat berdasar kan tempahan. makna nya org order baru buat, fresh from oven....

so, ni la gmbr cookies nya, update kat insta, biasa la dok main edit2... :)

so, sapa2 berminat, boleh email saya erk.....
then, dengan ini jugak, saya bukak balik order utk sapa2 berminat nak order oreo cheesecake, boleh email kat saya jugak ye...:)

4. owh 2-3 hari ni ternmpk kat fb, org dok post pasal villa nabila kat jb tu...erm..mcm2 la kan...kenapa tetiba je jadi famous erk..even dia haunted, tp kenapa 2-3 hari ni jadi famous?? i xde la bc sgt pun details of the story, ada baca kat satu link ni je..tp tu pun banyak version, biasa la kan, bila dah jadi buah mulut org ni, banyak la perisa di tambah, pedas, masin, masam, pahit, manis, semua ada....i malas nak bc banyak2 pasal cite2 yg scary ni, nnti susah nak bergerak dalam rumah...hahahaha..knowing me..penakut yang amat....last week pun ada terbc cite scary..terus terbayang2, nak buat kerja kat dapur sorang2 pun takut..hahaha...

oklah..tu je rasa nya kot...td sebelum menaip mcm banyak je idea nak di random kan....
ok, arissa dah terjaga, nak wash up dia kejap....ok, bye...



Friday, November 15, 2013

~jalan2 bukit bendera~

ok, ni kisah nak naik bukit bendera ni x plan pun...
lepas g makan nasi kandar line clear, cousin and kawan dia ajak jalan2,
bila tanya nak ke mana,  masing2 xtau..last2 decide ke bukit bendera je la...
elok gak tu, sbb mmg plan nak pegi since diaorg dah tukar train baru skrg ni kan..
tp plan u berlegar2 dlm minda i sorang je....
so, bila org dah ajak, kita pun on je la...
ajmal dgn aqil happy la sgt, plak tu ada my cousin and kawan dia yg rajin melayan,
lagi la happy.....

kitaorg mmg 5 beranak serabai sungguh ptg tu..
ye la sbb x plan nak g jalan2 kan..ingat just g mkn nasi kandar je..
i plak baru berjinak2 dgn shawl, 1st time pakai shawl ni, mmg comot sungguh2 rasa....
anak2 lagi la...hahaha...
ni kira nya 2nd time naik bukit bendera ni...
1st time dulu, masa aqil kecik lagi...


 ok, ni harga tiket ye...kitaorg dpt pakej yg 2 adults+2 children tu

 sebelum naik train..sempat lg posing....


say cheeseeeee...:)

 apa ko jeling2 ana oi....

 now dah ada sediakan teropong ni utk tgk view penang, kena bayar ni...rm1 kalau x silap...
kemain lagi excited tgk teropong....

 masing2 muka happy je....

 arissa dah lalok2 dah nak tido...kitaorg x duk lama pun kat atas tu, sbb hari dah nak gelap kan....sekadar minum2 kejap, pusing2 area situ, dah...malam tu ada pesta halloween..ajmal dan aqil dah takut2 dah tgk org pakai pelik2, hahaha..x nyempat2 ajak balik.....so, xde la sewa buggy mcm dulu....


 nampak bendera trg, harus la bergamabr dulu kan..... :)

ok, bye.....

so, itu la je kisah cuti2 kat penang,
bila ntah lagi nak balik sana....
insyaallah, panjang umur, murah rezeki nnti boleh balik lagi,
lepas ni, plan nak balik trg plak....
mmg skrg ni xde tmpt lain la kalau nak g bercuti...
either balik trg or balik penang je la...
:)

ok korang, selamat berhujung minggu semua...:)

Thursday, November 14, 2013

~makan dan makan dan makan...~

hi all,
selamat berpuasa pada yg berpuasa...
maaf, hari ni entry pasal makan2 plak..
hahahaha....

bersambung lagi cite kat penang...
kalau balik penang ni, x sah la kalau xde xtvt makan2 kan...
paling2 cikai pun, makan2 kat rumah saudara mara mr azam...
mmg best la..ye la kan..dah nama nya makan..
i nih, pantang dgr pasal makan/makanan ni...
mmg laju je la...


ni masa pegi rumah auntie mr azam, g melawat diaorg...mcm2 di masak nya....

balik kali ni, kebetulan jugak, jumpa dgn my cousin..
dia g penang sbb nak jumpa kawan dia,
so, plan2, janji keluar sama2...
dia ajak makan nasi kandar line clear..
owh..kitaorg (me & mr azam) mmg x pernah makan la nasi kandar line clear ni...
biasa la dok dgr, org kata, kalau g penang, nasi kandar line clear ni a must try...
so, bila g makan, rasa nya ok la...
tp still xleh lawan nasi kandar kg melayu...
kg melayu punya tetap no 1...
hahaha....
ni kat line clear...telur ikan..tp x ambik pun...:)

kepala ikan..pun x ambik...ambik gambar je..hahaha...

mine....and of course la licin lepas tu..:)

aneka lauk pauk....

muka kelaparan....

then ada bbrp kali ntah...3 kali kot, g makan nasi kandar kg melayu...
yg g sendiri pun ada, g dgn PIL pun ada, g dgn biras i pun ada...
hah..3x la tu....


kari kepala ikan, FIL ambik...rm12 je kalau x silap..murah kan..

nasi kandar kampung melayu tetap di hati...

my biras, dia suka nasi kandar kg melayu ni...
tp kata nya xleh kerap sbb tiap kali lepas makan mesti dia ngantuk..
hahaha..ntah la..kitaorg rs ok je...xde plak ngantuk bagai kan...

then, ada jugak g breakfast kat pasar taman tun sardon...
wow wow wow wow...sini xyah cite la kan....
mmg mewah dgn variety of food...
as usual la, i mmg ambik serabai la...
apa2 pun serabai taman tun sardon tetap di hati...
hahahaaaaaa....

serabai dan murtabak...

kuew teow goreng....sedao gak ni...

nasi kandar merlin pun pergi..
tp mr azam kata dah kureng taste dia...
apa2 je la bang..i rasa ok je...:)

then, kitaorg try jugak makan satu tmpt baru,
roti canai transfer road..
ni atas suggestion my biras,
dia la yg ajak mkn sini...
to us, biasa2 je roti canai dia...
tp mmg ramai org...
siap ada jumpa member lagi yg dtg bercuti dr kl...
hahaha...
what a small world kan...

mintak kambing tp xde plak..huhuhu..

seronok dapat makan ye..


tp balik kali ni x g makan pasembor..
ni sbb ms g umah auntie mr azam, dia dah belikan siap2 utk kitaorg...
so, sbb dah rasa, mmg x pegi la...
and x pegi jugak makan mee  sotong kat  padang kota lama...
and kempunan jugak nak merasa laksa janggus..
biras dah janji nak bw pegi, tp end up cancel sbb dia ada hal plak..
xpela..next time la....


 ok, ni i list kan tempat makan kat penang yg selalu kitaorg makan, and wajib makan bila balik :-

1.nasi kandar kampung melayu-lokasi ayer itam. kat bawah flat kampung melayu..
2.nasi kandar merlin-lokasi kat hotel merlin-kat town
3.nasi kandar beratur-lokasi refer SINI..
4.roti canai-aragyll road
5.roti canai transfer road
6.nasi kandar line clear-lokasi tgh2 town, x jauh sgt dgn masjid kapitan tu....
7. pasar pagi taman tun sardon-lokasi kat taman tun sardon, gelugor. mcm2 boleh dpt kat sini.
8. restoran hameediyah
9. nasi beriani mubarak-lokasi kat sungai pinang. bukan kedai, dia kawasan rumah2 tepi jalan...


nak lagi senang, klik je label penang kat sebelah kanan ni,
korang jumpa la tmpt2 makan yg i pernah share sebelum ni...

ada org kata, penang ni syurga makanan,
ada yg sanggup even bukan org penang, tiap2 tahun, at least sekali,
akan dtg penang semata2 nak makan....
to me, setiap negeri ada makanan unik masing2,
so, ikut tekak org jugak la..
ada org mungkin tekak dia mmg nak mknan pantai timur je..
ada org mmg langsung xnak rs makanan negeri lain, suka makanan asli negeri dia je..
terpulang la kan..masing2 punya tekak...

balik dari penang, terus start puasa...
isnin & khamis...sbb rs mcm berat naik bagai di pam2 ms duk penang...
ye la kan..asyik makan je...:)










Wednesday, November 13, 2013

~bercuti di penang..~

ok, baru nak up entry pasal penang,
last month, kitaorg balik penang...
saja balik sbb nak kenal kan arissa dgn saudara mara belah mr azam...

actually, mr azam kena ambik "block leave",
ok, pegi google sendiri apa block leave tu,
so, alang2 balik je la penang sbb xtau nak ke mana lg kan...
nak g cuti2 mmg xla kan...
so, balik la ke penang...

balik hari sabtu, balik kl plak ahad next week nya tu..
bapak lama kan duk sana..
puas makan nasi kandar...
nasi kandar kg melayu tu ntah brp kali dok ulang...
ada sekali tu pegi dgn PIL, diaorg siap order kan kepala ikan lagi..
huhuhu....

tp ada jugak la a few places x sempat nak g makan...
and ada jugak tmpt yg kami baru 1st time pegi....
tp xpela..tu pun rs puas hati sgt...

so, as usual la, balik penang, mandi kolam, main tennis adalah perkara wajib bg kitaorg..
sbb duk kat kondo SIL ni, semua facilities tu ada, so, tumpang sekaki la kan..:)
ok, hari ni letak gmbr mandi manda je la...:)
later2 kita cite pasal makan2 kat penang plak ye...






makan2, lepak2, tenang kan minda yg tgh serabut ni..alhamdulillah...
even x dpt g duk hotel bagai pun,
sesekali keluar dr kl, dah tenang sikit rasa...
hahaha...ye la...even x keje pun, stress jugak tau...
stress bila mikir nak masak apa utk family...
hahaha...

Tuesday, November 12, 2013

~jeruk madu pak ali~

hi all....
hari ni nak cite pasal jeruk madu pak ali...
cite2 lain masa cuti2 kat penang, ikut turn la yea...
up cite ni je la dulu...

hari khamis tu, bgtau mr azam nak g cr jeruk...
so, ke chowrasta la kita...bgtau kat mr azam nak cr jeruk pak ali...
google tgk xde plak kat kwsn chowrasta, erm...dah smpai dah chowrasta,
nak xnak kena la beli jugak kan, mr azam xkan nya nak pegi pusing2 lagi tmpt lain...
pusing2 cr parking, hujan plak, mr azam nampak jeruk aishah,
dia suruh je beli situ sbb ada parking nearest dgn kedai tu....
tp i xmo...pusing2 lagi, tgk2 ada parking kosong depan sikit dr chowrasta tu...
turun2 tgk2 rupa2nya depan kedai jeruk madu pak ali ni...
hahaha....alhamdulillah, rezeki kan...

sampai2 tu, tanya dia, nak ambik sendiri, campur2 bleh x,
staff dia kata xboleh, ambik je yg dah siap2 packing2 tu...
ok, fine...ms dok memilih tu, ada staff dia tgh nak bancuh jeruk ke buat apa ntah...
betul2 depan kedai tu, so, bila i duk mundar mandir tgk jeruk ni, muka dia masam je..
sbb mcm menghalang kerja dia,
sbb awal2 tu i dah kena sound, 'tepi sikit boleh, nak lalu ni...'
ok fineeeee.....
so, beli la jugak kan...ambik yg siap dah packing tu...

then balik rumah, up kat fb pasal jeruk ni, ada lg yg order...
so, plan nak g yg kat sungai nibong je la..dekat sikit dgn rumah SIL ni..
tup2 masa pergi ke seberang, nmpak kat permatang pauh kalau x silap, ada jugak kedai ni..
so, singgah sini beli terus...yang kat sini, staff sgt2 friendly,
baik2 senyum, mesra pelanggan....

my MIL kata, dia selalu beli kat penang road jugak tp bukan area chowrasta ni,
apa ntah nama kedai jeruk tu..
situ ok jugak katanya, murah sikit dr pak ali ni....
so, lepas ni boleh la try yg situ plak,
kitaorg mmg x makan jeruk ni, biasa beli utk org kirim je la...
korang suka jeruk x???





 ni kedai yang kat chow rasta...



price list....





Monday, November 11, 2013

~hujung minggu...~

salam hari isnin,

camna hujung minggu korang, kitaorg plak, very packed...
sabtu tu, lepas masak breakfast, pegi pasar, then singgah rumah PIL,
melawat MIL yg x brp sihat...
then balik rumah dah ptg, mmg x buat apa sgt la..
malam tu mr azam ada dinner and i just masak simple2 je utk kitaorg bertiga...
masak mee rebus trg style... :)


then hari ahad, dah rasa dah mesti penat sbb nak kena attend 2 event...
satu nya, ada meet up utk International Babywearing Week at Putrajaya...
even x kenal sapa2 sgt kat group tu,eh..kenal sorg je..ms roshilla...
rs sangat nak join sbb nak try ssc...
yes..now dok aim ssc...:)
alhamdulillah, dpt jugak test semalam....
so, mari lah kita penuh kan tabungan kita...huhuhu...

so, pagi semalam, gigih semuaorg bangun awal and terus shoot ke putrajaya..
diaorg buat kat lake club putrajaya....
so, ms sampai tu, x brp ramai org lagi,
best la dpt test lama2 sikit jenis2 wrap yg ada kan...
dpt jumpa otai2 dlm baby wearing ni....
kongsi ilmu...
pergh...best gile rasa nya, lepas ni mmg nak join la event2 mcm ni...
sbb best...and diaorg ni helpful sgt....
banyak sgt xtvt diaorg buat...satu nya cabutan bertuah...
hahaha..mengharap jugak sbnar nya, mana tau dpt RS ke....
tp sbb nak balik awal, so, cabutan yg awal2 je la dpt tau no naik ke x...
lepas tu xtau la..since kitaorg duk situ, ada la cabutan jugak,
tp xde pun no kitaorg naik..huhuhu...
pukul 1130, diaorg announce utk budak2 masuk coloring contest...
mr azam bleh plak tnya ajmal, nak masuk ke x,
of course la dia nak kan...nak tunggu coloring contest start pukul 12,
end up pukul 1 kitaorg balik sbb nak pergi attend wedding....
masa tu diaorg x announce lg pemenang utk coloring contest tu..
ajmal tanya, kenapa nak balik dah, diaorg x bg hadiah lg...
hahaha...terpaksa la explain lebih2 sikit biar dia x buat perangai...
alhamdulillah, dia ok je when we promise nnti we bw lagi dia masuk coloring contest...



 usha2, je..jeling2 je dulu...:)
 kak shida, ajar mcm mn nak pakai ssc...yg i try ni from snuggababy....


 kak liza from snuggababy buat giveaway...tp x sempat nak join sbb nak balik..huhuhu...

 ni aktiviti utk kids, sand art...suka la ajmal dgn aqil buat.....

 ni tuk coloring contest...tgh dgr penerangan la tu..kusyuk....







color nak jgn x color...hahaha...

balik je dr event ni, terus bergegas ke ampang, wedding officemate mr azam...
balik dr wedding, semua kepenatan..
belum smpai rumah, ada cousin mr azam call bgtau nak dtg...
so, bg kids rest, mr azam and me kemas rumah kejap,
cousin mr azam dtg, diaorg ajak kuar makan..
so, ke ana ikan bakar petai....
balik rumah, semua kepenatan, kitaorg tdo awal la...
sangat2 penat....
hari ni mau rehat puas...:)



Friday, November 8, 2013

~jumaat pertama...~



salam jumaat dan selamat pagi...

jumaat pertama di tahun 1435H, moga hari ini lebih baik dari semalam.....



selamat berhujung minggu semua.......



Thursday, November 7, 2013

~tidur berasingan...~

hi all, salam hari khamis,
tajuk penuh spekulasi kan..hahaha...
xdelah, skrg ni, baru je minggu ni,
both of us (me & my husband), decide utk tidurkan ajmal dan aqil kat bilik diaorg...
rumah ni ada 3 bilik, tp jenis rumah lama, yg toilet atas kat luar, dalam bilik master xde toilet..
sebelah bilik master, bilik no 3....
blkg, bilik no 2 dan toilet...
sblm ni ada tanya ajmal, dia nak bilik mana,
kata nya nak bilik no 2 tu...cat color dark blue...
gigih la mr azam cat bilik tu, end up, xnak pun tido situ...
masa tu x tegas lagi, so, xpela..biar je la dia tdo sekali dgn kitaorg pun...
then, ms pregnant hr tu, buat perjanjian dgn diaorg,
bila baby keluar, abg2 kena tido bilik sendiri...
tp x jugak..nak jugak berkepit tido dgn kitaorg...

baru2 ni, dah mmg tekad, tanya diaorg betul2 nak tido bilik mana,
ajmal kata bilik no 3...
so, kemas2 sikit mainan diaorg sbb bilik tu kitaorg letak mainan diaorg...
then masukkan tilam diaorg kat situ...
letak glow in the dark tu bagi nmpak menarik sikit...

malam pertama,
ok la..ajmal ok je, tp aqil yg x ok...
tgh malam, dia masuk bilik kitaorg mintak air masak..
padahal dah letak air masak siap2 kat tepi tilam dia....
lepas bgtau air masak dah ada kat tepi tilam dia, terus dia masuk bilik dia dan tido sampai ke pagi...
alhamdulillah.....

malam kedua,
bergaduh...sorang nak tutup pintu, sorang xnak tutup pintu...
sampai la i pasang kan table lamp & tutup pintu, baru la ok...

and utk malam seterus nya ok la...
dah xde rengekan or apa2 masalah..
cuma ada la diaorg cakap,

"mama, panas la..nak tido bilik mama bleh..nak air cond"

hahahaha....so, kitaorg x on pun aircond..
makesure diaorg tido dulu, baru on kan aircond....

hopefully berterusan la mcm ni....
lgpun diaorg dah besar kan...
nnti lagi lambat train diaorg, lg banyak masalah plak yg timbul...
moga2 di permudah kan semua nya...insyaallah.....


dua org cinta hati mama dan papa....

Wednesday, November 6, 2013

~welcome back....~

hi all.....
salam hari rabu...welcome back to normal routine...
actually last sunday lagi kitaorg dah balik kl...
cerita cuti2 kat penang, later2 ye...
hari ni ada banyak kerja sikit utk di settle kan....

hari ni aqil dan ajmal exam...
1st day, ada 3 paper...so, dari hari isnin malam n yesterday,
mmg x ke mana2 pun....
duduk rumah, ajar diaorg....
ceh...anak baru tadika kan tp beriya bagai buat revision..
hahaha...tp kena la kan..even tadika pun, kena la train dari awal...
nak exam, kena study..hah gitu.... :)

hari ni jugak exam spm dan stpm bermula kan..
good luck utk my cousin yg akan menduduki peperiksaan stpm hari ni..
jawab molek2 deh bad....
moga kejayaan menanti anda... :)

hari ni jugak hari penting utk saya...
kenapa?
jeng jeng jeng...
biar lah rahsia dulu...
later2 baru cerita ok.....

so, semoga hari ini membawa 1001 kejayaan kepada kita semua...
insyaallah....

Friday, November 1, 2013

~arissa alisha 3 bulan~

salam jumaat...sekejap je masa berlalu kan, hari ni dah jumaat dah.....
ok, hari ni nak cite pasal arissa alisha...anak perempuan kami....
alhamdulillah, dah 3 bulan dah umur nya....
baru 3 bulan, tp dah mcm2 ragam yang keluar......
baru2 ni g check up utk 3 bulan...

perkembangan terkini;

berat-6.5kg
x meniarap lagi
tengkuk masih x tegap lagi..tp kalau baringkan dia, dia try to push up kepala dia....
tp masa check up hari tu diaorg kata xde apa pun, ok je kalau x tegap lagi...
dah pakai pampers saiz M...ni since 2 bulan hari tu lagi....
eh..x cecah 2 bulan pun lg dah tukar ke saiz M sbb saiz S mcm ketat je...
baru2 ni pakai drypers, utk stok bulan ni saja tukar ke huggies...
but huggies ni, sometimes dia leaking kat tepi tu...sometimes ok je...
suka bersembang....amboi cik mek arissa kita ni..suka bebenor bersembang...
suka sgt kalau kita agah2 dia....bukan main rancak lagi...
nmpak gaya mmg menurun gen mama ni..kuat sembang...hahaha...
then dia dah pandai tgk  tv....i mean kalau letak depan tv, dia boleh tgk tv x kelip2...
so, ms tu boleh la berkejar buat kerja2 rumah kejap...
tp x lama la bertahan...dlm setgh jam gitu je...lepas tu kena layan dia sembang balik...
dulu awal2 dia layan cite kartun je..kalau tgh siaran movie or selain dr kartun, dia x layan sgt..but now, semua cite dia layan...hahaha....

 dia ni x camera friendly sgt...kalau tgh senyum, tetiba tgk mama pegang kamera nak ambik gmbr, terus buat muka masa....huh....

 tgk tu..muka masam lagi....

eh sorry..lupa nak rotate...yg ni boleh la...senyum x ikhlas....hahaha....

ok, selamat berhujung minggu semua,
sure isnin ni ramai org cuti kan sebab selasa PH...
apa2 pun, selamat bercuti semua,
pada yg nak balik kg, g bercuti tu, berhati2 di jalan raya ya...:)