Tuesday, December 31, 2013

~kisah suka duka 2013 & impian harapan 2014~

assalamualaikum dan selamat pagi....
alhamdulillah, di pengakhiran hari pada 2013 ini,
di iringi dgn cuaca yang redup, (at my area lah..)
bersyukur kerana masih lagi di beri peluang bernafas di bumi allah s.w.t ini.....

cerita pasal kenangan dan impian...
semua org ada kenangan dan impian....
cuma impian tu sama ada di realisasikan ke x je....

bila org tanya, what is the best thing happened to you in 2013?
sudah tentu lah tercapai impian, nak dapat baby girl, dan juga dapat master...
rasa mcm mimpi...

dapat baby girl, 
semua tu ketentuan allah, kita hanya boleh merancang..
allah yang tukang bagi nya....
kita boleh berdoa dan terus berdoa....
alhamdulillah...doa di makbul kan....

dapat grad master..
juga rasa mcm mimpi..
sbb x pernah terfikir akan pergi sejauh ini..
dr kecik dulu mmg x pernah termimpi utk dapat kan master...
rasa nya sampai degree pun dah cukup...
but alhamdulillah, dapat melangkah tinggi sedikit.....
walaupun banyak kisah sedih di sebalik kegembiraan ini...
tapi xpelah....
allah itu maha adil...allah maha berkuasa....
ada hikmah di sebalik apa yang telah terjadi....
apa2 pun bersyukur sbb di beri peluang untuk sambung belajar sampai ke tahap ini...
terima kasih yang x terhingga pada mr azam yg banyak support,
x lupa jugak utk ahli keluarga yang banyak membantu di saat susah dan senang.....

and kisah duka pulak ada la jugak...
tp yang boleh cite, yang ni la....

kisah kami accident...
antara kisah duka yang x mungkin akan luput dari ingatan...
bersyukur jugak sbb tu allah hanya uji sikit je...
kalau allah uji lagi banyak mcm mn agak nya....

untuk tahun 2014 ini,
i wish utk capai apa di impikan...
semoga semua nya berjalan dengan lancar...
moga career baru ini akan memberi sinar untuk kami sekeluarga....
insyaallah.....

nnti nak letak dream board kat sini lah..
senang sikit..biar gambar berkata2...:)

harapan utk tahun 2014 ini,
moga dapat menjadi/membuat apa yang lebih baik daripada 2013....
moga dapat tingkatkan keimanan, perbaiki kelemahan serta kekurangan diri..
kena sentiasa beringat...tidak ada yang sempurna di dunia ni
moga kehidupan kita mendapat keredhaan Allah swt . InsyaAllah ....




selamat tahun baru 2014 untuk semua pembaca blog ini...
jumpa lagi esok, insyaallah... :)

Monday, December 30, 2013

~kat mana nak beli pampers murah...~

hari tu, office mate mr azam ada bgtau, ada kedai pampers murah...
so, ingat nak try la untuk arissa kan...
skrg ni arissa gilir2 pakai huggies or drypers...
mmg dah kena pakai saiz L sbb saiz M dah ketat sgt2....
sian tgk dia pakai saiz M tu....se'eh semcm je....
hahahaha...

so, kami pun pergi la terjah kedai tu..
lokasi, blkg giant taman melawati...
kan blkg giant tu ada banyak shop lot kan..hah situ la...
korang masuk ke jalan nak ke giant tu,
then terus sampai hujung, pastu bila sampai simpang 3 tu,
ambik kanan...
korang akan nampak kedai pertama sebelah kanan korang..
kedai pampers murah...
eh lebih kurang mcm tu la nama kedai dia...
x ingat la..
lupa plak nak snap signboard kedai tu....






kedai ni xde la pmapers jenama huggies, mamypoko, drypers semua kan..
tp dia ada jenama pureen....
pureen yg merah and yg plastik biru tu...dua2 jenis tu ada....
pastu ada grade plak,
grade A, B, C....
so, lepas tgk2....
kitaorg decide ambik satu brand ni...
rm38.50=100 pcs



dah 2 hari pakai kan untuk arissa...
so far nampak ok la...
xde la rashes ke apa...

ingat nak ambik jenama pureen tu...
tp stock xde plak...
xpela..try je la yg ni....
ni ambik gred A...
kalau gred B murah sikit la...
and kualiti pun kurang la skit...

kedai ni bukak isnin-sabtu...
tutup pukul 9 malam, bukak nya pukul brp ntah..x ingat plak..padahal dah tanya...huhuhu...

ingat nak pakai kan washable pampers utk arissa...
tp terlupa plak letak kat mana...
hari tu dah simpan elok2 dalam kotak,
pastu x ingat letak mana kotak tu...
mungkin dah naik kat loteng atas rasa nya...
huhuhu...

so, sapa2 yang rasa nak try pampers yg murah ni,
boleh la terjah kedai yang di maksudkan ni...
sharing is caring kan....:)

ok...jumpa lagi esok, insyaallah...


Friday, December 27, 2013

~kisah anak2~

salam hari jumaat.....
lama nya alahai x menulis blog...
rindu nya nak menulis mcm dulu2...
hari2 ada cerita....
skrg ni bukan xde cerita...
cuma masa je terhad sikit....
:)

my kids skrg pun dah makin membesar...
rasa mcm baru je lagi lahir kan diaorg....
since dapat arissa ni, rs dah jarang cerita diaorg keluar kat blog kan..
bukan blog je, ig, fb pun sama...
asyik2 muka arissa je...
:)
hehehehe....
ok, hari ni kita cite pasal ajmal dan aqil plak...

ajmal,
alhamdulillah, boleh di harap menjaga adik2....
selalu la dok agah2 arissa,
and arissa plak, kalau tgk ajmal, mesti sengih2 je...
manja sgt....:)
hati lembut mcm tisu...hahahaha
dah pandai membaca....
kalau 3-4 bulan lepas, risau sgt tgk dia...
mcm x reti apa2..
but alhamdulillah, tetiba je tgk dia makin rajin membaca...
buat maths yang simple2, tambah tolak tu dah boleh dah.....
dalam rajin dia, ada jugak part malas dia...
but alhamdulillah, mana yg dia x brp suka nak buat tu,
aqil yang buat.....


aqil,
erm....
talk active...
dah la suara nyaring macam mama
kalau arissa tido, dgr suara dia dalam bilik tu, arissa boleh terjaga...
sgt rajin, kemas, sentiasa nak nmpak smart je...
perkembangan kat sekolah, mcm biasa je...
prestasi dia x mcm ajmal masa ajmal baya dia dulu...
but, x kisah sgt sbb dia masih budak2,
xnak la push sangat....
dia sangat 'keras', keras hati.....
tp dalam pada keras hati tu pun....
manjajugak ini budak....
tp dia manja dgn mama je,
asyik nak berkepit dgn mama je.....
tdo pun kadang2 masuk bilik mama, cari mama...
dpt space sikit pun xpe la..janji sebelah mama....
hahahaha...
rajin pun ye...
selalu tlg mama,
kalau mama masak cake, biskut
mmg cepat je offer nak tlg....

alhamdulillah, di kurniakan 2 orang anak lelaki yang saling melengkapi antara satu sama lain...
ajmal dan aqil, walaupun keluar dr perut yg sama,
tp dua2 mempunyai karakter yg sangat2 berbeza....
dan karakter itu la saling melengkapi...
alhamdulillah...bersyukur pada mu ya allah.....
best jugak bila ada anak rapat2 ni...
sbb diaorg sgt close.....

cuma x tahan bila aqil suka kacau ajmal
ada je yg dia nak usik ajmal..
sehari kalau ajmal tu x nangis, x sah la....
dek kerana di kerjakan oleh adik nya....

2 orang cinta hati mama.....semoga menjadi anak yang soleh, berjaya di dunia dan akhirat... abaikan mama nya yg selebet tuh... :)

*tetiba plak rasa sayu....hahahaha..


Monday, December 23, 2013

~tragedi itu...~

citer tertunggak...
dah lebih 2 minggu dah terjadi pada kami...
tp xpela..tulis jugak kat sini utk di buat kenang-kenangan....

2 minggu lepas, hari sabtu tanggal 7 dec 2013,
kami satu family ke jb, ada undangan perkahwinan....
bw ma dgn ayah sekali...
pergi nya 2 kereta, satu lg kereta makcik...

on the way balik ke kl,
5 km sebelum exit sedenak,
di km 35.3 plus highway menghala ke kl....
ma dgn aqil duduk middle row,
me, ajmal and arissa duduk 3rd row...
ajmal dlm car seat...
actually, sblm tu arissa yg duduk dlm tu,
tp sbb dia nak menangis nak menyusu,
so, i ambik dia, pangku and bf kan dia...
ajmal plak dr row tgh, pindah ke row blkg, duduk kat car seat and tido...
i dgn arissa plak tido jugak..
letih sgt rs nya.....

baru je dlm 10 minit rasa nya lelap kan mata,
tetiba, terkejut sbb mr azam brek and rs kereta kitaorg di rempuh...
i dah jerit, "ya allah, abg, kenapa ni"...
mr azam kata, "ada org langgar kita..."
but i tgk ms tu mr azam still steady je bw....
then sekali lg i rs lg sekali di rempuh...
2x di rempuh dalam sekelip mata....
i dah nangis masa tu..

arissa menangis sbb i menjerit,
dia terkejut agak nya,
ajmal plak terjg dr tido, sbb di rempuh tu, badan dia tertolak ke depan..
but alhamdulillah kepala dia je kena seat....
and i pun mmg kepala terhantuk kat seat jugak....

aqil kat middle row, mmg ma pegang...
kalau ma x pegang mmg jatuh ke lantai la....
sbb dia tido baring terus kat seat....bukan tido sambil duduk...

nasib la gap 3rd row dgn middle row tu x banyak, so, kitaorg x tercampakke hadapan sgt...
mcm ma, sbb middle row dgn 1st row tu luas,
dia terpaksa tahan diri dan pegang aqil kuat agar x tercampak ke hadapan....

mr azam berhentikan kereta kat tepi,
then ayah dgn mr azam keluar...
i dah meraung kat dlm kereta....
tgn terketar2 taip kat WA group adik beradik, bgtau kitaorg accident..
kereta makcik dah ke depan dah....

then i pun keluar tgk kereta yg langgar kami tu...
kata pemandu,
"mintak maaf bang, saya dah brek tp mcm x makan je brek tu..saya brek la lagi sekali"
ms tu nmpak ada ambulan....ada tow truck....
rs nya x smpai 10 minit kot accident tu berlaku,
tp ambulan dan tow truck dah ada kat tmpt kejadian...
penumpang dlm kereta yg langgar kami tu ada yg cedera...
diaorg dr klang kalau x silap...
menghadiri kenduri jugak....

ms tu hp mmg berdering la...
baik hp ayah, hp i....
semua nak tau cite kan sbb lepas je tulis kat group wa tu,
terus dah x tgk msg dah...sbb dok meraung je..hahaha...
apa yg i duk risau, takut kereta xleh jjalan....
sbb teruk sgt keadaan kereta kitaorg....

bumper blkg mmg habis terus,
tayar spare tu jatuh bergolek di tgh jalan,
ayah g kutip....
mr azam g ambik bumper yg jatuh, bw ke tepi jalan....
mmg sedih sgt tgk keadaan kereta kitaorg....
tu la our 1st hand car yg kitaorg beli since kawin...
no plate pun di tempah khas sempena our wedding date...
sayang sgt2.....sedih bila tgk kereta jd mcm tu...

bincang2 dgn driver kereta yg langgar kitaorg tu,
1st2 dia nak bayar,
but my brother suruh pegi buat report jugak....
masalah plak bila ekzos patah...
mr azam dgn ayah cr tali,
ayah jumpa dawai tepi jalan, mr azam guna tali tag ofis dia...
so, ikat la ekzos tu...
org tow truck xyah cite la...
asyik la dok push2 suruh kitaorg tow kereta bw bengkel diaorg...
tp kitaorg mmg xnak la....

so, lepas ikat ekzos, nak g buat police report plak...
kitaorg exit sedenak, patah balik ke kulai, nearest police station...
so, janji dgn kereta makcik nak jumpa kat police station terus,
smpai2, xleh nak buat report sbb xtau km brp...
polis kata takut kereta lg satu tu buat km x sama dgn kitaorg,
nnti jd report yg berbeza...
ms tu dah frust sgt...dah la badan penat....
terkejut lagi....gigil2 lagi,
i asyik la nangis je.....
lepas solat maghrib, kita org decide nak buat report kat police station kat kl je....
ms nak balik, polis tu panggil mr azam,
dia kata, ada maklumat org inform, kat mn km tu...
alhamdulillah, dpt la buat report....

pung pang pung pang...
dekat pukul 8 kalau x silap,
baru la kami bertolak balik kl....
alhamdulillah, selamat smpai kl kul 1130 malam tu....

mmg terkejut sgt2...
x sangka kejadian mcm ni menimpa kat kitaorg...
this is 1st time terjd mcm ni pd kitaorg.....
2-3 hari i jd mcm fobia nak naik kereta...
rs mcm takut..
but alhamdulillah, lepas tu dah ok je....
ma sentiasa pesan. istghifar banyak2...
bersyukur sbb xde sapa yg cedera or kehilangan nyawa...
kereta tu boleh baiki, tp nyawa???
bila ma kata gitu, sedikit sebanyak rs ok sikit....
i mungkin terasa sgt sbb duduk 3rd row kan...

kereta hntr direct to distributor...
alhamdulillah, semua nya di permudah kan....
2 hari lepas, org bengkel call bgtau kereta insyaallah khamis ni siap...
and diaorg bgtau, masa nak pasang ekzos,
rupa2 nya ekzos patah terus dr depan ke blkg...
sebelum ni ingat yg belakang je patah nya....

kenkdg kita dah cukup berjaga2,
tp kena jugak atas kelalaian org lain....
apa2pun bersyukur...alhamdulillah kitaorg semua x apa2...

ayah kata,
"alhamdulillah, azam x menggelabah ms kena hentam yg pertama tu...dia brek slow je sbb xnak kena kereta depan.."(ms tu depan kami ada myvi),
kalau x, mmg teruk la kami..depan belakang...
alhamdulillah jugak mr azam boleh control kereta, x rempuh divider (sbb ms tu kami di lane kanan)...
i ms 1st kena hentam tu, ingat kan bus lane sebelah yg rempuh kitaorg....


Photo: km35.3 hghwy plus jb-kl,7/12..kereta ku dilangar

ni our car..klau tgk mcm ni xde la teruk sgt..tp in reality...uwaaaa......sedih....

Photo: km35.3 hghwy plus jb-kl,7/12..kereta ku dilangar
ni plak kereta yg langgar kita org.....kereta wira....

apa2 pun mmg betul2 akan di jadikan kenangan yg x dpt di lupa kan la utk kitaorg sekeluarga...
terima kasih pada ahli keluarga yg banyak menolong, dari awal kami accident, hingga la ke kereta nak di hantar ke bengkel....


Friday, December 20, 2013

~kelantan corner~

hi u all...
salam hari jumaat....
sekejap je kan...dah jumaat...tup tup nak masuk thn baru plak......

ok, hari ni cite pasal kedai makan...
mmg lama dah la x makan kat luar..
since jadi housewife ni, mmg hari2 masak la...
jimat skit kan....

kebetulan satu pagi minggu ni, kami nak ke putrajaya...
awal2 pagi dah nak kena ada kat sana....
so, otw, mr azam tnya nak breakfast kat mana....
suggest g sini la...
sbb dah xtau nak g mana...
melencong skit la....tp xpe la kan..sekali sekala...
lokasi nya kat kg dato' abu bakar baginda..
x jauh dr kak mah nasi dagang tu....

actually dah lama dgr pasal kelate corner ni....
bila dok bw ada yg cite pasal warung ni..
tp x pernah berkesempatan nak pegi....
ada satu pagi tu kami ada hal kat putrajaya,
pagi2 nak kena ada kat sana, so, singgah la kejap sini utk mkn kan....


 ni la warung nya....org ramai gak..tp x la seramai kak mah nasi dagang tu...


 mine, nasi kerabu...share dgn ajmal dan aqil sbb nnti kat putrajaya ada makan2 jugak..ni sekadar alas perut je la....

nasi dagang, mr azam punya...tp dia x suka sbb beras merah...hahahha...
dah terbiasa makan nasi dagang trg beras putih kan.....
padahal i rs sama je kot rasa nya..
tp..i but x brp suka nasi dagang beras merah ni..
hahahaha....

taste, not bad...
boleh la.... :)

oklah, nak g mandikan arissa plak....
dah lambat ni...merengek2 dah tu..
babai...

Thursday, December 19, 2013

~arissa alisha- 4 bulan~

hai u all....
pekhabar....
rindu nya nak menulis...
huhuhu...

hari ni warm-up dgn cite arissa alisha ni....
2 minggu lepas, bw dia g check up 4 bulan...
check up 4 bulan xde injection kan...
so, just timbang berat, ukur lilit kepala, and dia tnya perkembangan baby...



so, 2 minggu lepas, 4 bulan, berat dia dah 7.2kg
perkembangan terkini, expert main air liur...
hahahaha...
dia dah boleh pegang mainan....
suka tgk chandelier....
so, kalau nak bg dia ralit kejap, letak bawah chandelier, bertahan la kejap....
x meniarap pun lg...tp kalau letak atas bantal tinggi skit, dia dah boleh angkat badan ke hadapan....
baring pun dah berpusing 180'....

erm..tu je la kot perkembangan terkini...
oklah u olllsss..jumpa lagi esok..
insyaallah... :)

Thursday, December 12, 2013

~menyembur......~

arissa skrg ni dah start main air liur...
bukan la baru lagi...dah dekat sebulan dah....
lately makin ketara plak...
mama jadi pening sbb rambut makin banyak gugur...
hahaha..pernah x dgr org cakap,

bila baby start main air liur,
rambut mak nya akan gugur,

padahal, dulu i pernah tanya paeds, 
paeds kata xde pertalian pun...
hipotesis langsung x wujud...
hahaha...kemain ko ana...hipotesis bagai,
nak buat persamaan statistik plak...
nak sambung PHD ke????
hahaha....ops...tersasar sudah cite nya.....


tgk tu..penuh air liur sekeliling mulut...
baru lepas menyembur....
skrg ni kalau keluar, mmg kena bw towel kecik...
nak lap mulut dia....
x comel la awak mcm ni arissa oi.....
huhuhu.....

Wednesday, December 11, 2013

~11.12.13~

nice date kan hari ni...
even jatuh pada pertengahan minggu, ada jugak yang melangsungkan pernikahan pada hari ni...
sbb nak tarikh cantik...
pada i, x kisah pun...terpulang pada individu la kan....

erm..dalam folder, banyak gambar2 yang menanti utk di buat cerita..
tp kekangan masa yg terhad,
xpela..hopefully esok dpt buat entry yang best2 sikit...:)
kalau boleh malam ni nak buat entry utk seminggu terus...
hahahaha...boleh ke nih ye...
insyaallah...semoga di permudah kan...

pada kawan2 di luar sana,
x kisah la apa jua yang anda lakukan, semoga anda sentiasa beroleh kejayaan...
amin.....

Tuesday, December 10, 2013

~fuh...fuh...fuh....~

fuh fuh fuh......lap habuk2 yang bersawang kat blog ni...
hahahaha....susah bebenor nak konsisten skrg ni...
ada je keje yang nak menghalang dr menulis blog...

ala ana weh.....
kalau betul2 pandai manage kan masa tu, boleh je buat..
jangan cari alasan la.....
:)

ok, skrg ni fasa tgh menenang kan diri...
masih trauma dgn perkara yang menimpa kami baru2 ni..
(later2 nnti i cerita)

then sibuk nak uruskan hal "itu"
but alhamdulillah...allah permudah kan semua nya...
terima kasih ya allah....

ok, kalau sempat i jenguk rumah u allsssssss....
kalau x, malam nnti erk...
stay tuned.. :)

Thursday, December 5, 2013

~musim hujan...~

alhamdulillah....banjir kat kg dah surut....
bhgn dapur rumah pun dah cuci semua...
terima kasih kepada adik beradik, sepupu sepapat yang ada kat kg,
yg tolong uruskan perihal banjir kat kg...

bila dah musim2 hujan ni, pakaian pun lambat nak kering...
tension bila tgk bakul laundry semua penuh....(kitaorg masing2 ada bakul laundry masing)...
dulu masa kerja ijn, x kisah sangat sbb kat ijn ada self service laundry machine..
masukkan syiling, masukkan baju, g sambung buat kerja, lagi 45 minit dtg balik...
waktu lunch boleh lipat baju...:)

tu dulu la kan...
skrg ni xkan nak g sana semata2 nak kering kan kain...
idok la teman....
hari tu ternampak kat shop lot prima saujana ada self service laundry machine ni..
tp x sure pukul brp bukak pukul brp tutup...
masa tu dah malam br teringat...
malas la nak pegi kan...kang pegi..tutup plak, x pasal2 rugi masa....

end up, basuh baju, letak downy lebih sikit, jemur dlm rumah...
alhamdulillah..cepat je kering and pakaian x berbau pun...

and hari ni tgk cuaca pun dah cerah sikit..
alhamdulillah...so, ingat nak buat laundry lebih sikit la hari ni...
ok, gtg....nak basuh baju plak.....bye...:)

Wednesday, December 4, 2013

~banjir.....~

dah penghujung tahun ni normal la kan....musim hujan....
yang duk risau rumah kat kg la...
rumah kat kg tiap2 tahun kalau musim hujan, mmg akan banjir rumah ku itu....
air mmg naik smpai dalam rumah....
rumah bawah (dapur) mmg tiap2 tahun akan di naiki air...
rumah atas plak tgk keadaan...
kalau teruk, hujan non stop mmg naik la...
tahun lepas, naik sikit je...
tahun ni mcm teruk jugak....

dari semalam ntah brp kali asyik duk call ma dgn ayah, 
tanya mcm mn keadaan kat sana...
risau sangat...
alhamdulillah, ada cousin2 yang dtg tolong...
tolong angkat barang2 kat dapur tu semua bw naik kat rumah atas....
terima kasih la sepupu2 ku....

yang sedih jugak, 
nak di jadikan cerita,
rumah kat kg ni, brp langkah je dr main road...
x sampai 10 langkah rasa nya....
and bila air naik, of course la atas jalan pun naik jugak....
pengguna2 jalanraya ni, x kira la bawa kereta ke, lori ke, van ke,
bila lalu depan rumah, bawa keta/lori/van tu laju2....
air tu terpercik la smpai dalam rumah...
kita faham la kadang2 org risau takut nnti enjin kenderaan diaorg masuk air kan...
tp sepatut nya tekan minyak secara konsisten bukan nya main tekan je terus minyak mcm nak racing....
sedih bila ingat rasa nya....

semalam jugak ma kata dah ada org kg bgtau suruh berpindah...
tp ma dgn ayah mmg x la kan...
teruk mcm mn pun banjir, mmg kitaorg x pernah pun berpindah...
mmg duduk je la kat dlm rumah tu....
ma dgn ayah mmg xkan tinggal kan rumah tu mcm tu je....
td br lepas call ma....
sedih je dgr suara ma...
ma mungkin tgh risau air naik lagi kot....
ye la...i pun faham keadaan kat sana..
dulu masa kecik2 dah pernah mengharungi semua ni....
ma kata malam tadi dia x tdo pun...
erm...tau..mesti ma takut nak tdo sbb takut air naik lagi...
even ma kata malam tadi air dah turun sikit...
tp pukul 5 pagi tadi air naik balik....

 ni keadaan depan rumah pagi td...




ni dalam rumah.....

 ni plak ada kawan hntr kat wa...kawan2 kat group high school...






kat group wa kengkawan ms high school pun skrg ni asyik duk hantar gmbr banjir...
malam tadi ada kawan yg duk kat kemaman, kena pindah...
and ada jugak dlm group tu, kawan yg keje polis kat kemaman, duk bg latest info...
bagus jugak mcm ni kan...senang nak dapat kan info terkini....

ya allah ya tuhan ku...
selamat kan keluarga ku...
kawan2 ku dan seluruh umat islam yang sedang menghadapi musibah ini...
semoga mereka semua tabah, di beri kekuatan untuk menghadapi segala ujian dari mu Ya Allah....


Tuesday, December 3, 2013

~kembali....~

salam hari selasa.....
kembali bersiaran..mcm apa je..kejap ada kejap xde...
hahaha..kali ni tekad...nak konsisten menulis blog mcm dulu2...
berdoa semoga tiap2 hari di beri kesihatan yang baik2,
dapat manage masa dgn betul, insyaallah.....

semalam, 1st day kids (ajmal dan aqil ) cuti sekolah...
masa bulan 11 hari tu diaorg sekolah lagi...
bulan 12 ni sebulan je dia org cuti.....
sblm ni dah bayang mesti mcm kelam kabut sikit kan...
ye la..sblm ni weekdays duduk dgn arissa je...
ni ada 2 hero ni....fuh...
but alhamdulillah, yesterday, semua nya ok ok saja....
kebetulan plak mr azam el, sbb ada hal yg x dpt di elakkan...
so, semalam, kami just duduk rumah je....

hujan plak turun x henti2....
arissa buat perangai sikit....
xnak duduk...nak berdukung je...
nasib mr azam ada..bergilir2 dukung dgn dia...
last2 pukul 1 br la dia tewas...tertido di bahu mr azam...
hehehe....

semalam, masak nasi warna warni....
nasi beriani la...
request by aqil.....
buat lauk daging masak hitam, ayam masak merah...
seronok tgk muka dia ceria bila tgk nasi warna warni..
hahaha......
alhamdulillah...terima kasih atas rezeki dari Nya....

ptg plak buat marble kek...
sbb buat utk mok kak...
mok kak nya janji nak dtg....
end up, mok kak x dtg pun sbb dah lewat....
xpela..nnti boleh la buat kudap2 an ajmal dgn aqil...
diaorg suka makan kek tu dgn air milo panas....

ni gmbr masa 1st time buat 2 minggu lepas...eh ke minggu lepas....rs sedap...resepi pun senang...cuma marble nya x brp menjd la...tp xpela..tu x penting..yg penting rasa nya...sedap...alhamdulillah...:)

hari ni xtau la lagi mcm mn...
mr azam dah keje....
harap2 semua ok2 sahaja....
insyaallah...
semoga urusan harian kita berjalan dgn lancar....
insyaallah.....