Thursday, January 16, 2014

~arissa alisha-5 bulan~

last week bw chek mek arissa g check up 5 bulan...
terlewat sikit sbb mama nya terlupa date app...
hahaha...

ok, alhamdulillah, arissa alisha hingga ke hari ini masih sihat alhamdulillah...
sekali sekala ada la dtg x sihat nya kan...
demam la, batuk la...normal la tu kan....

berat arissa skrg ni 7.8kg
tinggi plak 61 cm...

mmg ketara la rasa nya anak perempuan dgn anak lelaki ni...
anak perempuan mmg kurang sgt minum....
kalau malam pun, kenkdg sekali je dia terjaga utk feeding...
kenkadang pukul 530am baru terjaga utk feeding...
alhamdulillah, boleh mama tido lena...hahaha

klau dulu ajmal dgn aqil, xde la mcm ni...tgh malam, at least sekali,
ada la jugak bangun utk feeding....

now arissa dah kenal org...
xtau la dia ni mcm mn..
x semua org perempuan/lelaki dia nak pegi...
ada dia x nak dgn org perempuan, ada dia xnak dgn org lelaki...
pelik pun ada..sbb biasa tgk, baby kenkdg dia nak dgn perempuan sahaja...
or lelaki sahaja...giteeewwwwww....

kalau time makan, xyah cite la...
dr bulan lepas lg...
pantang nampak kitaorg makan,
terus mulut bunyi2 mata pandang kat makanan....
sabar ye nak, tunggu lagi brp minggu je lagi.....

geram kat bucuk2 mama nih...eeeeee....

ok korang..jumpa lagi di lain hari...
esok insyaallah.... :)


2 comments:

aThidEaN said...

bam bam sgt ni....nak gigit2 budak ni

muka sweet mcm mama dia je

Afne said...

Geramnya tgk arissa bambam ni. Muka mcm ajmal masa kecik2.