Wednesday, January 22, 2014

~gara-gara warehouse sale..~

hi uollssss....pekabo....
hari ni nak cite kelako..
kelako la bagi i kan....
tp kalau pada korang x kelako, ok je....
xde hal pun...

al kisah nya, 2 minggu lepas, 
kat ofis tu, ada buat warehouse sale..
dari hari rabu-jumaat....
warehouse sale barang2 rumah...
jenama mr muscle, glade, kiwi, and macam2 lagi la...
so, hari rabu tu masa dtg ofis, i dah borong pewangi kereta...
murah je korang...rm3-5 je...sapa xnak kan...
tp beli untuk diri sendiri je la..
tu pun x banyak sgt la...

dah remind diri nnti malam nak wa kat family group, bgtau ada warehouse ni..
so, kalau diaorg nak order boleh la...
tup tup..hari jumaat baru teringat nak bgtau diaorg...
dah la jumaat tu last day...
lepas sessi sharing pagi tu, turun bawah breakfast jap...
tgk staff tu tgh setup meja, keluar kan brg2....
so, i pun ambik gambar, send kat family member...
lepas makan, dalam half an hour tu, pegi balik tempat tu....
dah penuh org...
dr tmpt makan ke tmpt sale tu x sampai 20 langkah, 
tp terlindung sikit, so x nampak la org...
barang2 yg family members pesan banyak dah habis..huhuhu
padahal kejap je tu....

so, main ambik je la,
sambil ambik barang, sambil tangan menaip kat hp...
bc msg, tgk apa lg yg diaorg order...
punya la masing2 teruja nak order, msg bertalu2 masuk,
hp i jadi hang...
hahaha...brp kali ntah ter off sendiri....

kelakar gile weh...
last2 main rembat je...
belasah je, kalau diaorg xnak, xpela..bleh guna kat rumah sendiri kan...


ni rm3-5 je satu....




yg mr muscle muncung itik tu, dgn yg botol tu..rm3 satu..murah gile kan...glade refill tu rm3 ke rm5 ntah...

glade yg spray tu rm5 sebotol....glade sport tu rm5, yg pink tu rm3 ke rm5 ntah...gel tu rm3 kalau x silap...eh ke..rm5...hahaha..x ingat weh sbb banyak sgr brg harga murah...

yg ni i rembat masa hari rabu, hari jumaat dah xde..rm3 satu kotak....bayangkan betapa murah nya...kalau biasa rm4++ satu ketul kan....

resit pembelian.....

masa dok q tu, org asyik duk pandang je i...(hahahah..perasan la sgt ko ni ana)
ye la..org lain ambik setakat i kotak je....
yg i ni...3 kotak sekali angkut...
smpai sales manager dia terkejut tgk i rembat banyak...hahaha...

lepas bayar, duduk tepi, check semua brg ada ke x...
nasib la check sbb ada brg x cukup...mungkin cashier tersilap punch kot...
so, claim balik dgn diaorg mn yg xde tu...

balik umah, malam tu terus sort kan ikut order...
malang nya ada yg x cukup...
means diaorg order tp i x beli..
huhuhu...rs bersalah gile...
ni gara2 hp hang la..xleh nak fokus....
mr azam balik keje pun terkejut tgk brg banyak2...
bila bgtau brg x cukup, terus dia ajak pergi lagi
sbb kesian kat diaorg yg order...
tp sale tu abis pukul 6 ptg, masa tu dah kul 8 malam..
mmg xde dah la kan....
huhuhu.....

lepas ni harap2 ada sale mcm gini lagi...
best la dpt beli brg yg berkualiti dgn harga murah ni....


1 comment:

watyz said...

ini btol2 rembat beb....