Wednesday, January 8, 2014

~tahun baru, kerja baru, azam baru....~

hai all....
haish....rindu nya lahai kat blog sendiri...
cerita banyak je nak di tulis, tapi kekangan masa tu yg buat jd xleh nak menulis...
anyway, rs nya x terlewat lagi kan nak wish happy new year...
eh ana, ko ni pehal...bukan entry sebelum ni dah wish ke???
hahahaha...lantak...ni utk reader yg x bc lg entry sebelum ni..hahaha...

ok, back to the topic,
bermula 2014, maka bermula la my career as a insurance agent...
setelah hampir 3 bulan menganggur,
keluar masuk company g interview,
sedih dgn offer yg tidak seberapa, (kes demand sgt...:)...)
maka, ini la pilihan yang i hope the best choice yg i buat....
i know, ramai orang2 di luar sana, yg mempertikai kan, 
eh, ada master..kenapa nak jadi agent insurance?
to me, ada master ke, phd ke, tu semua hanyalah paper semata2...
tidak menjanjikan apa2 pun....
even one of the director kat agency tu pun asking me the same question....
kalau dah tertulis, jalan hidup kita macam ni,
apa lagi yang kita nak pertikai kan????

Photo: Saya selalu mendapat panggilan telefon dari mereka yg pernah kata,

"Saya tak minat insuran"
"Saya tak mampu, insuran mahal sgt"
"Saya tak nak commitment"
"Saya tak perlu insuran sbb saya banyak duit"
"Saya dah ada company coverage"
"Saya boleh masuk hospital kerajaan"
"Insuran ni menipu je"
"Saya takkan sakit. Keturunan saya semuanya sihat"

Tp sekarang mereka kata "Saya nak amik insuran cepat. Kalau saya sign borang hari ni, bole tak saya terus guna insuran tu hari ni?" 

Mmmmm....Mereka yg dulu bukanlah yg sekarang...tapi kenapa ek??? Bila dah sakit dan terdesak, baru sedar insuran ni penting rupanya. Langit tak selalu cerah kan? Tak salah sediakan payung sebelum hujan. 

★ SARAH 019-3317848 | Email : sarahprubsn@gmail.com ★

when people surrounding me asking, 
why prudential? not a local product like etiqa,

this is an answer...

Photo: Best in Asia!! ;)

actually bukan ni je jawapan nya,
ada la lagi...tp ni je la yang boleh di tunjukkan....

moga tahun 2014 ini memberi sinar to me to develop my new career ini...
and of course i have a target, planning and bla bla bla...
hopefully dapat achieve apa yg di impikan....
semoga impian menjadi kenyataan...

actually banyak lagi nak cite kisah sebelum bergelar ejen ni..
nanti2 lah, kalau ada masa terluang lagi, boleh la cerita...
ni nak siap kan quotation prospect client...
esok ada  app..berdebar plak rasanya sbb 1st time nak present depan stranger...
hopefully di permudah kan semua nya,
insyaallah....

__________________________

for those yg masih tercari2 pelan perlindungan untuk diri sendiri/keluarga,
perlukan khidmat perundingan kesihatan/kewangan,
u can call/msg me at 018 3903509
whatsapp not available lagi ye sbb guna fon lama... :)

_____________________________

Robert Kiyosaki wrote: It's true that money is not the most important thing in life, but money does affect everything that is important in life.

2 comments:

fazilzura said...

wah2 jd agen insuran yew..

kite ni ada jgk yg suh jd agen , tp x reti le plok nak breif dpn org .. huhuhh

Afne said...

slmt thn baru & slmt maju jaya. moga ana dipermudahkan dlm segala urusan :)