Monday, January 20, 2014

~unplanned vacation 2014~

salam hari isnin, monday blues ye semua...:)
ok, ni kisah 2-3 minggu lepas...

alkisah nya my sil and bil plan nak pergi bercuti...
dekat2 je la, nak release tension katanya...
so, diaorg ajak la kitaorg sekali....
and of course la kitaorg x ikut kan...
ye la..masa tu ajmal dgn aqil baru nak masuk sekolah..
banyak nak kena keluar duit nak byr fees lagi kan....
and i pun baru je nak start keje....

then, 2 hari sebelum tu pun diaorg keep calling lg..
pujuk us to join them...
siap offer, semua perbelanjaan di tanggung...
but both of us (me and mr azam) still refused nak pergi ke x..
sbb pergi nya on weekend je....just 2 days 1 night...
takut balik tu kepenatan,
dah la on monday tu, 1st day ajmal and aqil pergi school,
and i start keje...

but bila fikir2 balik, mcm kesian plak x pegi...
sbb since ajmal dan aqil cuti sekolah, 
mmg kitaorg x bw diaorg g mana2 pun bercuti..

so, fikir2, discuss2 dgn kids,
kitaorg pun decide nak pergi...
tp ada masalah jugak, sbb on saturday tu,
ada taklimat kat tadika kids, and i plak kena attend APW (for insurance agent)

and plan percutian plak, pagi sabtu masuk LOST WORLD OF TAMBUN,
and stay 1 malam kat hotel seri malaysia ipoh....

ada masalah jugak tu sbb i abis APW ptg...
so, kids x dpt masuk la LWoT tu....
last2 kitaorg bagi kids pergi dgn BIL dulu...
then ptg nnti, i, dgn mr azam and arissa menyusul....

so, ptg tu br gerak dr kl...
perjalanan hujan...
this is 1st time, i pergi long journey after accident hari tu...
trauma sgt2...dah la hujan, masa kejadian tu pun sama....
rs mcm berdebar2 sgt hati nih...
i x henti2 remind mr azam suruh bw slow2 je...
trauma weh..trauma.....

malam tu, xde aktiviti yg menarik la..just lepak2 kat bilik je la..
kids x habis2 bercerita seronok main air siang tadi...
alhamdulillah....seronok tgk diaorg happy....

plan utk ahad, nak naik CH..dah alang2 dtg ipoh kan...
tp BIL plak xnak naik...so, 2 kereta je la naik...
lepas breakfast, mr azam layan anak2 mandi pool kejap, 
i kemas2 barang, kitaorg check out...
sebelum tu sempat jugak jumpa kawan high school dulu..
dia mengajar kat ipoh ni,
dtg hantar durian....
sedap sungguh durian perak ni....huhuhu....

then terus kan perjalanan ke CH...
1 jam lepas tu sampai atas, kitaorg just jalan2 kat pasar KEA FARM..
g makan, masuk ladang teh BOH, then gerak balik....


lepak kat equatorial kejap......

 dah berserabai dah tudung tuh..huhuhu

 mmg wajib la singgah sini kan....

 ni dah ada yg baru dah...
apa lagi...sakan la bergambar...:)

 keluarga kecik saya.....:)

alhamdulillah...walaupun percutian ni sangat2 singkat at least merasa la jugak kami untuk bercuti kan...
moga lepas ni dapat peluang nak pegi bercuti lagi...
dah lama sungguh rasa nya x g bercuti...
insyaallah, kalau panjang umur, murah rezeki, boleh la kan.....

terima kasih banyak2 kat BIL & SIL sbb sponsor percutian kami kali ni...
moga anda semua di murahkan rezeki dan hidup diberkati oleh Nya....
insyaallah....

1 comment:

bibi yusof said...

best nye bercuti di sponsor..:)
semoga niat nak bercuti cuti lagi tercapai k!