Monday, March 17, 2014

~muncul sekejap....~

hi all....salam hari isnin,
apa khabar korang semua?
moga sentiasa sihat dan berada dalam lindungan Allah swt selalu hendak Nya,

lately rasa nya kat malaysia ni banyak sungguh hot2 isu kan,
bermula dgn krisis air, pastu kes kehilangan pesawat MH370, then jerebu,
and yg terkini, pasal kes yg meninggal sbb drug overdose...

erm..ngeri rasa nya bila memikir kan....
terutama yg last kes tu...
terus duk teringat kat anak2,
mcm mn la diaorg nnti....
tp apa2 pun, didikan awal tu penting kan...
semua nya bermula dari rumah..
so, we as a parent harus la memberi kan yg terbaik utk anak2 kita..
insyaallah...

kes air,
hihihi.....
sana sini org duk update pasal air xde kan...
kena beli tong besar utk simpan air....
i pun cuak jugak bila memikir kan,
sbb tangki rumah ni xde la besar sgt...
tp cukup la kalau nak guna 2-3 hari tu....
so, pasrah je sbb mmg x beli tong and mmg x simpan air langsung...
totally berharap pada air tangki...
but alhamdulillah...
our house, mmg x pernah xde air since krisis air ni...
x pernah even sehari pun...
ada la sekali tu xde air, tp dalam masa 2 jam je...
pelik jugak sbb area berdekatan semua affected...
tp our resident....alhamdulilllah....
lega mak, hari2 boleh basuh baju...:)

kes mh370, sedih bila memikir kan...
ye la, kita xtau apa nasib diaorg..
ntah hidup lagi atau x kan....
apa2 pun sama2 la kita berdoa utk mh370...

kes jerebu xnak komen lebih2
sbb benda ni dah mcm common dah...
last week terasa gak kesan nya,
tp xde ka seteruk tahun lepas
ingat lagi tahun lepas, masa tu tgh study lg...
dgn pregnant kan arissa lagi...
bacaan ipu kat batu pahat sampai 300++
mmg suffer rasa nya duduk dlm keadaan jerebu yg teruk sgt.

oklah korang, arissa menangis,
nnti kalau rajin, esok nak menulis lagi...
bye,,,
take care.. :)

1 comment:

Petak Bunga said...

macam berlaku sekarang ni..
ujian Allalh kat kita